Citroën C3 Picasso – Almindelige problemer & fejl

Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Citroën C3 Picasso er en femdørs MPV, der blev afsløret første gang i 2008. Bilen var i kontinuerlig produktion indtil 2017, hvor den blev udgået. C3 Picasso kommer med en konfiguration med frontmotor og forhjulstræk, hvilket betyder, at den primært er designet til transport af familier over større afstande.

Som sådan er bilen rummelig, sikker og fyldt med masser af familievenlige funktioner. Når det kommer til pålidelighed, synes C3 Picasso at være okay. Citroën-modellerne er ikke de mest pålidelige biler på markedet, og det er de fleste mennesker klar over. Men hvis du passer ordentligt på disse biler, bør de kunne klare sig i et godt stykke tid.

Den gode nyhed er, at det ikke koster så mange penge at vedligeholde en bil som C3 Picasso, men den dårlige nyhed er, at den skal vedligeholdes ofte. Uanset hvad, så er de mest almindelige C3 Picasso-problemer forbundet med affjedringen, gearkassen, bilens elektriske systemer, motorproblemer og bremserne.

Nogle af disse problemer er værre end andre, hvilket betyder, at de kræver udbedring så hurtigt som muligt. Ellers kan reparationsomkostningerne nemt løbe op, hvilket i sidste ende vil sætte C3 Picasso på pension, da brugte modeller deprecierer som sindssyge.

Citroen C3 Picasso – Problemer med affjedring

Citroen C3 Picasso er en forholdsvis stor og tung bil. Den har også et ret højt tyngdepunkt, hvilket betyder, at den vægtoverførsel, som C3’eren normalt udsættes for, er ret betydelig, især hvis du har en tendens til at køre mere aggressivt i sving. Som sådan kan dette lægge meget pres på dit affjedringssystem, som er kendt for at give op, især på tidligere modeller.

  Jeep Gladiator - Almindelige problemer & fejl

Som sådan skal gearkassen repareres, hvilket kan koste en del penge. Du ønsker dog ikke at køre en bil med et defekt affjedringssystem, da det kan gøre bilen temmelig farlig at køre og leve med.

Citroen C3 Picasso – Problemer med gearkassen

Citroen C3 Picasso leveres med en Citroens egen Sensodrive-gearkasse. Denne gearkasse er et kendt ømt punkt for C3 og mange andre Citroen-modeller, fordi den har tendens til at gå i stykker ofte. De mest almindelige Citroen Sensodrive-problemer er relateret til, at transmissionen er meget doven og nogle gange endda meget hård.

Dette kan lægge ekstra pres på transmissionen, hvilket kan forårsage mere alvorlige problemer senere hen. Hvis du reagerer hurtigt nok, kan en simpel omprogrammering af systemet dog løse problemet. Hvis ikke, skal du udskifte visse hardwarekomponenter, hvilket også kan give en dyr slutregning.

Citroen C3 Picasso – Elektriske problemer

Citroen C3 Picasso er ikke en luksusbil, men den er udstyret med masser af funktioner, så du og din familie kan være komfortable, sikre og underholdt under en lang rejse. For eksempel er varmeenheden kendt for at fejle og holde op med at blæse varm eller/og kold luft ud, når den er aktiveret. Dette problem skyldes som regel en defekt fordelingsklap.

Centrallåsen er kendt for at svigte, og det samme gælder lyset. De fleste af disse problemer skyldes problemer med kontrolmodulet, hvilket betyder, at disse skal udskiftes, hvis du ønsker at løse disse problemer på lang sigt.

Citroen C3 Picasso – Motorproblemer

Citroen C3 Picasso leveres med et par forskellige motorvarianter, som alle prioriterer effektivitet og smidighed. Hvis du fornemmer, at en af disse motorer har fejltænding eller mangler effekt, står du sandsynligvis over for et problem med dine injektorsensorer, som skal udskiftes for at løse problemet. De fleste motorproblemer er relateret til injektorerne i C3.

  BMW E60 transmissionsproblemer

Derfor omfatter løsningen af disse problemer typisk udskiftning af injektorsensorerne eller nogle gange endda alle injektorerne.

Citroen C3 Picasso – Problemer med bremser

Vi har allerede nævnt, at C3 Picasso er en ret tung og besværlig bil, hvilket betyder, at den har brug for ordentlige bremser for at komme helt til standsning. Hvis du fornemmer, at din C3 Picasso lider af dårligt bremsetryk, hvilket uundgåeligt fører til længere bremselængder, er der gode chancer for, at det er din vakuumpumpe, der er skyld i det.
For at løse dette skal du enten reparere vakuumpumpen eller nogle gange endda udskifte den helt. Nogle gange er tandremmen den skyldige, og nogle gange kan bremseledningerne blive utætte, hvilket endda kan føre til fuldstændig tab af bremsekraft, hvilket bestemt kan være en stor sikkerhedsrisiko.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Citroen C3 Picasso?

Hvis du er interesseret i en familie MPV, der ikke koster mange penge, og som kan klare alt det, du har brug for, er C3 Picasso faktisk et rigtig godt valg. Den er rummelig, hvilket betyder, at du og din familie ikke kommer til at mangle hverken plads til siddepladser eller bagagerum.

På den anden side er markedet for MPV’er virkelig stort, hvilket betyder, at der er mange alternativer, som du også bør overveje. Hvis du har mulighed for det, skal du sørge for at prøvekøre alle dine muligheder, så du kan beslutte dig ordentligt for, hvilken bil der passer bedst til dig.

  Er Citroën C1 en god bil?

Hvor længe kan en Citroen C3 Picasso holde?

At besvare dette spørgsmål korrekt er ret tricky, da mange variabler har indflydelse på, hvor længe en bil kan holde. Først og fremmest kan du sandsynligvis bruge den i årtier, hvis du vælger en helt ny C3, hvis du passer ordentligt på den. Hvis du derimod går efter et brugt eksemplar, bør du omhyggeligt vælge en, der er holdt i god stand.

Uanset hvad, bør du kunne få mindst 100.000 miles ud af en. Hvis du beslutter dig for at vælge den brugte vej, skal du foretage en inspektion før købet for at være helt klar over, i hvilken stand bilen er.

Kan jeg købe en Citroen C3 Picasso i USA?

Citroen forlod det amerikanske marked i 1970’erne, og det ser ud til, at de ikke kommer tilbage foreløbig. Franskproducerede biler sælges til en høj pris i USA, men de er ikke så gode som mange indenlandske produkter eller endog japanskproducerede konkurrenter fra Toyota, Honda og Nissan.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z