BMW E60 transmissionsproblemer

BMW E60 - Almindelige problemer & fejl

BMW E60 er en del af BMW 5-serien. Denne bil blev fremstillet mellem 2004 og 2010. E60 er rummelig, elegant, avanceret, kraftfuld, sikker og praktisk. Desuden har den også flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Uanset hvad, hvad er BMW E60 transmissionsproblemerne?

Almindelige BMW E60 transmissionsproblemer er glidende gear, svigtende mekatronisk samling, slibning i gear, brændende lugt, lavt niveau af transmissionsvæske, hvinende eller klirrende støj og defekt MAF Air Flow-sensor. På trods af alle disse transmissionsproblemer kan E60 holde længere, hvis den er godt vedligeholdt.

Hvad er de almindelige BMW E60 transmissionsproblemer?

Fejlslagen mekatroniksamling

Den mekatroniske enhed er gearkassens kontrolcenter. Den hjælper med at styre gearets momentomformer og koblingspude gennem transmissionsvæsken under et bestemt tryk. Derudover kan den udføre skifteoperationer på et sekund.

BMW E60-brugere har rapporteret om svigtende mekatronik, som skyldes svigtende ventilmuffer, der lækker væske. Da gearkassekarret er fremstillet af plastik, forringes denne del hurtigere, og den kan revne ved længere tids brug. Hvis mekatronikken er beskadiget, dårlig eller slidt, bør du udskifte hele samlingen.

Slippende tandhjul

Din BMW E60’s computer er skabt til at styre transmissionen, hvornår den skal skifte fra et gear til et andet. Hvis der er lavt niveau af transmissionsvæske, eller hvis der er lækage af transmissionsvæske, kan gearet imidlertid skride, eller skiftet kan være vanskeligt og uensartet.

Hvis gearene på din BMW E60 skifter, bør du kontrollere pakningerne og få dem udskiftet, hvis de er beskadiget eller i dårlig stand. Hvis dette ikke afhjælper problemet, skal du få skyllet gearkassevæsken ud og få fyldt den rigtige mængde væske på.

  Audi RS6 Avant - Almindelige problemer & fejl

Slibning i gear

Et andet almindeligt transmissionsproblem, som BMW E60-brugere oplever, er slibning i gear. Selv om gearkassen er bygget til at skifte fra et gear til et andet problemfrit, kan den udvikle et problem, hvor brugerne mærker slibning eller rystelser i gearene. Dette er et tegn på, at transmissionen er ved at svigte.

Slibning og rystelser i gear er et resultat af en uoverensstemmelse i hastigheden. Det er også et tegn på, at koblingen ikke kobler helt fra motoren, mens gearene stadig er i rotation. For at løse dette problem skal du tage din bil til en professionel mekaniker for at udpege de dårlige dele, f.eks. koblingen og lavt væskeindhold i gearkassen.

Lavt niveau af transmissionsvæske

Som nævnt ovenfor kan lav transmissionsvæske forårsage slibning i gearene, men det kan også forårsage meget mere. I modsætning til de fleste væsker i bilen bør transmissionsvæske ikke løbe lavt. Derfor er det afgørende for transmissionssystemets effektive ydeevne at inspicere din transmissionsvæske.

Lave niveauer af transmissionsvæske eller gammel eller forurenet transmissionsvæske kan også påvirke, hvordan din bil fungerer. Så få den skiftet og det rigtige væskeniveau påfyldt i din bil.

Brændende lugt

Et almindeligt transmissionsproblem, som BMW E60-ejere løber ind i, er brændende lugt fra transmissionen. Den brændende lugt er et resultat af overophedet transmissionsvæske. Da væsken er med til at holde bevægelige dele velsmurte og kølige, kan den ende med at blive fyldt med snavs og slam. I sidste ende vil dette ikke kun forårsage en brændende lugt, men også et sammenbrud af dele.

  Bilforsikring til BMW x9: Find billig forsikring

Skift væsken som anbefalet af producenten. Yderligere er der behov for korrekt vedligeholdelse for at holde de fleste af bilens dele i orden og fungere optimalt.

Klynkende eller klynkende lyd fra transmissionen

Ophængningsled er en del af transmissionssystemet, og de er med til at give svingbevægelse mellem styretøjsophængene og styrearmene for at give en jævn og sikker kørsel, der gør det muligt for dig at styre din bil præcist. Så når ophængningsleddene er dårlige, vil transmissionen frembringe en hvinende, knitrende eller bankende lyd.

Ud over at lave en klirrende eller hvinende lyd kan dårlige affjedringsled også føre til, at bilen driver til den ene side, for tidlig eller ujævn dækslidning og rystende rat. For at løse dette problem skal du starte med at rense leddene og smøre dem. Men for at opnå de bedste resultater skal du udskifte affjedringsleddene.

Defekt MAF-sensor

En MAF-luftstrømsensor er måske ikke en del af transmissionssystemet, men hvis den går i stykker, påvirker det transmissionssystemet. Hvis MAF-luftstrømssensoren svigter, fører det til transmissionsproblemer som tidlige bløde skift, sene hårde skift og meget mere. Så hvis MAF-sensoren er defekt, bør den udskiftes hurtigst muligt for at undgå yderligere problemer.

FAQ

Hvordan kan jeg se, om min BMW-transmission er dårlig?

Hvis din BMW-gearkasse er dårlig, vil du bemærke ting som hyppige gearskift, hårde gearskift, støjende når den er i neutral, gearkassen sidder fast i et gear, gearskift er uregelmæssige, hyppige gearskift og meddelelse om fejl i gearkassen. Bemærk, at forskellige tegn kan betyde, at forskellige transmissionsdele har et problem. Så besøg mekanikeren for at finde og løse problemet.

  Ford Focus Ecoboost - Almindelige problemer & fejl

Hvor længe holder BMW-transmissionen?

Det afhænger af, hvor godt du vedligeholder transmissionen. Hvis transmissionen er godt vedligeholdt, kan den holde over 300.000 miles. Men hvis transmissionen ikke er godt vedligeholdt, vil det være en stor udfordring at nå over 100.000 miles. Desuden er det noget dyrt at reparere eller ombygge en gearkasse.

Er transmissionsproblemer almindelige på BMW’er?

Ja, mange BMW-modeller har problemer med gearkassen. Andre almindelige problemer med BMW’er er olielækager, overophedning af motoren og problemer med brændstofpumpen. Selv om alle disse problemer er almindelige, er transmissionsproblemer de dyreste at reparere.

Bottom line

BMW E60-modellen var en af de mest kraftfulde BMW 5-serie-modeller. Derudover var den rummelig, sikker, avanceret og praktisk. Men som de fleste BMW-modeller kommer denne bil også med forskellige transmissionsproblemer som diskuteret ovenfor. Ikke desto mindre kan de fleste af disse problemer undgås med den rette pleje og vedligeholdelse.

Alt i alt er BMW E60 en flot executive kompaktbil med en høj startpris og vedligeholdelsesomkostninger. Den er også en brændstofsluger, men tilbyder stor komfort og fremragende ydeevne.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z