Citroën C3 Aircross – Almindelige problemer & fejl

Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Citroën C3 Aircross er en femdørs familie MPV, der blev lanceret i begyndelsen af 2010’erne og stadig sælges i Europa, Latinamerika og Kina. I Europa erstattede C3 Aircross C3 Picasso, som stoppede produktionen i 2017. Citroens MPV-modeller ser ud til at sælge rigtig godt, hvilket betyder, at de er populære blandt mange familier.

Når det kommer til pålidelighed, er C3 Aircross en ret anstændig bil, men den kræver grundig og konstant vedligeholdelse for at kunne køre så længe, som du ønsker det. Den lider af visse problemer, hvoraf mange er overført til C3 Picasso. Hvis du vil vide mere, skal du sørge for at læse denne artikel for at finde ud af det.

De mest almindelige Citroen C3 Aircross-problemer er relateret til langsom acceleration, elektriske problemer, problemer med transmissionen, problemer med styresystemet og problemer med motorens fejltænding. De fleste af disse er ikke alt for problematiske, men de skal repareres så hurtigt som muligt, ellers kan de enten være farlige eller endnu mere problematiske.

Alt i alt er C3 Aircross en rimelig pålidelig bil. Den gode nyhed er, at den ikke koster alt for mange penge at vedligeholde, men den dårlige nyhed er, at den har brug for vedligeholdelse ret ofte.

Citroen C3 Aircross – Accelerationsproblemer

Ifølge flere kilder på nettet lider C3 Aircross ofte af en række problemer, der påvirker, hvor godt bilen accelererer. Hvis du opdager, at din C3 Aircross ikke kan trække sig selv op ad en bakke, skal du først kontrollere bilens luftfilter for tegn på tilstopning. Du bør også tjekke bilens masseluftstrømsfilter, som også let kan blive tilstoppet af snavsede partikler og vejrester.

Brændstoffilteret er udsat for de samme problemer, som det er tilfældet med katalysatoren. O2-sensoren er også en potentiel synder. Gashåndtaget brændstoflegeme bør også inspiceres, hvis alle de foregående trin ikke løste problemet. Endelig kan en defekt brændstofpumpe også være årsagen, selv om disse svigtes ret sjældent på C3 Aircross.

  Citroën ë-Dispatch - Almindelige problemer & fejl

Citroen C3 Aircross – Elektriske problemer

Citroen C3 og mange andre Citroen-modeller fra flere generationer er kendt for en lang række potentielle elektriske problemer, som kan have stor indflydelse på din samlede ejeroplevelse og på, hvor godt bilen opfører sig gennem årene. De mest almindelige elektriske problemer synes at være relateret til bilens A/C-system.

Andre elektriske problemer med C3 Aircross omfatter defekte lygter, problemer med at tilslutte din telefon, problemer med den indvendige belysning og mange andre tilbehørsproblemer. Det er værd at nævne, at de fleste af disse problemer typisk kan findes på ældre C3 Aircross-modeller, hvilket betyder, at nyere modeller er meget bedre i denne henseende.

Citroen C3 Aircross – Problemer med gearkassen

Citroen C3 Aircross leveres med en Citroens proprietær Sensodrive-transmission, som er kendt for at fejle ofte. De mest almindelige Sensodrive-problemer er forbundet med, at enheden er doven eller ret tøvende. Bilen kan også begynde at lure, når den manøvrerer ved lavere hastigheder, hvilket betyder, at du bør være forsigtig med den.

Uanset hvad, kan de fleste af disse problemer løses med en simpel omprogrammering af systemet. Hvis ikke, skal du nulstille et par moduler og nogle gange endda udskifte et par ødelagte dele. Sørg for at skifte transmissionsvæske og holde transmissionen i god stand.

Citroen C3 Aircross – Problemer med styresystemet

Flere kilder på nettet oplyser, at C3 Aircross også er tilbøjelig til at have forskellige problemer med styresystemet. Det mest almindelige problem i forbindelse med styresystemet er fejljusteret styretøj, hvilket kan hæmme bilens præcision i sving betydeligt. Disse problemer bør behandles så hurtigt som muligt, da de kan forværres og gøre bilen vanskelig at styre.

Nogle gange er du nødt til at udskifte visse komponenter i styresystemet og muligvis endda dækkene. Alt i alt skal du sørge for at være meget opmærksom på, hvor godt bilen styrer, da du ikke ønsker at opleve nogen problemer med styresystemet.

  Alt om den nye elektriske Citroën AMI

Citroen C3 Aircross – Problemer med motorfejl

Citroen C3 Aircross og mange andre Citroen-modeller er udsat for forskellige problemer med motorens injektorer og injektorsensorer. Disse problemer resulterer typisk i, at bilen kører i tomgang meget ujævnt og ofte endda med motorfejl.

Disse problemer skal også behandles hurtigst muligt, hvilket betyder, at du bør udskifte enten sensorerne eller selve injektorerne.

FAQ-afsnit

Er Citroen C3 Aircross et godt køb?

Citroen C3 Aircross er en ret populær bil i Europa, Kina og Latinamerika, hvilket betyder, at mange mennesker er interesserede i at købe den. Hvis du derfor er ude efter en rummelig, veludstyret og virkelig moderne MPV, bør du helt sikkert overveje at købe Citroen C3 Aircross.

Hvis du på den anden side finder disse biler kedelige, og du ikke rigtig kan lide MPV’er, vil C3 Aircross sandsynligvis ikke få dig til at ændre mening. Sørg derfor for at afbalancere dine behov og ønsker, så vil du kunne vurdere, om C3 Aircross er en god bil for dig.

Er Citroen C3 Aircross tilgængelig i USA?

Citroen forlod det amerikanske marked helt for et par årtier siden, hvilket betyder, at du ikke kan købe Citroen C3 Aircross i USA. Grunden til, at Citroen forlod landet, er, at disse biler bare ikke sælger så godt der. De indenlandske og japanske konkurrenter kan fås til lavere priser, samtidig med at de er lige så gode eller nogle gange endda bedre.

Franske bilproducenter som Renault, Peugeot og Citroen er ikke tilgængelige i USA, og dette vil sandsynligvis ikke ændre sig i den nærmeste fremtid.

Er Citroen C3 Aircross en god familiebil?

Citroen C3 Aircross er en rigtig god familiebil, fordi den giver plads nok til alle. Den er også forholdsvis komfortabel og sikker, hvilket gør den meget populær blandt familier. Bilen er også støjsvag nok, hvilket betyder, at dine børn ikke bør have nogen problemer, mens de sover i C3 Aircross.
Bilen er også let at komme ind og ud af, mens det generelle udsyn også er rigtig godt.

  Citroën C5 X - Almindelige problemer & fejl

Nogle Citroën C3 fejlkoder

  • P0202: Denne kode udløses, når powertrain control module (PCM) registrerer en funktionsfejl i injektorkredsløbet for cylinder 2.
  • P0205: Cylinder 5 Injektorkredsløb fejl – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en fejl i injektorkredsløbet for cylinder 5.
  • P0300: Random/Multiple Cylinder Misfire Detected – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en fejltænding i flere cylindre.
  • P0301: Cylinder 1 Misfire Detected – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en fejltænding i cylinder 1.
  • P0302: Cylinder 2 fejlantændelse detekteret – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en fejlantændelse i cylinder 2.
  • P0420: Catalyst System Efficiency Below Threshold – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en reduktion af katalysatorens effektivitet.
  • P0463: Fuel Level Sensor Circuit High Input – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en unormalt høj spænding i brændstofniveausensorens kredsløb.
  • P1351: Fejl i tændingsspole A’s primære/sekundære kredsløb – Denne kode udløses, når PCM registrerer en fejl i tændingsspole A’s primære eller sekundære kredsløb.
  • P1400: EGR Valve Closed Position Performance – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer et problem med EGR-ventilens ydeevne i lukket position.
  • P1450: Fuel Tank Pressure Control System Malfunction – Denne kode udløses, når PCM’en registrerer en funktionsfejl i styresystemet for brændstoftryk i brændstoftanken.
Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z