Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Er Citroën C5 Aircross en god bil?

Citroën C5 Aircross blev først introduceret til modelåret 2016/2017, og den blev straks en af de mest populære Citroën-modeller. Det er en kompakt crossover/SUV, der prioriterer plads, ergonomi og er virkelig nem at køre og leve med. Så er Citroën C5 Aircross en god bil?

Hvis du er ude efter en familie crossover/SUV, der ikke sprænger banken, men som også tilbyder alt det, du forventer af en moderne familiebil, er C5 Aircross faktisk en rigtig god bil. Den leveres med et udvalg af et par diesel- og benzinmotorer, herunder en hybridmotor til dem, der ønsker at skåne miljøet og drage fordel af en bedre brændstofeffektivitet.

C5 Aircross ser bestemt interessant ud med sit design, især modellen efter 2022-faceliftet, som endda ser ret iøjnefaldende ud. Interiøret i C5 Aircross er også interessant, men det er bestemt ikke en luksusbil. Pålidelighedsmæssigt er den okay, men der er nogle problemer, der er værd at tale mere detaljeret om.

Når det kommer til værdien, får du meget bil for pengene, især hvis du køber en brugt. Et af de bedste aspekter ved C5 Aircross er dens praktiske anvendelighed, da bilen tilbyder en overflod af siddepladser og bagagerumsplads. Den kommer med masser af familievenlige funktioner og er nem at se ud af.

Citroën C5 Aircross – Drivlinjen

Citroën C5 Aircross motorpaletten består af fire forskellige motorvarianter. Hvis du vil have en C5 Aircross med benzinmotor, skal du vælge den 3-cylindrede 1,2L rækkemotor med 3 cylindre med 130 hk og 169 lb-punkts drejningsmoment. Denne motor kan give op til 35 MPG, hvis du vælger den automatiske gearkasse, eller 40 MPG, hvis du vælger en manuel gearkasse.

  Hvad er den bedste Citroën at købe?

C5 Aircross kan også fås med en 4-cylindret dieselmotor med 1,3 liter cylinder i rækkefølge med 4 cylindre, der yder 130 hk og et drejningsmoment på 221 lb-ft. Grunden til, at du bør vælge dieselmotoren, er, at den giver op til 45 MPG. Den mest effektive C5 Aircross-model er dog hybridmodellen, C5 Aircross 225.

Denne model leveres med en 4-cylindret 1,6L benzinmotor parret med en elmotor for en kombineret ydelse på 181 hk og 221lb-ft drejningsmoment. Den får en 8-trins automatgearkasse og giver op til 168 MPG, hvilket gør 225 til den bedste C5 Aircross-model derude. Alle versioner af C5 Aircross er med fremdrift.

Citroën C5 Aircross – Design og chassis

Når det kommer til design, er C5 Aircross virkelig interessant, især efter 2022-opdateringen, som gav bilen et nyt sæt futuristisk udseende forlygter og mere futuristiske beklædningsdele. Interiøret i C5 Aircross er også interessant, især med alle de moderne skærme. C5 er dog ikke nogen luksusbil, og det er ret tydeligt, så snart man træder ind i bilen.

Tuningen af chassiset og affjedringen er udelukkende fokuseret på komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at bilen føles blød og ret godt dæmpet. Man mærker ganske vist masser af karrosserirulning, når man kommer hurtigt gennem hjørnerne, men C5 Aircross har alligevel aldrig været beregnet til at være en sportsvogn.

Citroën C5 Aircross – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt er C5 Aircross okay, men der er nogle problemer, som vi vil diskutere mere detaljeret. Til at begynde med oplever bilen forskellige elektriske problemer med systemer som ECU’en, lyset, elruden, infotainmentsystemet og bilens konnektivitetspakke.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

Andre problemer omfatter problemer med udstyr som soltaget og visse beklædningsdele, problemer med brændstoflækager, problemer med DPF (dieselpartikelfilteret) og problemer med bilens emissioner. C5 Aircross er ikke så dyr at vedligeholde, men den skal vedligeholdes ret ofte.

Citroën C5 Aircross – Værdi og praktiske egenskaber

Citroën C5 Aircross er ikke den dyreste crossover/SUV derude, hvilket er grunden til, at så mange mennesker er interesserede i at købe den. 2. brugte modeller er prissat til virkelig overkommelige priser, hvilket gør dem til gode brugtbilskøb. Ud fra et værdimæssigt synspunkt er C5 Aircross virkelig god, men ikke så god som ud fra et praktisk synspunkt.

Med fem døre, store sæder og et stort bagagerum er C5 Aircross en perfekt bil til længere rejser, da den kan rumme 4/5 voksne uden problemer. Det er også en bil, der er let at komme ind og ud af, og som byder på en masse familievenlige funktioner.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan Citroën C5 Aircross holde?

Det er ekstremt svært at sige, hvor længe en bil kan holde, men vi kan i hvert fald sige, at mange ting, du gør, kan påvirke det. Så hvis du vedligeholder din C5 Aircross, når det er nødvendigt, vil du sandsynligvis få meget lang levetid ud af den. Disse biler bør kunne holde mindst 100.000 til 200.000 miles uden at have brug for større eftersyn.

  Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Det er dog vigtigere at gøre det, du skal gøre, end det er, hvor godt en bil potentielt “kunne” være efter 10 års kontinuerlig brug.

Er Citroën C5 Aircross en luksusbil?

I det sidste årti eller deromkring ser vi konstant biler på økonominiveau med teknologi, som tidligere kun var forbeholdt ægte luksusbiler. C5 Aircross er en af de biler, du kan få med masser af fantastiske underholdnings- og sikkerhedsfunktioner, som gør, at bilen føles mere luksuriøs, end den i virkeligheden er.

Dette gør ikke C5 Aircross til en luksusbil, men den bygger en vis bro mellem luksus crossover/SUV’er til overkommelige priser og disse økonomibiler på mellemniveau. Hvis teknologien fortsætter med at sive ned til mere overkommelige biler, kan tingene blive meget mere forvirrende.

Er Citroën C5 Aircross en SUV?

Citroën C5 Aircross ligner en SUV, når man ser på den, og mange medier har en tendens til at kalde C5 for en SUV, men det er ikke tilfældet. Først og fremmest er C5 Aircross mere en crossover end en SUV. For det andet får den ikke AWD og heller ikke noget udstyr, som vi er vant til at se på ægte SUV’er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z