Er Citroën C4 Aircross en god bil?

Er Citroën C4 Aircross en god bil?

Citroën C4 Aircross er en 5-dørs familie subkompakt SUV/crossover, der var i produktion mellem 2012 og 2017. Den blev solgt mange steder i verden, og den deler sine understel med Peugeot 2004 og Mitsubishi ASX. C4 Aircross er faktisk en populær familiebil, men er Citroën C4 Aircross en god bil?

Citroën C4 Aircross er faktisk en rigtig god bil, fordi den kombinerer mange aspekter, der gør den til en god familietransportbil. Den kommer med masser af gas- og dieselmotorvarianter, som alle er effektive og smidige. Bilen ser også ret interessant ud, da Citroën altid har været villig til at designe biler, der rent faktisk ser godt ud og ikke bare er en kopi af alle de andre biler fra dette segment.

Med hensyn til pålidelighed ser C4 Aircross ud til at være ret anstændig, meget bedre end andre Citroën-biler fra denne æra. Der er dog nogle problemer, der er værd at tale om, fordi C4 Aircross på ingen måde er perfekt. Værdierne på disse er også ret anstændige, hvilket yderligere gør dem til anstændige brugte biler.

Praktiskheden er stor med C4 Aircross, fordi den tilbyder masser af siddepladser og lastbilplads overalt. Det er en familiebil med godt udsyn, nem betjening og er virkelig nem at køre.

Citroën C4 Aircross – Kraftværket

Citroën C4 Aircross-motorerne starter med en 4-cylindret 1,6 liters benzinmotor på 4-cylindrede linjer, der yder 117 hk. Du kan også vælge mellem to dieselmotorer, en 4-cylindret dieselmotor på 1,6 liter med 115 hk eller en større og kraftigere 4-cylindret dieselmotor på 1,8 liter med 150 hk, som er det foretrukne valg for de fleste C4 Aircross-købere.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

C4 Aircross giver op til 50 MPG for dieselvarianter, hvilket bestemt er et imponerende resultat, når man tager bilens størrelse i betragtning. Den benzindrevne 1,6 l 4-cylindrede motor med 1,6 l cylinder kan give op til 40 MPG, hvilket også er et imponerende resultat for en benzinmotor. C4 Aircross kan fås i enten FWD- eller AWD-version, afhængigt af dine personlige præferencer.

Du kan også vælge mellem en manuel eller automatisk gearkasse, men det ser ud til, at den automatiske gearkasse passer lidt bedre til bilen, da det trods alt er en bybil. Alt i alt kommer C4 Aircross med gode motorindstillinger, de er måske ikke de mest kraftfulde derude, men de gør bestemt tricket.

Citroën C4 Aircross – Design og chassis

Citroën C4 Aircross er en femdørs familiecrossover/SUV, hvilket betyder, at den følger et velkendt designforløb, men Citroën har sørget for, at C4 Aircross adskiller sig en del fra konkurrenterne. Det er måske ikke den smukkeste bil derude, men ingen kan sige, at den ser dårligt ud. Interiøret er pænt indrettet, men det er bestemt ikke luksuriøst eller overdådigt.

Affjedringen og chassiset er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket gør, at C4 føles komfortabel og ret udynamisk. Det er mere eller mindre, hvad man får fra denne type biler, så det er ikke noget helt særligt.

Citroën C4 Aircross – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, ser C4 Aircross ud til at være bedre end alle de biler, der kom før den. Det er også en ret overkommelig bil at vedligeholde, hvilket naturligvis er en rigtig god ting. Det dårlige er, at den ofte skal vedligeholdes, men det er noget, du er nødt til at gøre, hvis du vil have bilen til at holde længe.

  Hvad er den bedste Citroën at købe?

De mest almindelige C4 Aircross-problemer er relateret til transmissionen, det elektriske system, affjedringen, bremserne og styresystemet. Disse er ikke skadelige for bilens generelle køreegenskaber, men de kan blive det senere hen, hvis du ikke gør alt det, der skal gøres i tide.

Citroën C4 Aircross – Værdi og praktiske egenskaber

Værdimæssigt er C4 Aircross rigtig god, fordi den nu koster en pæn skilling efter et par års brug. Det var ikke en særlig dyr bil til at begynde med, hvilket betyder, at priserne nu er virkelig overkommelige. Du får virkelig meget værdi for pengene, og derfor er C4 Aircross faktisk en rigtig populær bil på brugtmarkedet.

Praktiskheden er stor, fordi bilen nemt kan rumme op til fire voksne uden problemer. Den har også masser af bagagerum, hvilket yderligere gør bilen endnu mere anvendelig. Sigtbarheden er god, det er nemt at montere en barnestol, og bilen er virkelig nem at komme ind og ud af.

FAQ-afsnit

Har Citroën indstillet C4 Aircross?

Citroën C4 Aircross har kun været på markedet i ca. 5 år, hvilket ikke ligefrem er så længe. C4 Aircross blev senere erstattet af C5 Aircross, som mange anser for at være en værdig opgradering i forhold til C4’eren. Uanset hvad, så vil C4 Aircross sandsynligvis ikke blive genoplivet i den nærmeste fremtid, da Citroën nu har travlt med at lave Cactus og mange andre biler fra dette segment.

  Er Citroën C3 Aircross en god bil?

C4 Aircross var ret populær, da den først kom frem, men folk begyndte at blive lidt nysgerrige over, at C4 Aircross har alt for stor lighed med Mitsubishi ASX og Peugeot 4008.

Er Citroën C4 Aircross en rebadget Mitsubishi ASX?

Som nævnt i begyndelsen ligner C4 Aircross virkelig både Mitsubishi ATX og Peugeot 4008. Disse tre er så ens, at mange mennesker anså Citroën C4 for at være spild af penge, fordi ASX’en kostede mindre.

Dette er også til dels grunden til, at Citroën C4 Aircross blev sendt på pension så tidligt i produktionen, da de fleste biler typisk holder 5-7 år på markedet, hvis ikke længere.

Hvor længe kan Citroën C4 Aircross holde?

Citroën C4 Aircross bør kunne holde mindst 100.000 – 200.000 miles, hvis du passer ordentligt på den. Det er virkelig svært at vurdere, hvor længe en bil kan holde, men hvis den er ordentligt vedligeholdt, er der absolut ingen grund til at antyde, at C4 Aircross vil dø tidligere end det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z