Er Citroën C4 Picasso en god bil?

Er Citroën C4 Picasso en god bil?

Citroën C4 Picasso er en 5-dørs familie-SUV/crossover, der er designet til transport af personer. Det er en bil, der er designet til at være overkommelig, men ikke billig. Det er en bil, der kommer med en masse familievenlige funktioner, hvoraf nogle ofte kun findes i luksusbiler. Derfor virker C4 Picasso bestemt lovende på papiret, men er Citroën C4 Picasso en god bil?

Citroën C4 Picasso er en rigtig god bil for det, den er, fordi den byder på sofistikerede og effektive motorer, som ikke er de mest kraftfulde, men som gør det godt for de fleste mennesker. Den overordnede køreoplevelse er afdæmpet, men komfortabel. Bilen føles sikker, relativt velbygget og som om den kommer til at holde et anstændigt stykke tid.

Designet er ikke specielt specielt både indvendigt og udvendigt, fordi Citroën ikke er til at lave markante biler. Det virker dog som om, at mange Citroën-modeller ældes anstændigt godt, fordi de fleste af dem ikke ser så gamle ud, som de faktisk er. Pålidelighedsmæssigt er C4 Picasso anstændig, men der er nogle problemer, der er værd at tale om.

Værdierne af disse er en af de vigtigste grunde til, at så mange mennesker køber dem 2. hånd. Praktiskheden er rigtig god, fordi C4 er en ret stor bil, hvilket betyder, at den ikke mangler plads på nogen måde.

Citroën C4 Picasso – drivaggregatet

Citroën C4 Picassos motorprogram starter med to forskellige benzinmotorvarianter. Indgangsmotoren på 1,2 liter med 3-cylindret linjecylinder yder 131 hk, hvilket synes at være ok for denne type bil. Den kraftigere 4-cylindrede 1,6L-motor yder op til 170 hk, hvilket er ret stærkt for en C4 Picasso. Begge disse er ret jævne, og de passer rigtig godt til C4’eren.

  Citroën C3 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Dieselmotorerne starter med den 4-cylindrede 1,6L-motor, der yder op til 120 hk. Den 4-cylindrede 2,0L dieselmotor med 4 cylindre i toppen af serien yder 150 hk og er den foretrukne motor for de fleste C4 Picasso-ejere, i hvert fald i Europa. C4 Picasso er en FWD-bil, og den leveres med en smidig 6-trins gearkasse.

Du kan forvente op til 55MPG fra C4 Picasso-dieselmodeller, mens benzinmodeller kan give op til 40-45MPG. Alt i alt ser C4 Picassos motorindstillinger ud til at være virkelig velkalibrerede og er perfekte til en bil som C4 Picasso.

Citroën C4 Picasso – Design og chassis

Citroën C4 Picasso ser ret moderne ud, selv om den egentlig ikke er det. Citroën har gjort et godt stykke arbejde, da de designede C4 Picasso, for det er en af de flotteste biler i dette segment. Interiøret er lidt frækt for nogle, men den får alt det, du har brug for. Den er ikke overdrevent velbygget, men det hører med til området, da C4 Picasso ikke er en luksusbil.

Affjedringen og chassiset er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at C4 ikke kommer til at røre ved nogen fjer. Den er på ingen måde dynamisk, og de fleste er enige om, at den også mangler karakter.

Citroën C4 Picasso – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt ser C4 Picasso ud til at klare sig okay, men der er nogle problemer, der er værd at tale om. EGS-automatgearkassen er kendt for at lide af koblingsrelaterede problemer ud over at være doven, urolig og hård til tider. De elektriske dele såsom vinduer, lys og aircondition er også tilbøjelige til at gå i stykker ret ofte.

  Hvad er den bedste Citroën at købe?

Andre problemer omfatter problemer med bilens bremser, utætheder og forskellige dele af udstyret såsom sikkerhedsseler og glastagpaneler. Alt i alt er det ikke den dyreste bil at vedligeholde, men den skal vedligeholdes ret regelmæssigt.

Citroën C4 Picasso – Værdi og praktiske egenskaber

Værdierne på disse er nu rigtig godt placeret, hvilket gør C4 Picasso til en rigtig populær bil på 2. håndmarkedet. Mange familier rundt om i verden ser ud til at være tilfredse med C4 Picasso, da de overordnede kundetilfredshedsresultater er overvejende positive.

Når det kommer til praktisk anvendelighed, er C4 Picasso faktisk fantastisk, da den tilbyder masser af siddepladser og opbevaringsplads i hele bilen. Den er også udstyret med en masse familievenlige funktioner som f.eks. cuppy-rum, opladningsporte og armlæn. Det er en virkelig nem bil at komme ind og ud af, og det generelle udsyn er også virkelig godt.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Citroën C4 Picasso?

Det afhænger af, hvad du ønsker af en bil. Hvis du prioriterer plads, prisbillighed, sikkerhed og brugervenlighed, er C4 Picasso faktisk et rigtig godt valg. Det er de aspekter, hvor C4 Picasso virker mest lovende. Den er dog ikke sjov at køre, den er ikke luksuriøs, og nogle vil måske anse motorerne for at være lidt dovne og uden karakter.

Hvis du har mulighed for det, skal du sørge for at prøvekøre bilen. På den måde kan du nemt afgøre, om C4 Picasso er bilen for dig. Hvis du beslutter dig for at købe en, skal du foretage en obligatorisk inspektion før købet, for du kan aldrig være 100 % sikker med disse biler.

  Citroën C1 - Almindelige problemer & fejl

Er Citroën C4 Picasso sikker?

Citroën C4 Picasso er en 5-stjernet bil, når det gælder sikkerhed, hvilket betyder, at de fleste mennesker burde være mere end tilfredse med den. Det er måske ikke den mest moderne Citroën familiebil derude, hvilket betyder, at den mangler de allernyeste sikkerhedsfunktioner og softwareløsninger.

De fleste af disse betragtes dog bredt som gimmicks. Derfor kan C4 Picasso betragtes som en virkelig sikker bil, som fortjener din opmærksomhed. Det vigtigste er, at C4 Picasso er en 5-stjernet sikkerhedsklassificeret bil med hensyn til beskyttelse mod kollisioner.

Hvad gør en god familiebil til en god familiebil?

Først og fremmest skal en god familiebil være sikker. Den skal også være rummelig, hvilket betyder, at du skal kunne få plads til hele din familie i den uden problemer. Den skal også være forholdsvis støjsvag, så dine børn nemt kan sove bagi. Den skal have et stort bagagerum, så du kan bruge den til ferierejser over lange afstande.

Den skal også have masser af familievenlige funktioner som f.eks. opladningsporte, masser af opbevaringspladser, nem indstigning og godt udsyn.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z