Citroën C5 Aircross – Almindelige problemer & fejl

Citroën C5 Aircross - Almindelige problemer & fejl

Citroën C5 Aircross er en kompakt crossover SUV, der er fremstillet af Citroën siden 2016/2017 og stadig er i produktion i dag. C5 Aircross er en global Citroën-model, hvilket betyder, at den kan købes i mange lande, men den fås ikke i Nordamerika.

C5 Aircross fik en heftig opdatering i 2022 takket være masser af nye dele til bilens front ud over masser af nye funktioner både indvendigt og udvendigt. Når det kommer til pålidelighed, virker C5 Aircross bedre end mange biler, der kom før den, men det er stadig ikke en helt igennem pålidelig bil. Nogle ranglister placerer C5 Aircross på topplaceringerne, mens andre placerer den på de sidste pladser.

Uanset hvad er de mest almindelige C5 Aircross-problemer forbundet med forskellige elektriske systemer, brændstoflækager, DPF (dieselpartikelfilter), for store emissioner og visse udstyrsrelaterede systemer og karrosseripaneler. Alt i alt er disse problemer ikke et stort problem på et tidligt tidspunkt, hvilket betyder, at du har masser af tid til at løse dem.

Hvis du ikke handler hurtigt, er der en stor chance for, at du kan stå over for mere alvorlige problemer senere hen. Alt i alt er C5 Aircross en anstændig bil, men den skal vedligeholdes for at nå sit fulde potentiale.

Citroën C5 Aircross – Elektriske problemer

De mest almindelige Citroën C5 Aircross-problemer er relateret til bilens elektriske systemer. ECU’en ser ud til at forårsage ujævn og inkonsekvent tomgang, men dette kan let løses med en simpel omprogrammering af ECU’en, som burde løse problemet. Andre elektriske problemer omfatter problemer med telefonforbindelse og visse problemer med infotainmentsystemet.

Problemer med soltaget kan være stressende, og det samme kan forskellige problemer med bilens belysningssystemer. De elektriske vinduer er kendt for at svigte på visse modeller, og de indvendige knapper og kontakter er ikke altid så lydhøre, som du gerne vil have dem til at være.

  Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Citroën C5 Aircross – Brændstoflækager

Nogle mærkelige kabler og softwareproblemer er kendt for at forårsage, at C5 Aircross lækker brændstof, hvilket aldrig er en god ting. Citroën har endda tilbagekaldt en række C5 Aircross-modeller på grund af dette problem, og nogle siger, at det tilbagekaldte antal enheder er på mellem 5.000 og 10.000, hvilket betyder, at dette bestemt er et alvorligt problem.

For at løse dette problem bør du inspicere bilens kabler og software og også lokalisere selve lækagen. Du er nødt til at forsegle lækagen og omprogrammere/justere ledningerne og softwareoplysningerne, så dette problem aldrig sker igen. Der er altid risiko for brand, når din bil lider af brændstoflækager.

Citroën C5 Aircross – DPF-problemer

Citroën C5 Aircross er også kendt for at lide af visse DPF-problemer (dieselpartikelfilter), som findes på dieselmodeller. Den nemmeste måde at opdage problemer med DPF’et på er at kontrollere, om der kommer overdreven røg ud af udstødningen, tab af effekt og et øget brændstofforbrug, så man simpelthen ikke kan mærke det.

At reparere et defekt DPF betyder normalt, at man renser det og genskaber det til dets tidligere pragt, men nogle gange skal man udskifte det helt, hvilket er virkelig dyrt. Citroën udsendte også en tilbagekaldelse på grund af DPF-problemer tidligt i C5 Aircross’ levetid, da det ser ud til, at man er nødt til at udskifte DPF’en et par gange, før bilen endelig giver op.

  Er Citroën C4 Cactus en god bil?

Citroën C5 Aircross – Overdreven emissioner

Det ser ud til, at Citroën har haft visse problemer med computersoftwaren, der er involveret i måling af bilens kvælstofoxidemissioner, hvilket betyder, at der er nogle Citroën C5 Aircross-modeller, der udleder langt mere kvælstofoxid end den lovlige grænseværdi.

Biler, der er bygget mellem 2020 og 2021, synes at være dem med disse problemer, hvilket betyder, at du bør kontakte din forhandler og spørge, om din bil er en del af denne gruppe. Hvis den er det, bør du anmode om en gratis reparation hos Citroën, da det er deres egen skyld.

Citroën C5 Aircross – Udstyrsproblemer

For at afslutte listen over kendte Citroën C5 Aircross-problemer skal vi også tage højde for alle de problemer, som mange Citroën-modeller har, når det gælder udstyr, trim og forskellige karrosseridele. Nogle ejere har klaget over, at mange paneler i bilen slides for hurtigt, mens andre endda har klaget over vandindtrængning.
Nogle karrosseripaneler står ikke rigtigt på linje i visse modeller, og nogle ejere har rapporteret, at bilen lider af problemer med soltaget og bagagerumsdækslet. Alt i alt er disse problemer ret sjældne, men der er mange udstyrsrelaterede problemer, der har tendens til at opstå, så derfor var vi nødt til at nævne dem her.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Citroën C5 Aircross?

Hvis du ønsker en crossover/SUV-familiebil, der ikke sprænger banken, men er ny nok og får alt det, du forventer af en god familiebil, så er C5 Aircross bestemt en overvejelse værd. Hvis disse biler på den anden side ikke er noget for dig, vil du helt sikkert ikke kunne lide C5 Aircross, da den ikke gør noget særligt interessant.

  Hyundai Genesis - Almindelige problemer & fejl

Det er en Citroën, der er lavet til familieformål, og den rører ikke ved nogen fjer, når det gælder luksus, stil eller begærlighed. Nogle mennesker kan dog godt lide det, og hvis du er den, bør du helt sikkert shortliste Citroën C5 Aircross.

Er Citroën C5 Aircross en sikker bil?

Citroën C5 Aircross er faktisk en virkelig sikker bil, fordi den får en stjerne 5-stjernet crashsikkerhedsklassificering på grund af sit smarte design og masser af software sikkerhedsfunktioner. Du skal dog huske på, at mange af disse softwarefunktioner kun fås som en del af ekstraudstyret.

Under alle omstændigheder er selve bilen godt beskyttet, fordi Citroën ved, at de fleste mennesker vil bruge C5 Aircross til familiebrug.

Hvor rummelig er Citroën C5 Aircross?

Citroën C5 Aircross er en rigtig rummelig bil, hvilket betyder, at den nemt kan rumme op til 4/5 voksne med plads nok i bagagerummet. Bagagerummet på Aircross er især imponerende, når du klapper bagsæderne ned, da den så giver mere plads end nogle større SUV’er gør. Alt i alt er det en virkelig praktisk bil med mere end nok plads til de fleste mennesker.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z