Citroën C4 Cactus – Almindelige problemer & fejl

Citroën C4 Cactus - Almindelige problemer & fejl

Citroën C4 Cactus er en subkompakt crossover/SUV designet og bygget af den franske bilproducent mellem 2014 og 2022. C4 Cactus er tænkt som en ungdommelig, cool, autentisk familiebil, der kan klare både bykørsel og langdistancerejser. C4 Cactus betragtes bredt som en SUV, men den deler mange af sine understel med mindre Citroën-modeller.

Når det gælder pålidelighed, synes C4 Cactus generelt at være okay, men der er nogle problemer, der er værd at tale mere detaljeret om. Til at begynde med er bilens DPF (dieselpartikelfilter) kendt for at fejle tidligt, hvilket kan være et stort besvær. Nogle udstyrsrelaterede problemer er også almindelige med C4 Cactus, især med de udvendige karrosseripaneler.

Den automatiske gearkasse lider af problemer med aktuatorer ud over at være tøvende, langsommelig og urolig til tider. Elektriske problemer kan forårsage mindre interiørproblemer, men de kan også forårsage brand, hvis problemet er forbundet med bilens startmotor. Endelig må vi også nævne, at nogle C4 Cactus-modeller lider af brændstoflækager, som også kan være virkelig farlige.

Alt i alt er C4 bedre end nogle af sine forgængere, men det gør den ikke helt så pålidelig. Mange af disse problemer kan være katastrofale, hvilket betyder, at du skal være meget opmærksom, hvis du er interesseret i at købe en brugt.

Citroën C4 Cactus – problemer med DPF-filter

DPF (Dieselpartikelfilter) er designet til at omdanne giftige dieselgasser til mindre skadelige stoffer, inden de frigives gennem bilens udstødningssystem. Hvis dette system fungerer efter hensigten, bliver bilen mere miljøvenlig, hvilket synes at være utroligt vigtigt i disse dage, især med dieseldrevne biler.

Citroën C4 Cactus-modeller produceret mellem januar og maj 2018 kan dog være udstyret med en beskadiget DPF, som ikke er lige så effektiv. Hvis du er interesseret i at købe en C4 Cactus, skal du sørge for at inspicere dette, da den sandsynligvis vil have brug for en udskiftning af DPF, hvilket koster en del penge.

  Hvilke problemer har Tesla?

Citroën C4 Cactus – Udstyrsproblemer

Citroën C4 Cactus lider også af en lang række udstyrsrelaterede problemer, såsom dem relateret til bilens kofangerbeklædning, som er kendt for at falde af. Dette problem skyldes en forkert limet komponent, som let kan sætte sig løs. For at løse dette problem skal du tage bilen til forhandleren, hvor de kan lime den igen med bedre lim.

Andre C4 Cactus udstyrsrelaterede problemer omfatter også problemer med hætteklodsen. Det ser ud til, at de tidlige modeller fra 2014-2015 alle er ramt af dette problem. Sørg for at inspicere det omhyggeligt, fordi du risikerer at ændre bagagerummet åbner, mens du kører ved højere hastigheder.

Citroën C4 Cactus – Problemer med automatisk gearkasse

Det ser ud til, at nogle 2016 C4 Cactus lider af ret alvorlige problemer med aktuatoren til den automatiske gearkasse, hvilket kan påvirke, hvor godt bilen går gennem gearene. Hvis dette problem ikke bliver løst i tide, kan det forårsage alvorlige skader på gearkassen. Hvis det faktisk er tilfældet, skal du enten udskifte aktuatoren eller endda hele gearkassen i nogle tilfælde.

Andre gearkasserelaterede problemer omfatter bl.a. urolige gearskift, tøvende gearskift og nogle gange endda gearskifter. Det ser ud til, at mange Citroën-modeller lider af disse problemer, men mange mennesker anser det for at være normalt, selv om det ikke er det.

Citroën C4 Cactus – Elektriske problemer

Citroën C4 Cactus lider også af en lang række elektriske problemer, som kan påvirke en lang række af bilens systemer. Det mest alvorlige C4 Cactus elektriske problem er relateret til startmotoren. I sjældne tilfælde kan det elektriske relæ overophede i en sådan grad, at det endda kan starte en brand. 2016 C4 Cactus-modeller synes at være dem, der er mest berørt af dette problem.

  Citroën C3 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Andre elektriske problemer omfatter problemer med visse systemer i bilen, såsom telefonforbindelse og infotainment-relaterede problemer. Nogle ejere har også klaget over problemer med elruder og el-lås.

Citroën C4 Cactus – problemer med brændstoflækage

Det ser ud til, at mange Citroën C4 Cactus-modeller fremstillet mellem 2016 og 2017 lider af brændstoflækager, hvilket faktisk kan være katastrofalt. Problemet skyldes en slidt brændstofslange, som har en tendens til at blive ødelagt, fordi den befinder sig i nærheden af varme motorkomponenter. I teorien kan dette resultere i flammer, men det ser ud til, at problemer som disse ikke rigtig er sket så ofte eller slet ikke.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Citroën C4 Cactus?

Hvis du er interesseret i en subkompakt SUV/crossover, der primært er designet til familiebrug, kan Citroën C4 Cactus være et godt valg. Denne bil er designet til at være forholdsvis overkommelig, hvilket betyder, at de fleste familier derude burde have råd til en. Det er en bil, der klarer alle familiens opgaver rigtig godt og ofte er på niveau med eller endda bedre end de fleste af sine konkurrenter.

På den anden side er C4 Cactus ikke rigtig en flot bil som mange Citroën-modeller. De ekstra plastikpaneler på bilen er helt unødvendige og får bilen til at ligne for meget legetøj. Men hvis du kan lide designet, bør du overveje hele bilen.

Er Citroën C4 Cactus en god familiebil?

Citroën C4 Cactus er en af de mest populære Citroën familiebiler, hvilket betyder, at den virkelig er en god familiebil. Den tilbyder masser af indvendig siddeplads uden at hæmme den samlede tilgængelige bagagerumsplads. Bilen får mange familievenlige funktioner, der gør bilen nem at leve med.

  Citroën C4 Picasso - Almindelige problemer & fejl

Udover at være veludstyret er C4 Cactus også en rigtig sikker bil, da den er en 5-stjernet sikkerhedsklassificeret bil. Den får også en masse moderne softwaresikkerhedssystemer, som gør den på højde med selv nogle dyrere biler derude.

Hvor længe kan en Citroën C4 Cactus holde?

Det afhænger af, hvor godt du vedligeholder den. Hvis du gør alt det, der skal gøres på det rigtige tidspunkt, er der absolut ingen grund til at tro, at C4 Cactus kommer til at klare sig dårligere end alle de andre biler derude. Som sådan er 100.000 til 200.000 miles et meget realistisk skøn.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z