Volkswagen Up – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Up Problemer

Volkswagen Up er en lille bybil, som blev præsenteret første gang i 2011. VW Up konkurrerer med Fiat 500 og Hyundai i10, da disse to biler har samme størrelse, pris og markedspositionering som Up. Disse biler er lavet til at blive kørt i byen, men de kan også køres på motorvejene.

VW Up synes at være en anstændigt pålidelig bil at dømme ud fra de mest anerkendte online pålidelighedstabeller og -undersøgelser. Men at dømme ud fra de seneste udtalelser fra VW’s ledende medarbejdere, vil Up’en udgå af produktion som den er, fordi dette segment sandsynligvis vil blive fyldt op med enten en udelukkende elektrisk VW Up eller en helt ny model.

De mest almindelige VW Up-problemer er forbundet med gearkassen, airbagproblemer, elektriske problemer, problemer med urfjedre og dårlige tændingsspoler. Nogle af disse er mere problematiske end andre som f.eks. tændspole- og urfjederproblemet, mens airbag- og elproblemerne kan løses lidt lettere.

VW UP er designet til lave vedligeholdelsesomkostninger, hvilket betyder, at det ikke burde være så svært at vedligeholde den. Fordi VW UP primært bliver brugt i byen, betyder det, at de fleste af disse aldrig når at køre så mange kilometer.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***

VW UP – Problemer med gearkassen

VW UP gearkassen synes at være en af de mest problematiske komponenter i VW UP, da den formår at samle en hel del potentielle problemer. Et af disse problemer er et intermitterende krafttab forårsaget af svinghjulet i dobbeltmassegearboxen. Disse har tendens til at opstå under kørsel, hvilket faktisk er et problem, fordi VW UP har lidt eller ingen kraft til at begynde med.

  Volkswagen Atlas - Problemer & Fejl

Hvis det sker, skal du sørge for at tage din bil til en forhandler for at diagnosticere problemet korrekt. Nogle gange kan disse skyldes mange andre potentielle årsager som f.eks. motorproblemer eller problemer med MAF/O2-sensorerne.

VW UP – Airbagproblemer

Mange 2013 VW UP-modeller har været en del af en relativt omfattende tilbagekaldelse af airbags, fordi sideairbaggene ikke var programmeret korrekt fra fabrikken. Dette kan føre til, at airbaggene ikke udløses, når det er nødvendigt, hvilket øger risikoen for betydelige kvæstelser.

Du skal tage din VW UP direkte til forhandleren, hvor airbaggene kan blive omprogrammeret meget hurtigt. VW har endda udsendt en landsdækkende tilbagekaldelse på grund af dette, da det altid er farligt, når airbaggene ikke fungerer korrekt.

VW UP – Elektriske problemer

VW UP synes at have forskellige elektriske problemer såsom problemer med de elektriske vinduer, problemer med nogle af de elektriske kontakter i interiøret og endda problemer med den udvendige belysning. VW UP er en bil til en overkommelig pris, hvilket betyder, at VW ikke har gjort sig store anstrengelser for at gøre den så god som muligt.

Dette er ret indlysende, fordi VW UP har en tendens til at lide af alle mulige elektriske problemer hurtigt nok. For at løse disse skal du tage din UP med til forhandleren, hvor de enten vil løse problemet eller udskifte de defekte komponenter.

VW UP – Problemer med urfjedre

Uanset hvad du gør og hvor du går hen, vil du sandsynligvis opleve urfjederproblemer med en moderne VW på et tidspunkt. Problemet med urfjederen er sandsynligvis et af de mest udbredte problemer, som moderne VW-modeller oplever, men det egentlige problem er, at VW ikke har så stor succes med at løse det.

  Almindelige problemer med Mercedes C240

Selv efter en tilbagekaldelse oplyser NHTSA, at der stadig er mere end 1,2 millioner biler, der er berørt. Dette har fået mange eftermarkedsvirksomheder til at udvikle eftermarkeds VW-klokkestrømper, som enten skulle kunne holde meget længere eller være meget billigere end dem, der er fremstillet af VW.

VW UP – Problemer med tændingsspoler

Problemer med tændingsspolerne er også en almindelig forekomst på mange VW-modeller, herunder VW Up. Problemet her er, at det er svært præcist hvilken tændspole der forårsager problemer, hvilket betyder, at mange vælger at udskifte dem alle på én gang.

Hvis du fornemmer, at din VW UP mangler kraft, ikke kan starte, har fejltænding eller endda går i stå, er der stor sandsynlighed for, at problemet kan spores til defekte tændspoler. Disse problemer bør være endnu mere udtalte, når du forsøger at accelerere hurtigt.

FAQ-afsnit

Er VW UP en god bil?

VW Up er meget anderledes sammenlignet med de fleste biler på det nuværende marked, fordi den er så lille. Der er ikke mange mennesker, der overhovedet er interesseret i at købe en bil som VW UP, bortset fra dem, der bruger den som 2. eller 3. bil specielt til bykørsel.

Virkeligheden er, at VW UP langt fra er en bil til flere formål, men den udmærker sig alligevel i det, den er lavet til, og det er bykørsel. Som sådan er VW Up mere end god, hvis du har brug for en bybil. Men hvis du har brug for en bil, der kan mange ting, er VW Up ikke noget for dig.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Er VW UP ved at udgå af produktion?

Du kan stadig købe en VW UP, men det er endnu ikke klart, om VW UP udgår af produktion eller ej, men det er klart, at VW sandsynligvis vil reservere dette segment fra en fuldt elektrisk bil. VW e-UP er allerede tilgængelig, men rygtet går på, at e-UP’en vil blive erstattet af en selvstændig elektrisk VW.

Vi må vente og se, om det virkelig er tilfældet, men indtil videre kan du i hvert fald købe et par forskellige iterationer af VW Up.

Er VW UP bedre end en Fiat 500?

VW UP mangler en smule i forhold til Fiat 500, når det kommer til ydeevne, især hvis du vælger en Abarth-model. 500’eren er mere spændende, ser bedre ud og er mere stilfuld. Som sådan vil de fleste mennesker foretrække Fiat 500 frem for VW UP.

På den anden side er VW Up mere pålidelig, og den tilbyder en mere futuristisk oplevelse, hvilket kan få mange købere til at skifte over i VW-lejren. Alt i alt er de begge interessante, men Fiat 500 er bare mere interessant som helhed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z