Peugeot e-208 vs Hyundai Ioniq – Hvilken er bedst?

2023 Peugeot e-208

I en verden af økonomiske/billige biler gør bilproducenterne deres bedste for at overgå hinanden med hver eneste bil, de lancerer. Peugeot og Hyundai er begge tunge drenge i dette segment, men Peugeot er ikke et globalt mærke på samme måde som Hyundai. Vi kan helt enig i, at Hyundai er en af de største og mest udbredte enkelte bilproducenter i verden, mens Peugeot er virkelig succesfuld, men ikke globalt.

Dette overføres også til mange af de biler, som disse to tilbyder, da Hyundai forsøger at imødekomme det nordamerikanske marked først. Peugeot gør sit bedste for at fremstille biler med europæisk markedsføring, som har deres egne fordele og ulemper. I denne artikel vil vi sammenligne Peugeot e-208 vs Hyundai Ioniq og fortælle dig, hvilken af disse to biler der er den bedre.

Vi vil sammenligne dem i en lang række kategorier, herunder pris, batteristørrelse, rækkevidde, opladningshastighed, effekt, praktiske egenskaber, kørekarakter og funktioner. Selv om Ioniq er sammenligneligt en del ældre end e-208, er priserne på brugte Ioniq en del lavere end det, du skal betale for e-208, hvilket gør den til en lokkende brugtbil.

Ved slutningen af denne artikel vil du have en bred forståelse for, hvilken af disse to du bør vælge.

Peugeot e-208 – Den mindste Peugeot elbil

Med en startpris på 31.345 £ i Storbritannien, 32.250 € i Holland og 35.350 € i Tyskland ligger den subkompakte Peugeot e-208 elbil i den absolut lavere ende af markedet. Til denne pris får du et 45 kWh brugbart batteri pakket ind i en 2/4-dørs city hatchback med FWD og 139 hk, som er god for en 0-60 mph-tid på ca. 8 sekunder.

  Hyundai Elantra Sport Pålidelighed

Du kan også forvente, at e-208 kan holde mellem 125 og 265 miles på en fuld opladning, afhængigt af hvordan du kører den og af udetemperaturen. Batteriet på 45 kWh kan oplades ved hjælp af en 7,4 kW AC-langsom oplader på ca. 7 timer og 15 minutter, mens en hurtig 150 kW DC-oplader kan genoplade e-208-batteriet på ca. 25 minutter.

En af de mere imponerende ting ved e-208 er dens design, der anvender skarpe linjer og futuristiske detaljer, som elelectric carate e-208 frem for de fleste af konkurrenterne. Den tilbudte plads er passende for segmentet, men mangler i forhold til de fleste biler derude, både hvad angår siddepladser og bagagerum.
Køreoplevelsen og listen over standardudstyr er begge rigtig gode, da e-208 kører og håndteres som en lille sportsvogn.

Hyundai Ioniq – den første masseproducerede Hyundai-elbil fra Hyundai

Hyundai Ioniq blev udgået for modelåret 2022, hvilket betyder, at du ikke rigtig kan købe disse fra ny længere. Priserne på disse var på linje med, hvad du skal betale for e-208, mens lidt brugte som nypriser har tendens til at svinge omkring 25.000 euro, hvilket faktisk er et lokkende perspektiv.

Ioniq tilbyder enten et 28 kWh-batteri, som findes i den første iteration, eller et større 38 kWh-batteri, som fulgte med den sidste Ioniq-model. Da 28kWh-modellen er udgået i 2019 og ikke er i stand til at konkurrere med e-208, vil vi fra nu af kun fokusere på 38kWh-modellen. Med 136 hk og forhjulstræk er Ioniq næsten identisk med e-208’eren.

  Hyundai i40 - Almindelige problemer & fejl

38kWh-batteriet giver dig mellem 110 og 225 miles rækkevidde, mens det tager omkring 6 timer og 15 minutter at oplade Ioniq’en med en langsom AC 7,2kW-oplader på 7,2kW. Hurtige DC-opladningshastigheder er begrænset til 44 kW, hvilket betyder, at du kan oplade den på ca. 47 minutter.

Ioniq viser sin alder både indvendigt og udvendigt, men den tilbyder meget mere plads i kategorien elbiler. Standardudstyret er ikke det nyeste, mens køreoplevelsen er ret afdæmpet og ikke noget ud over det sædvanlige.

Konklusion – Peugeot e-208 er den bedre bil

Da Ioniq først kom frem, var der næppe nogen anden bil, der kunne komme i nærheden, da det ikke var den tid, hvor bilproducenterne var tunge på elbilsteknologien, men siden da er teknologien gået hurtigt fremad. Det betyder, at Ioniq allerede er en forældet bil, da dens opladningshastigheder, batteristørrelse og maksimale rækkevidde ikke er på højde med elbiler de billigste elbiler i dag.

Peugeot e-208 er bedre, fordi den har større rækkevidde, et større batteri, langt bedre opladningshastigheder, en bedre udstyrspalette, flere muligheder, bedre udseende og en mere underholdende køreoplevelse. Ioniq er meget mere rummelig og komfortabel, men den er simpelthen for gammel til at konkurrere.

FAQ-afsnit

Har Hyundai tænkt sig at tilbyde en ny Ioniq-model?

Siden den første Ioniq blev udgivet, har Hyundai udvidet Ioniq-serien til at omfatte den populære Ioniq 5, den slanke Ioniq 6, den kommende Ioniq 7 SUV og et par andre modeller også. Hyundai gik dog ud og sagde, at Ioniq er væk for altid for at nyere Ioniq-modeller kan tage dens plads.

  Hyundai i30N - Almindelige problemer & fejl

Den første Ioniq (ofte omtalt som Ioniq 4) havde til formål at afprøve vandene for alle de efterfølgende Ioniq-modeller, der fulgte efter.

Hvad er den bedste Hyundai Ioniq-model?

Hyundai Ioniq 5 er den mest succesfulde og bedst solgte Ioniq-model til dato, fordi den ser godt ud, tilbyder god teknologi, gode opladningshastigheder og er virkelig komfortabel. Den forholdsvis bedre udseende Ioniq 6 er nok den bedre bil af de to, fordi den tilføjer køreglæde oven i det, du normalt kan forvente af Ioniq 5.

Ioniq 7 SUV’en vil sandsynligvis skubbe meget mere til grænserne, når den kommer ud, hvilket betyder, at den helt sikkert vil tage kronen som den bedste Hyundai Ioniq-model.

Er Peugeot e-208 mere sikker end Hyundai Ioniq?

Peugeot e-208 blev nelectric carer testet af Euro NCAP, men det gjorde dens 2019 ICE-fætter, og den fik en 4-stjernet bedømmelse, hvilket er passende, men ikke noget særligt. Hyundai Ioniq blev testet i 2016, men elektrisk caren dengang lykkedes det den at få en perfekt 5-stjernet rating, som den fastholdt med yderligere forbedringer, indtil den endelig blev indstillet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z