Almindelige Ford Mondeo Hybrid-problemer

Ford Mondeo Hybrid

Ford Mondeo plejede at være Fords førende sedan, før den blev udgået i 2022 efter næsten 3 årtiers kontinuerlig produktion. Grunden til at Ford fyrede Mondeo er, at man ønsker at fokusere sin indsats på SUV’er, crossovers og elbiler godt.

Mondeo blev ikke fyret, fordi den var dårlig, upålidelig eller upopulær, men snarere fordi Ford besluttede sig for at bevæge sig helt væk fra sedaner. Ford er mest interesseret i at lave crossovers, SUV’er og lastbiler, som altid har været afgrøden i Fords sortiment. Brugte Mondeos er dog overalt, og det kan være en god idé at købe dem.

Inden du beslutter dig for at gå efter en hybrid, bør du være opmærksom på alle de almindelige Ford Mondeo Hybrid-problemer, som kan påvirke din ejeroplevelse meget. Disse omfatter det faktum, at kun en håndfuld af disse er blevet solgt i Europa, hvilket betyder, at det er svært at forstå, hvor pålidelige eller upålidelige disse biler er.

Nogle ejere har rapporteret om problemer med 12V-batteriet, der dør for tidligt, mens nogle også har rapporteret om problemer med den automatiske gearkasse. Andre problemer omfatter defekt nøglefri adgangs- og go-funktionalitet og en lang række potentielle elektriske problemer, der følger med.

Lavt produktionsantal

Som nævnt i indledningen er der kun solgt et meget begrænset antal af disse biler i Europa, hvilket betyder, at det næsten er umuligt at få en fyldestgørende vurdering af, hvor pålidelige eller upålidelige disse biler egentlig er. Desuden beholder selv de, der har købt Mondeo, den ofte ikke længe nok til, at den overhovedet er værd at vurdere.

  Almindelige problemer med Ford 10-trins gearkasse

Som sådan kan vi ikke engang begynde at sige, om disse biler er pålidelige eller upålidelige, hvilket betyder, at det hele koger ned til den specifikke bil, som du kigger på. Hvis det rent faktisk er tilfældet, skal du sørge for kun at gå efter et brugt eksemplar, der er blevet holdt i god stand med alle de nødvendige service- og vedligeholdelsesintervaller udført korrekt.

Problemer med automatisk gearkasse

Mondeo-hybridbilen brugte en Ford-ejet dobbeltkoblings Powershift-gearkasse med dobbeltkobling, som er tilbøjelig til at have forskellige problemer og kræver rettidige olieskift, for at de ikke finder sted. Det siges, at det er bedst at udskifte automatgearkassevæsken i disse meget 35.000 miles eller deromkring, hvis du ønsker, at de skal holde så længe som muligt.

De mest almindelige problemer med Powershift-boksen er utætheder, en slæbende kobling, gearudskridning, underlige lyde, mens bilen er i neutral, forsinkede skift, eller at transmissionen skifter til neutral uden nogen synlig grund. Disse problemer har en tendens til at lægge sig sammen, hvis du ikke handler hurtigt, så sørg for at være på vagt over for disse, hvis du beslutter dig for at vælge en Mondeo hybrid.

Problem med 12V-batteriet

Selv om Ford Mondeo hybrid er en hybrid, bruger den stadig et 12-volts batteri af de fleste af de samme grunde som ikke-hybridbiler gør. Det betyder, at bilen startes via den spænding, der leveres af dette 12V-batteri, og at mange af bilens tilbehør får strøm fra dette batteri. Hvis det svigter, vil du sandsynligvis ikke kunne starte bilen eller få de fleste af dens tilbehør til at køre.

  Ford Escape Pålidelighed

Problemet her er, at batteriet kan dø uden nogen åbenlys grund og ret hurtigt. Nogle få ejere har rapporteret, at batteriet dør, efter at bilen har stået stille i en uge eller to. Årsagen til, at disse problemer opstår, er sandsynligvis, at noget trækker batteriets strøm, mens bilen står parkeret, så sørg for at teste batteriets ydelse, når bilen bare står stille.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også en ting for Mondeo, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil støde på disse snart nok. Mange har rapporteret om problemer med den nøglefri adgangsfunktion, og at bilen nægter at lukke dig ind, eller nogle gange kan den ikke engang genkende, at nøglen er i nærheden af bilen. Dette kan skyldes et lavt batteri i nøglen, men nogle har rapporteret om disse problemer selv med et nyt batteri.

For det andet kan fartpiloten kobles fra uden nogen forudgående advarsler, mens sikringen til forlygtevaskeren kan springe, især hvis du bor i et koldere klima. Indvendige lamper kan gå i stykker, LED-dioder i sidelys kan gå i stykker, og problemer med pærer til baglygter synes også at være noget, der er almindeligt forekommende i Mondeo.

FAQ-afsnit

Er Ford Mondeo en god bil?

Ford Mondeo har altid været en af de allerbedste familie-sedaner, lige siden den kom på markedet. Grunden til, at Mondeo er så god, er, at den balancerer omkostninger og anvendelighed rigtig godt. Den plejede at konkurrere med VW Passat, som også blev fyret af de samme grunde som Mondeo. Begge disse biler var mere end gode nok, og det er trist, at de måtte lade livet.

  Alt om 2023 Ford Escape

Hybrid Mondeo er en sværere salgsmulighed, da den ikke rigtig byder på alle de gode økonomital, hvilket betyder, at hele hybridprøven ikke udnyttes til sit fulde potentiale.

Er Ford Mondeo på vej tilbage?

Ja, det ser ud til, at Ford Mondeo faktisk er på vej tilbage, men ikke på den måde, du tror. Mondeo kommer ikke til USA, Europa og Storbritannien, men kun til Kina, som stadig er et enormt marked for sedans. Nogle har spekuleret i, at den nye Mondeo også i sidste ende vil finde vej til de vestlige markeder, men det er stadig ikke helt klart.

Virkeligheden er, at sedans løbende mister deres popularitet i Vesten, da folk ønsker SUV’er og crossovers mere og mere efterhånden som tiden går.

Hvilke biler kan konkurrere med Ford Mondeo?

Den største konkurrent til Mondeo var VW Passat, men Mondeo bytter også slagsmål med Peugeot 508 og Skoda Octavia. Ud af alle disse er 508 og Octavia stadig ude, og det ser ud til, at den nye Octavia formår at være mester i dette segment af markedet, i hvert fald hvad angår Europa.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z