Volvo V90 – Alt, hvad du behøver at vide

Volvo V90

Volvo V90 er det 21. århundredes flagskib blandt Volvos stationcar. V90 blev først udgivet tilbage i 2016 og sælges stadig rundt om i verden. V90 bliver sandsynligvis snart erstattet, men fra nu af er det stadig en stærkt konkurrencedygtig luksuskombi, der formår at konkurrere med Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring og Mercedes E-Klasse stationcar.

V90-motorprogrammet består af en 4-cylindret serie, der også omfatter meget dygtige hybridenheder. V90 tilbydes også som dieselbil, som primært sælges i Europa. V90 er enten en FWD-drevet bil eller en AWD-bil for de allerbedste og mest kraftfulde modeller.

Designmæssigt er V90 mere eller mindre det samme som S90 sedanen, hvilket betyder, at det er en stationcar-version af en ellers flot bil, der ser godt ud. V90 og S90 tilbyder en mere minimalistisk tilgang til luksus uden at få bilen til at se alt for blingy ud og uden at fylde den med unødvendige designtiltag.

Pålidelighedsmæssigt er den anstændig, mens køreoplevelsen er skræddersyet til ubesværethed, komfort og sofistikerethed. V90 vurderes relativt højt, fordi det er en moderne bil, mens V90’s praktiske aspekt er næsten klasseledende.

Volvo V90 – Drivlinjen

Som nævnt i introen består benzinmotorprogrammet af en enkelt 2,0L 4-cylindret motor, der yder mellem 200 hk og 320 hk afhængigt af tunetilstand. Disse er i stand til at returnere op til 40 miles per gallon og er primært forhjulstrukne, men de kan også fås i AWD-form.

Dieselprogrammet er mere eller mindre det samme, da der tilbydes en enkelt 2,0L 4-cylindret motor med en effekt på mellem 150 og 235 hk. Disse er i stand til at give op til 50MPG. Selv om alle disse motorer er imponerende, er de bedste Volvo V90-motorer hybridmotorerne, som også anvender en 2,0L 4-cylindret motor, men den maksimale ydelse er 455 hk.

  Volvo V50 - Problemer & Fejl

Den mest effektive hybrid V90 kan give op til 124 MPGe, hvilket bestemt er et stærkt tal. Alle disse er også raffinerede, støjsvage og komfortable uden at mangle kraft. Endelig leveres alle V90-modeller med en sofistikeret og velafstemt 8-trins automatgearkasse.

Volvo V90 – Design og chassis

V90’s design minder om de gode gamle dage med de kasseformede Volvo stationcars, men V90 ser ikke utilitaristisk ud som nogle af dem. V90 kombinerer faktisk det ikoniske, kasseformede Volvo-designsprog med en mere luksuriøs tilgang, hvilket gør V90 fantastisk flot.

Det indvendige design minder også lidt om Volvo-modeller fra fortiden, men V90 er alt andet end gammel indvendigt. Designet, materialerne og indretningen af V90’s interiør er uovertruffen, og mange foretrækker den frem for tyskerne.

V90 er afstemt til at være en komfortabel og sofistikeret bil, hvilket betyder, at den ikke er nogen sportsvogn. Den bliver primært brugt til motorvejscruisingformål. R-Design-modellerne har en stivere affjedring, men den kan aldrig konkurrere med BMW 5-serie i den henseende.

Volvo V90 – Pålidelighed og almindelige problemer

Volvo V90 er en anstændigt pålidelig bil, hvilket betyder, at de fleste online pålidelighedstabeller og -undersøgelser vurderer den til at være middelmådig til over middel. Nyere V90-modeller er bedre, fordi Volvo har formået at udbedre nogle af de problemer, som de tidligere modeller var ramt af.

Uanset hvad er de mest almindelige V90-problemer forbundet med ECM (motorstyringsmodul), elektronikken, bremsesystemet, problemer med brændstofsystemet og øget niveau af vibrationer under kørsel. Nogle af disse kan løses nemt og hurtigt, mens andre stadig er et mysterium.

  Almindelige problemer med Volvo S60

Volvo V90 – Værdi og funktionalitet

Du kan finde en brugt V90 til omkring 30.000 kroner som minimum, i hvert fald hvis du vil have en anstændig og veludstyret model. Den helt nye Volvo V90 koster omkring 55.000 dollars, mens modeller i den højere ende koster langt mere end det.

Praktisk set er V90 enormt kompetent, da den tilbyder et stort siddeområde, hvor der nemt kan være plads til op til 5 voksne. Bagagerummet er næsten klasseledende, hvilket gør den til en af de mest praktiske luksus-mellemklassebiler til salg i dag.

FAQ-afsnit

Hvilken Volvo V90 skal jeg købe?

Hvis du er ude efter en Volvo V90, bør du primært fokusere på hybridmodellerne, da de faktisk er de allerbedste af dem alle. Du bør også fokusere din opmærksomhed på nyere modeller, da de synes at være meget mere pålidelige. Alt i alt er den bedste V90-model sandsynligvis en model, der er veludstyret og ikke har for mange kilometer på uret.

Du bør også være opmærksom på, om den model, du kigger på, var en del af en ganske talrig liste over tilbagekaldelser, der har påvirket V90. V90-benzinmotorerne er også en god idé med den 4-cylindrede med 200 hk+ som den bedste af dem alle.

Er Volvo V90 sikker?

Volvo V90 er en rigtig sikker bil, fordi det trods alt er en moderne Volvo. Volvo er et mærke, der er kendt for at lave nogle af de sikreste biler på markedet. Det gode ved en moderne Volvo er, at de leveres med masser af sikkerhedsudstyr direkte fra fabrikken, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge ekstra penge på for mange ekstraudstyr.

  Volvo S90 - Alt, hvad du behøver at vide

Dette er ikke tilfældet med tyskerne, da de har en tendens til at være lidt mere tilbageholdende, når det kommer til at inkludere noget i grundprismodellen.

Skal jeg købe en Volvo V90?

Volvo V90 er værd at være opmærksom på, hvis du er ude efter en moderne luksuskombi. Audi A6 Avant, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse stationcar er alle gode biler, men de halter i nogle tilfælde i forhold til V90.

V90 tilbyder en mere minimalistisk tilgang, hvilket får bilen til at føles mere speciel. Alt i alt er V90 en fantastisk bil, og du bør købe den, hvis du er ude efter en praktisk, sikker og effektiv luksusbil til familien.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z