Volvo S60 – Alt, hvad du behøver at vide

Volvo S60 er en luksuslimousine i luksusklassen, der er lavet til at konkurrere med Mercedes Benz C-klasse, BMW 3-serie og Audi A4. Det betyder, at S60 er en del af den bedst solgte gruppe af luksus-sedaner og er som sådan en af de mest populære Volvo-biler i dag, bortset fra SUV’erne selvfølgelig.

S60 blev først introduceret tilbage i 2000 og blev senere erstattet af anden generation, S60 II i 2006. Den nuværende generation af S60, S60 III, har været i produktion siden 2019 og vil sandsynligvis være den allerbedste af Volvo’s kompakte sedaner i et par år endnu.

S60 fås i en række forskellige motorer. Den første generation af S60-motorerne kredser mest om den 5-cylindrede rækkemotor, mens den 2. generation af S60 også har introduceret en 6-cylindret motor og en 4-cylindret motor. Den nyeste S60 kommer udelukkende med en 4-cylindret rækkemotor udelukkende på grund af alle effektivitetsfordelene.

Designmæssigt er den sidste nuværende generation af S60 langt den flotteste, mens S60 af første generation indtager andenpladsen. S60 er også en relativt pålidelig bil, men den kommer med nogle problemer, der er værd at påpege. Værdimæssigt er den anstændig, især anden og første generation, mens den praktiske funktionalitet er som man kan forvente af en kompakt sedan.

Volvo S60 – Drivlinjen

Som nævnt i begyndelsen kommer 1. generation af S60 med et væld af 5-cylindrede rækkemotorer med ydelser fra 140 til 300 hk. S60 I fås også med et par dieselmotorer, men disse er ikke så populære i USA. S60 I leveres med manuel gearkasse og valg mellem FWD og AWD for visse modeller.

  Hvorfor bliver Volvo'er værdiforringet så hurtigt?

Den anden generation af S60 fås med enten en 4, 5 eller en enkelt 6-cylindret motor. Effekten spænder fra 200 hk hele vejen op til 350 hk, mens dieselmotorerne topper på omkring 220 hk. S60 II fås med automatgear, FWD eller AWD.

Den nuværende S60 III tilbyder et par 4-cylindrede rækkemotorer med en effekt på mellem 163 og 250 hk. Den leveres også med en automatisk gearkasse, hvor kraften sendes til enten forhjulene eller alle fire hjul. S60 III tilbyder også en omfattende liste af hybridmotorer, hvor Polestar T8 S60 er den kraftigste S60-model med op til 450 hk.

De to første generationer er ikke helt så effektive, men S60 III er den mest effektive bil fra sin klasse.

Volvo S60 – Design og chassis

Den første generation af S60 benytter sig af et klassisk Volvo-designsprog i form af en kasse, mens den anden generation er meget mere afrundet. Det gjorde S60 II lidt tvivlsom, når det gælder design, især fordi bilen ikke ældes så godt. S60 III er utvivlsomt den flotteste af slagsen, både indvendigt og udvendigt.

Chassis- og affjedringsafstemningen i S60 er 100 % skræddersyet til komfort. Det betyder, at selv de kraftigere S60-modeller aldrig rigtig føles så dynamiske. S60 er designet til at være rolig, komfortabel og hjemme på motorvejen.

Volvo S60 – Pålidelighed og almindelige problemer

Den første generation af S60 synes at klare sig dårligst, når det gælder pålidelighed, mens den anden generation af S60 ikke er meget bedre. Den nuværende S60 III er meget mere pålidelig at dømme ud fra de første rapporter, men vi må vente og se, om pålideligheden holder i årtier fremover.

  Volvo S90 - Alt, hvad du behøver at vide

De mest almindelige S60-problemer skyldes en defekt MAF-sensor, affjedringsproblemer, olielækager, problemer med drivlinen og problemer med motorophængene. Ældre S60-modeller var også kendt for at lide af elektriske problemer.

Volvo S60 – Værdi og funktionalitet

Priserne på brugte S60 varierer fra under 10.000 dollars for den første model og helt op til over 50.000 dollars for den nuværende model. Du skal også huske på, at sjældnere, bedre udstyrede og bedre vedligeholdte modeller har et betydeligt prishop i forhold til velbrugte modeller.

S60 er en praktisk bil takket være de 4 døre med bred åbning, et dejligt og lettilgængeligt bagagerum og muligheden for at sænke sæderne ned med et enkelt tryk på en knap. S60 tilbyder også et anstændigt udsyn, mens manøvredygtighed og venderadius er på linje med resten af segmentet.

FAQ-afsnit

Hvor længe holder en Volvo S60?

Volvo S60 er en vigtig Volvo sedanmodel, hvilket betyder, at Volvo gør sit bedste for at gøre S60 så langtidsholdbar som muligt. Som sådan har mange onlinefora konkluderet, at S60 er god til mindst 20 års brug eller mere end 200.000 miles.

Men hvis du foretager al den nødvendige vedligeholdelse, og du ikke kører som en komplet galning, vil alle tre generationer af S60 sandsynligvis holde op til det dobbelte af det. Den måde, som den enkelte behandler en bil på, er langt vigtigere, når det gælder levetid, mere end hvad der står i fora.

  Hvorfor køber folk ikke Volvo'er?

Er Volvo S60 en sikker bil?

Volvo-mærket er synonymt med sikkerhed, og S60 er en af de sikreste premium executive compact sedans på det nuværende marked. Volvo har længe været branchens standard, når det gælder sikkerhed, og det kommer sandsynligvis aldrig til at ændre sig, ikke hvad Volvo angår.

Uanset hvad, så er den første generation af S60 ikke så sikker som de to sidstnævnte, mens S60 III er langt den sikreste af slagsen. Stort set alle moderne sikkerhedssystemer findes i S60 III, og mange af dem er endda standard.

Hvorfor køber folk Volvo S60?

Segmentet for kompakte luksus-sedaner er fyldt med masser af fantastiske muligheder fra mange bilproducenter, fortrinsvis tyske. Volvo er dog den eneste bilproducent, der nemt kan stjæle kunder fra den tyske trio gruppe, fordi Volvo tilbyder mange ting, som tyskerne simpelthen ikke tilbyder.

For det første tilbyder S60 de mest avancerede hybriddrivlinjer, samtidig med at den anvender en mere minimalistisk designtilgang både indvendigt og udvendigt. S60 er ikke overdrevent stylet som nogle af de tyske kompakte luksusbiler, hvilket betyder, at den både falder ind og skiller sig ud, afhængigt af hvordan du specificerer den.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z