Volvo S80 – Alt, hvad du behøver at vide

Volvo S80 var Volvos flagskibssedan, før den blev erstattet af den nuværende S90 for et par år siden. Den første generation af S80 blev introduceret tilbage i 1998 og var i produktion indtil 2006, hvor den blev erstattet af den opdaterede version, der forblev i produktion indtil 2016. S80 er stadig en ret konkurrencedygtig sedan på brugtbilsmarkedet.

S80-udvalget består af et par benzinmotorer og 3 dieselmotorer. Den anden generation fås endda som en model med lang hjulbase for at kunne konkurrere ordentligt med BMW 7-serie, Audi A8 og Mercedes Benz S-klasse. Anden generation byder også på opdaterede motorer, der tilbyder mere kraft med bedre effektivitet.

Designmæssigt anvender S80 den klassiske, lange silhuet af en lang sedan, der passer perfekt til de tyske rivaler. Anden generation ser meget mere tiltalende ud indvendigt, da S80 af første generation nu er en relativt gammeldags bil. Køreoplevelsen er, som man forventer af en flagskibssedan, sofistikeret og komfortabel.

Rent værdimæssigt er 2. generation af S80 stadig konkurrencedygtig, mens 1. generation ikke er det. Rent praktisk har S80 alverdens plads, især i LWB-modellen. Bagagerummet er også enormt, og det samme gælder antallet af kupe- og opbevaringsrum indvendigt.

Volvo S80 – drivlinjen

1. generation af S80-serien starter med den 1,9L 5-cylindrede rækkemotor med 163 hk, mens den 2,4L 5-cylindrede rækkemotor yder 140 hk. 2.5LT-modellen yder 210 hk. Alle tre er FWD-biler med manuel gearkasse. Den 6-cylindrede serie starter med 2,9L-modellen, der yder 200 hk, og 2,8L-modellen, der yder 272 hk.

Disse 6-cylindrede modeller leveres med en automatisk gearkasse og FWD. Der tilbydes også tre dieselmotorer med en effekt på mellem 130 og 163 hk, men de er ikke nær så eftertragtede. S80 II leveres med mere end 20 forskellige benzinvarianter, og de fleste af disse er opdaterede motorer fra 1. generationsmodellen, bortset fra de nye V8-modeller.

  Laver Volvo hybridbiler?

Anden generation af S80 fås også med en AWD-drivlinje, mens de kraftigste modeller har mere end 300 hk. S80 er ret effektiv, især andengenerationsmodellerne, som kan køre næsten 40 MPG.

Volvo S80 – Design og chassis

Den første generation af Volvo S80 benytter sig af den klassiske Volvo-form, mens den anden generation er en smule mere afrundet. Modellen af 2. generation efter faceliftet ser ret moderne ud, selv efter nutidens standarder. Interiørmæssigt ser og føles 2. generation af S80 meget pænere og bedre udstyret.

S80’s affjedring og chassisafstemning er for det meste skræddersyet til en mere komfortabel kørsel, og det er ret tydeligt, så snart man sætter sig bag rattet i S80. Kraften bliver fordelt lineært, og affjedringen er i stand til at opsuge de fleste ujævnheder derude.

Volvo S80 – Pålidelighed og almindelige problemer

Den første generation af S80 er rimeligt pålidelig, men den anden generation af S80 er meget mere pålidelig. Uanset hvad er de mest almindelige S80-problemer forbundet med motoren, affjedringen, kørekontrolsystemerne, de elektriske systemer og trykreguleringssystemerne.

Det er værd at nævne, at nogle af disse som f.eks. kørselsstyringssystemerne og de motorrelaterede problemer kan være ekstremt farlige, da de er i stand til at ødelægge mange vitale bilkomponenter. Den gode nyhed er, at hvis du vælger en nyere model, vil du sandsynligvis ikke opleve disse.

Volvo S80 – Værdi og praktisk anvendelighed

Den første generation af S80 kan fås for omkring 10.000 dollars, mens anden generation kan fås for omkring 20.000 dollars. Hvis du fik for en model med lavere kilometertal og bedre udstyret, skal du forvente at betale næsten det dobbelte. S80 er ikke helt så gammel, men den virker som en stor værdi, hvis du er ude efter en sådan bil.

  Laver Volvo en cabriolet?

Praktisk set tilbyder S80 alverdens plads, fordi det er en luksus-sedan i fuld størrelse. S80 LWB er lavet til chaufførformål, hvilket betyder, at den tilbyder rekordhøj benplads. Bagagerummet er også fantastisk, og det samme er det generelle udsyn, især i betragtning af bilens størrelse.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster det at vedligeholde en Volvo S80?

Volvo S80 koster ifølge de fleste onlinekilder ca. 700 USD at vedligeholde på årsbasis. Det er værd at nævne, at disse vedligeholdelsesomkostninger kan svinge begge veje afhængigt af bilens tilstand, og hvor villig du er til at vedligeholde den ordentligt. Alt i alt er $700 det, man kan forvente af en bil fra dette segment.

Uanset om du finder prisen for høj eller for lav, skal du faktisk vedligeholde S80’eren, da biler som disse har en tendens til at lide hårdt under manglende vedligeholdelse. Det er store og komplekse maskiner, der har brug for kærlig kærlighed og pleje, ellers vil de fungere dårligt.

Er Volvo S80 bedre end Mercedes S-Klasse?

Volvo S80 blev primært designet til at konkurrere med Mercedes Benz S-klasse, men S-klassen har altid været benchmark for luksusbiler i fuld størrelse. Som sådan, selv om S80 byder på uendelige mængder af fantastiske særheder og funktioner, er S-klassen simpelthen et niveau over, når det gælder motorer, luksus og raffinement.

Når alt kommer til alt, er Mercedes-mærket synonymt med luksus, hvilket betyder, at næsten intet andet mærke derude kan konkurrere med det. Det betyder ikke, at S80 er dårlig, for det er den bestemt ikke.

  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Er Volvo S80 sikker?

Volvo S80 er en af de sikreste full-size luksussedaner på markedet, fordi sikkerhed er der, hvor Volvo-firmaet har tendens til at excellere. S80’s 2. generation efter faceliftet har mange af de sikkerhedsfunktioner, som du forventer af biler, der kun er et år eller to gamle.

Hvis du parrer det med effektive krøllezoner, masser af airbags og et veldesignet interiør, der kan modstå masser af kollisionskraft, er det let at forstå, hvorfor S80 er så sikker, som den er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z