Volvo S90 – Alt, hvad du behøver at vide

Volvo S90 er en mellemstor luksus-sedan, der skal konkurrere med Mercedes Benz E-klasse, BMW 5-serie og Audi A6. S90 er produktion siden 2016 og ser ud til at have fanget fantasien hos mange ellers tyske luksusbilskøbere. S90 er i sandhed en velkommen tilføjelse til dette hårdt konkurrenceprægede segment.

S90 kommer med et par forskellige motorkonfigurationer med en effekt fra 200 hk op til 320 hk hybridversionerne er endda i stand til at levere op til 455 hk. S90 fås også med et par dieselmotorer, men disse er ikke så populære.

Designmæssigt virker S90 som en rigtig flot bil både indvendigt og udvendigt. Den formår at tilbyde sofistikering på en måde, som tyskerne ikke gør det. Interiøret er også stilfuldt og gennemtænkt, mens køreoplevelsen er blød og dæmpende takket være en sofistikeret affjedring og chassisafstemning.

Pålidelighedsmæssigt synes S90 at lide under det, da den er en under middelmådig pålidelig bil. Den vurderes stadig relativt højt, fordi den kun kom ud for få år siden, mens den praktiske anvendelighed ikke er noget problem takket være masser af siddepladser og et stort lastrum, især hvis du vælger V90 stationcar-versionen.

Volvo S90 – Drivlinjen

Volvo S90-motorprogrammet starter med den 4-cylindrede 2,0L rækkemotor med 197 hk, mens den 5-cylindrede 2,0L rækkemotor med 5-cylindrede 2,0L yder 250 hk. S90 fås også med en 4-cylindret motor, der yder 320 hk med R-Design-pakken. Alle hybrid S90-modeller er designet omkring 2,0L-motoren med en effekt på mellem 400 og 455 hk.

Alle disse er enten med enten FWD eller AWD med den standard Volvo 8-trins automatgearkasse. Dieselmotorerne fås i alt fra 4 til 5-cylindrede motorer med en effekt på op til 235 hk. Man kan roligt sige, at alle disse motorer er smidige, effektive og sofistikerede.

  Hvad er den mest populære Volvo-model?

Med hensyn til effektivitet kan S90 levere omkring 40-50 MPPGe med de almindelige benzinmotorer, mens hybridmotorerne lover op til 300 MPPGe takket være den elektriske drivlinje. Alt i alt synes drivlinjen i S90 at være passende for en så luksuriøs bil.

Volvo S90 – Design og chassis

S90 følger Volvos traditionelle kasseformede design med let afrundede kanter for at gøre den sofistikeret og futuristisk. LED-lysene får bilen til at se dyr ud og passer til en firmaparkering fyldt med tyske mellemstore luksuslimousiner.

S90’s interiør er også futuristisk og sofistikeret med mange avancerede materialer og pænt placerede betjeningselementer. S90 er anstændigt udstyret fra fabrikken, hvilket betyder, at langt de fleste S90-modeller derude ser ud og føles som luksusbiler.

S90’s affjedring og chassisafstemning er udelukkende skræddersyet til en komfortabel kørsel, hvilket betyder, at S90 ikke er en sportsvogn. Den er skabt til at udmærke sig, mens den cruiser ned ad motorvejen i yderste komfort og stilhed.

Volvo S90 – Pålidelighed og almindelige problemer

Som nævnt i begyndelsen er S90 ikke rigtig en pålidelig bil. De mest almindelige problemer, der har tendens til at plage S90, er forbundet med motoren, elektronikken, motorstyringsmodulet, hydraulikenheden og brændstofsystemet. Nogle af disse er mere bekymrende end andre, og de synes også at påvirke næsten alle S90-modeller.

Dette er en noget skuffende konstatering, da S90 ellers er en enormt dygtig bil. Niveauet af komfort og luksus er lige så godt som i E-Klassen, A6 og 5-serien. Det er også værd at nævne, at den tyske trio også er ret upålidelige, hvilket gør dem alle ret tæt på hinanden.

  Kan du trække en automatisk Volvo?

Mere specifik information om Volvo S90 problemer.

Volvo S90 – Værdi og praktisk anvendelighed

Volvo S90 er stadig en ret ny bil, hvilket betyder, at den stadig er relativt dyr, især de nyere modeller med motorer i den højere ende. Som sådan vil S90 sandsynligvis blive meget mere opnåelig om nogle få år, især når den kommende S90-opfriskning udkommer.

Praktisk set er S90 det, man kan forvente af en bil fra dette segment. Der er ingen mangel på siddepladser, mens den tilgængelige lastrumsplads er mere end anstændig. Sigtbarheden kunne være en smule bedre, men er tilstrækkelig for en bil af denne størrelse.

FAQ sektion

Hvor længe kan Volvo S90 holde?

Volvo S90 er en forholdsvis ny bil, hvilket betyder, at der ikke er ret mange biler med et højt kilometertal på markedet. Uanset hvad, bør du forvente, at S90 kan levere mere end 200.000 miles med korrekt vedligeholdelse. Hvis du ikke vedligeholder den ordentligt, vil den sandsynligvis dø meget tidligere end det.

Volvo-biler er ikke fremmede for at akkumulere hundredtusindvis af kilometer på kilometertælleren, men kun hvis de vedligeholdes korrekt. Der er tale om komplekse præcisionsmaskiner, der er fyldt med alle de nyeste teknologier og kræver konstant pleje.

Er Volvo V90 bedre end Volvo S90?

Volvo S90 og Volvo V90 er stort set ens, den eneste forskel er, at V90 er en lidt mere praktisk bil. Købsbeslutningen mellem disse to falder mest på dine krav til lastrum og designpræferencer, da V90 kun tilbyder en mere praktisk oplevelse.

  Hvorfor er brugte Volvo'er så billige?

V90 fås også i V90 Cross Country-trim, som gør V90 mere terrænvenlig. Cross Country tilbyder et noget mere utilitaristisk design som f.eks. Audi A6 Allroad. Som sådan bør dit valg hovedsageligt være baseret på praktisk anvendelighed og design.

Er Volvo S90 en sikker bil?

Volvo S90 er faktisk en virkelig sikker bil, fordi den er udstyret med alle de nødvendige state-of-the-art sikkerhedsfunktioner, og det gode er, at mange af disse er standard. Volvo er et mærke, der er kendt for at skubbe grænserne for bilsikkerhed, fordi det var dem, der var banebrydende for mange af de sikkerhedsfunktioner, som vi alle værdsætter og sætter pris på i dag.

Hvis sikkerhed er dit primære mål, vil S90 sandsynligvis tilfredsstille dig endnu bedre end dens tyske rivaler, som for det meste tilbyder de samme funktioner, men disse er ikke tilgængelige som standard og har tendens til at være dyrere, da de er en del af omfattende ekstraudstyrspakker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z