Almindelige problemer med Volvo S90

Volvo S90 er Volvo’s luksus-sedan, som har været flagskibet siden 2019. Volvo S90 er designet til at konkurrere med Mercedes Benz E-Klasse, BMW 5-serie og Audi A6. Alle fire af disse er kendt for at være ekstremt komplekse og fyldt med alle mulige funktioner og gadgets, hvilket til dels hæmmer den langsigtede pålidelighed.

Som sådan er Volvo S90 desværre en bil med en pålidelighed, der ligger under gennemsnittet, hvilket er en skam, da Volvo er kendt for ofte at lave mere pålidelige biler end sine tyske modstykker. Uanset hvad, så synes Volvo S90 at samle et overvejende negativt ry, i hvert fald ifølge mange troværdige pålidelighedskilder.

De mest almindelige Volvo S90-problemer er defekt ECM (motorstyringsmodul), problemer med hydrauliske enheder, sikringer i brændstofpumpen, vibrationer under kørsel og elektronik. Disse har tendens til at forekomme på tværs af alle S90-modeller, hvilket betyder, at disse problemer ikke er blevet løst i større omfang.

At købe en S90 er et spørgsmål om, hvorvidt du er villig til at løbe en risiko, især hvis den bil, du kigger på, ikke er dækket af en garanti. S90 er også relativt dyr at vedligeholde, som det er tilfældet med resten af bilerne fra sit segment.

Volvo S90 – ECM (motorstyringsmodul) problemer

Trykket i brændstoftanken kan ikke afgives korrekt på grund af softwareproblemer med ECM’en. Dette kan forårsage betydelig deformation og kompression af brændstoftanken, hvilket kan føre til potentielle brændstoflækager senere hen. Dette kan også få bilen til at gå i stå uden nogen advarsler, hvilket er en sand sikkerhedsrisiko, især ved kørsel ved højere hastigheder.

Volvo har endda udsendt en tilbagekaldelse for at rette op på dette problem tilbage i 2021. Det betyder, at der stadig er mange biler derude, som endnu ikke er blevet rettet. Hvis du er interesseret i at købe en sådan bil, skal du derfor sørge for at inspicere brændstoftanken for tegn på deformation og lækage.

Volvo S90 – Problemer med hydraulisk enhed

S90 har også ejendommelige problemer i forbindelse med motorens rotoraksel. Mere specifikt er det sted, hvor akslen møder den magnetiske pakke i bremsesystemets hydrauliske enhed, ikke svejset korrekt fra fabrikken. Dette kan forårsage et utal af problemer som f.eks. uvirksomt ABS, uvirksomt ESC og så videre.

  Skal man fylde premium benzin i en Volvo XC90?

Det betyder, at dine bremseevner er stærkt begrænsede og som sådan kan føre til mange uønskede konsekvenser. Der er endda tilfælde, hvor ejere har rapporteret om ulykker, fordi de ikke var i stand til at standse bilen ordentligt.

Volvo S90 – Problem med sikring af brændstofpumpe

15A-sikringen, der sidder i brændstofpumpen, er kendt for at springe uden nogen form for advarsel, hvilket har tendens til at standse bilen og gøre den ude af stand til at starte. Det betyder, at S90 ikke længere kan levere brændstof til motoren og derfor ikke er køreklar. Dette kan ske både ved stilstand og under kørsel på motorvejen.

Volvo udsendte også en tilbagekaldelse for dette problem tilbage i 2021, hvilket også betyder, at der er mange S90-modeller, som endnu ikke har løst problemet.

Volvo S90 – Vibrationer under kørsel

Mange moderne Volvo-modeller ser ud til at lide undertiden af øgede vibrationsniveauer under kørsel over 60 mph. Nogle ejere har klaget over, at problemer som disse er så intense, at det får bilen til at føles ekstremt usofistikeret. Volvo har sagt, at problemer som disse hovedsagelig skyldes dækkene, men mange ejere oplyser, at selv efter at de har skiftet dem, er problemet fortsat.

Uanset hvad, har Volvo endnu ikke fremsat en erklæring, der tager ordentligt fat på dette problem, da det er blevet bemærket med nyere Volvo-modeller. Nogle kilder anfører, at disse problemer kan skyldes motorophæng af lavere kvalitet eller problemer med transmissionen.

Volvo S90 – Elektriske problemer

S90 er en forholdsvis ny bil, hvilket betyder, at den ikke burde lide så meget af elektriske problemer. Ikke desto mindre er der nogle elektriske problemer, som ejerne rapporterer om i større omfang. Det drejer sig om problemer med start/stop-systemet, fejl og mangler på infotainmentskærmen, problemer med instrumentbrættet og problemer med soltaget.
Nogle ejere har endda rapporteret, at start/stop-systemet endda har fået bilen til sporadisk at ryste fremad, selv uden at føreren er i bilen. Dette er naturligvis et stort sikkerhedsproblem, men der er ikke ret mange ejere, der oplever dette.

  Er Volvo XC40 en god familiebil?

FAQ-afsnit

Er Volvo S90 det værd?

Som tidligere nævnt er S90 ikke rigtig så pålidelig, hvilket betyder, at pålidelighed ikke nødvendigvis er en af dens stærke sider. Uanset hvad, så er S90 faktisk en rigtig dejlig bil at køre, fordi den oser af raffinement og luksus. Den byder på masser af plads til hver enkelt passager, og lastrummet er også virkelig indbydende.

Mange mennesker derude mener, at S90 er meget flottere end sine tyske rivaler, og det er let at se hvorfor. Hvis man også tager i betragtning, at stort set alle bilproducenter derude (udover Lexus) kæmper for at lave en pålidelig luksus-mellemstor sedan, er det ikke noget usædvanligt, at Volvo ikke kan gøre det samme.

Er Volvo S90 bedre end Mercedes E-Klasse?

Mercedes Benz E-Klasse formår at slå S90, når det gælder teknologi, komfort og luksus, mens S90 slår Mercedes, når det gælder sikkerhed, effektivitet og raffinement. Mercedes E-klasse er en imponerende bil, men mange mener, at den er blevet lidt for blingy i de seneste år.

På den anden side virker S90 statelig og lidt mere under radaren sammenlignet med E-Klassen. Uanset hvad, mens S90 virkelig er en enormt luksuriøs bil, synes E-Klassen at tilbyde en bedre pakke samlet set.

Er Volvo S90 sikker?

Når det kommer til sikkerhed, fører S90 segmentet. Det er mere eller mindre forventeligt for Volvo-biler, da de altid har en tendens til at være førende inden for pålidelighed. S90 leveres med mange sikkerhedsfunktioner som standard, mens de allernyeste og potentielt mest ubrugelige er en del af ekstraudstyret.

Uanset hvad, hvis sikkerhed er din bekymring, vil S90 sandsynligvis holde dig sikker, uanset hvilken situation du befinder dig i.

Er Volvo S90 en god brugt bil?

Ja, 2020 og 2019 S90 kan være gode biler. Den kan prale af at være en af de mest luksuriøse mellemstore luksusbiler i sin klasse. S90’s interiør har elegant styling og rummelige, støttende, plyssede sæder med god støtte. Du får mange sikkerheds- og højteknologiske funktioner som standard.

Hvilken brugt S90 skal jeg købe?

Volvo S90 T6 fra 2019 er en mere sporty bil. Standard AWD-systemet giver bedre trækkraft under dårlige vejrforhold. S90’s dynamiske AWD-system giver den et bedre greb på kurvede veje. S90 T6-modellen er en opgradering af basismodellen T5 med hensyn til den overordnede ydeevne.

  Almindelige problemer med Porsche Cayenne

Laver Volvo stadig S90?

Ja, Volvo fremstiller stadig S90. Volvo tilbyder S90 fra 2022 i tre udgaver: Momentum (R-Design), Inscription (Inscription). Drivlinjen hedder B6 i alle tre udstyrsniveauer. Den turboladede, komprimerede 2,0-liters firecylindrede motor med turboopladning yder 295 hestekræfter. Den drives af et 48-volts mildhybridsystem.

Hvor længe holder en Volvo S90?

Volvo’er forventes at holde 250.000 km eller 13 år uden større reparationer. Denne luksusbil er pålidelig og den mest overkommelige at vedligeholde. Følg Volvos anbefalede vedligeholdelsesplan, hvis du vil have din Volvo til at holde længe.

Hvor længe holder bremserne på en Volvo S90?

Bremseklodserne på en Volvo S90 kan holde fra 50.000 til 100.000 km, afhængigt af hvordan du kører. Du skal have bremserne efterset oftere, hvis du kører i tæt trafik eller bruger dem regelmæssigt.

Hvad er tegn på bremseproblemer?

  • Bremselyset er tændt.
  • Pibende eller knirkende lyde.
  • Slibende lyde.
  • Vaklen eller vibrationer ved bremsning.
  • Lækker væske.
  • Svampede eller bløde bremser.
  • Bilen trækker til den ene side ved bremsning.
  • Brændende lugte.

Hvordan løser man en bilvibration?

Du kan mærke, at din bil driver, hvis du drejer på rattet. Rattet kan også vibrere og ryste. Dette problem kan nemt løses – tag din bil til en justering, og det vil blive løst.

Hvorfor virker min Volvo fjernstart ikke?

Fjernstarten virker ikke, hvis brændstof- eller kølevæskeniveauet er for lavt. Fjernstarten virker ikke, hvis der er advarselslamper i instrumentbrættet. Når din Volvo har stået stille i fem dage, går den i “standbytilstand”. Du skal køre bilen i et par minutter for at få den i gang igen.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z