Er Volvo XC40 en god familiebil?

Volvo XC40 er med sit strålende komfortniveau og luksussæder virkelig en familiebil.

Det stilfulde udseende, de komfortable sæder og sikkerhedsfunktioner til en rimelig pris gør XC40 til en ægte familiebil. Volvo XC40 er også en meget pålidelig bil. Det er en af de mest familievenlige biler, fordi den oplever færre nedbrud og kører godt hele året rundt. Bilen er stor nok til 5 personer, hvilket er endnu et pluspoint for XC40.

Hvad gør en familiebil til en familiebil?

En familiebil er i bund og grund en bil, der kan bære hele familien og giver dem god plads og en god køreoplevelse. Normalt betragtes stationcars eller minibusser som familiebiler, men på det seneste, med ankomsten af så mange subkompakte SUV’er, har kategorien ændret sig.

Familiebiler tilbyder normalt masser af last- og passagerplads til familien. Køreoplevelsen er som regel ret afslappende og smidig. Infotainmentsystemet skal være let at bruge, og interiøret skal også være flot. Endelig skal bilen være pålidelig, da den skal transportere familien overalt, og sikkerhedsfunktionerne skal være i topklasse.

Volvo XC40

XC40 er en subkompakt SUV, der er fremstillet af det svenske firma Volvo. Firmaet har ry for at lave de sikreste biler med gode motorer. XC40 blev lanceret i 2017. Den har benzin-, plug-in hybrid- og elmodeller. Den fuldt elektriske XC40 Recharge er den allerførste elbil fra Volvo.

Da XC40 blev lanceret, blev den straks gjort til en favorit blandt folk. Kørekomforten og sædearrangementet i bilen gør den til en ret komfortabel bil. Bilen brillerer også på det ydre. Karrosseriet byder på et strålende sporty look med de helt nye forlygter i form af Thor hammer-stil.

  Volvo VS Mercedes Pålidelighed

XC40 er rummelig

Bilen tilbyder enormt god plads til last og passagerer, selv på bagsæderne. Fem personer kan nemt og komfortabelt sidde i denne bil. Den bageste række har god benplads og god hovedplads at byde på.

Bagagerummet kan rumme en last på 20,7 kubikfod. Klapsæderne har også en elektrisk knap i bilens bagagerum. Det store bagagerum kan rumme pakkehylden nedenunder.

Volvo sætter fuldt fokus på det praktiske i XC40. Bilen har flere små rum til ting som telefoner eller kopper i kabinen og i bilens armlæn. Alt i alt har den god opbevaringsplads for at være en familiebil.

Flot og simplistisk interiør

Bilens interiør afspejler den minimalistiske svenske stil i alle hjørner. Bilen har en stor mængde tæpper på dørene, som hjælper med yderligere støjdæmpning i bilen. Bilen tilbyder NAPPA ventileret læder som standard med sædevarme, massage og knapper til elektrisk sædejustering. Bilen har også en trådløs opladningsfunktion.

Bilen har et stort infotainmentsystem, som er meget nemt at bruge. Alt i alt giver bilen en klassisk Volvo-fornemmelse.

Kraftig køreoplevelse

Bilen er udstyret med topklasse affjedring, som kan give en afslappende og blød kørsel. Kabinen har en god støjreduktion for førerens komfort. Bilen er heller ikke underdrejet som mange andre kompakte SUV’er. T5-modellen er ret hurtig og kan endda overhale nogle sedvaner.

Hvad angår brændstofeffektiviteten, havde denne bil en dieselmodel, som blev udgået. Så nu har den benzin- og plug-in hybridmodeller, som giver en strålende brændstoføkonomi. Ud over et godt kilometertal giver den helt elektriske model en fremragende acceleration. Alt i alt klarer bilen sig anstændigt i håndterings- og kørselsafsnittet.

  Volvo vs. Jaguar: Pålidelighed

Omdømme for pålidelighed

XC40 er en af de mest pålidelige Volvo-biler med en pålidelighedsscore på 71 ud af 100. JD Power giver den en pålidelighedsscore på 91-100, hvilket anses for at være en af de bedste. Reparationsomkostningerne i de første 10 år ligger på omkring 11.000 dollars, hvilket er ret anstændigt i denne kategori.

Sikkerhed er førsteprioritet

Volvo er kendt for sine bilers sikkerhedsforanstaltninger, og XC40 er ikke en undtagelse. Sikkerhedsfunktionerne gør den meget mere til en familiebil. Bilens frontdisplay har endda en anden fane for alle dens sikkerhedsfunktioner.

Bilens karosseri er lavet af et af de mest robuste metaller, hvilket er yderst nyttigt i tilfælde af en ulykke. Bilen har en 5-stjernet vurdering fra NHTSA og er klassificeret som Top Safety Pick+ i IIHS-klassificeringen. Bilen har en generelt god balance og viser sig at være meget effektiv i forhold til eventuelle væltninger.
XC40 har disse sikkerhedsfunktioner:

 • Otte airbags
 • Blindspot-detektion
 • Børnesikkerhedslås
 • Oppustelige gardiner
 • 360-graders kameravisning
 • Kørelys i dagtimerne
 • Bremseassistent
 • 4-hjulet ABS
 • Elektronisk stabilitetskontrol
 • Lane Keeping Assist
 • Advarsel ved vognbaneafkørsel
 • Trækningskontrol

Volvo XC40 er en fremragende familiebil

XC40 har alle de funktioner, som en familiebil bør have. Fra den robuste karosseri til de komfortable sæder er hver eneste del af denne bil en sand luksus og en familiefavoritbil. Den er pålidelig nok til at køre overalt med stor tillid. Volvo XC40 er en god familiebil.

FAQ

Er Volvo et familiebilmærke?

Alle Volvo’er har god plads og opbevaringsplads til bagage. Der er endda nogle vogne i Volvos sortiment, som er nogle familiefavoritter på grund af bagagerummet. Alle Volvo’er har rummelig ben- og hovedplads og leveres også med indbygget barnestøtte. Volvo fremstiller endda den rummelige XC90, der leveres med tre sæderækker og har plads til 7 personer.

  Er Volvo pålidelige brugte biler?

Er Volvo XC40 Recharge det værd?

Elbiler er helt sikkert dyre, men de kommer med store fremtidige besparelser. Volvo XC40 Recharge har en startpris på 55.000 dollars, hvilket er langt dyrere end de andre muligheder, men den kommer med andre fordele. Brændstofbesparelserne er enorme, og der er også andre besparelser på reparationer og vedligeholdelse. En gennemsnitlig EV-ejer kan spare op til 632 dollars om året, hvilket kan løbe op i 15.000 dollars i bilens samlede levetid.

Hvad er fordelene ved en kompakt SUV?

Der er mange fordele ved kompakte SUV’er. De er alle sportslige og har høj frihøjde ligesom store SUV’er, men de kommer i en meget mindre form og med god brændstoføkonomi. Nogle af fordelene ved kompakte SUV’er er:

 • Kan bruges på nogle ujævne overflader
 • Giver bedre udsigt over vejen
 • Mere plads i bagagerummet
 • Bedre affjedring

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z