Hvad er den hurtigste familiebil?

Familiebiler er ikke, hvad de plejer at være. For årtier siden var det en udfordring at have plads nok til 5 eller flere passagerer og masser af lastrum, men i dag kan mange familiebiler nemt køre over 200 mph i stor komfort og stil.

Den hurtigste familiebil derude er sandsynligvis den kommende Koenigsegg Gemera. Denne svenske hyperbil til flere millioner dollars er udstyret med barnestolsforankringer og en motor med op mod 1700 hestekræfter.

Andre familiebiler som Audi RS6, Mercedes E63 AMG eller BMW M5 er også gode familiebiler, og de kan nå absurde 0-60 mph-tider. Ferrari GTC 4-Lusso og Bentley Flying Spur er begge 4-sæders biler, der kan køre over 200 mph, og som er skræddersyet til familiebrug.

Hvis du vil have en EV, er Tesla Model S og Porsche Taycan Turbo S begge fantastiske hurtige familiesedaner. Andre EV’er som Audi E-Tron GT, Tesla Model X og Mercedes EQS er også ret hurtige, men ikke så hurtige som Model S og Taycan.

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera er den allerførste bil af sin slags. Ingen anden producent har nogensinde haft held til at udvikle en rummelig familiebil med 250 mph. Koenigsegg kalder Gemera en første Mega-GT mest på grund af op mod 1700 hk eller 1,27 MW.

Gemera koster et par millioner dollars, og produktionsantallet er kun en håndfuld, men kun få heldige kunder vil kunne opleve, hvordan den hurtigste GT nogensinde bygget føles. Kraften kommer fra en 2,0L Koenigsegg Tiny Friendly Giant (TFG) 3-cylindret motor med 2 turboladere, der driver forakslen.

Denne motor er vurderet til ca. 600 hk, men baghjulene drives af tre elmotorer, og den samlede effekt er i alt forbløffende 1724 hk og et fantastisk drejningsmoment på 3500 Nm. Koenigsegg siger, at dette monster på 1700 hk faktisk er mere effektivt end de fleste andre 4-cylindrede motorer takket være masser af brændstofbesparende teknologier.

  Hvad er den bedste og mest holdbare luftfrisker til biler?

Der skal kun sælges 300 Gemeras, og den endelige pris er endnu ikke afsløret. Men det er sikkert at sige, at Gemera er 100 % den hurtigste familiebil, der nogensinde er produceret, og en af de hurtigste produktionsbiler generelt.

Den tyske trio

Det er ret uretfærdigt at tale om hurtige familiebiler uden at nævne BMW, Mercedes og Audi. Og Audi RS-6, BMW M5 og Mercedes E63 AMG er de tre bedste familiebiler fra hvert mærke. Alle tre har samme størrelse og pris, og at vælge den ene frem for den anden afhænger mest af dit foretrukne mærke.

Audi RS-6 er en stationcar eller en stationcar, som briterne ynder at kalde dem, en estate. RS6 er udstyret med en 4.0L twin-turbo V8 med 600 hk, som er i stand til at nå 0-60 mph på omkring 3 sekunder. Topfarten ligger omkring 190 mph, men komforten, interiøret og lastrummet er uovertruffen i forhold til M5 og E63.

Apropos M5, M5 er nok den hurtigste bil i trioen med en 620 hk stærk V8 twin-turbo-motor med 620 hk. M5 og E63 er ret ens, når det gælder acceleration, da de begge når 60 mph på under 3 sekunder. Det er også værd at nævne, at E63 kan fås som stationcar, mens M5 kun er begrænset til en sedan.

Alle tre af disse tyske monstre er fantastiske, og det er ekstremt svært at vælge den ene frem for den anden. Men Audi RS-6 virker som det bedste familiebilsmuligheder ud af trioen takket være dens øgede indvendige og lastrum samt en lidt mere komfortabel kørsel.

  Hvad sker der, når en hybridbil løber tør for batteri?

Hurtige familie-EV’er

Segmentet for hurtige familie-EV’er er kun lige begyndt, og allerede nu har vi en ret ophedet rivalisering mellem Porsche Taycan Turbo S og Tesla Model S Performance. Begge disse to elektriske sedaner når 60 mph på mindre end 2,5 sekunder, hvilket gør dem utroligt hurtige.

Taycan er en smule dyrere, men den tilbyder også et interiør af højere kvalitet, bedre design og en bedre køreoplevelse. Tesla Model S er ganske vist en imponerende bil, men Model S er ikke i nærheden af Taycan.

Bedste hurtige luksus familiebiler til luksusfamilier

Hvis du vil have en 4-sæders bil med 200 km/t, er Ferrari GTC-4 Lusso og Bentley Flying Spur dine eneste to muligheder. Ferrari’en har dog kun 2 døre, mens Bentley’en har 4 døre. Ferrari tilbyder en skrigende V12-sugemotor med næsten 700 hk, og Flying Spur kan fås med en W12-turbomotor med 635 hk.

Begge disse to er fantastiske, men gå efter Ferrari’en, hvis du elsker en mere spændende sportsvognsfølelse, da den primært er en baghjulstrukket 4-sædet version af Ferrari F12. Bentley Flying Spur er en mere voksen oplevelse, der er skræddersyet til luksus og komfort, ikke lige så kompetent som GTC4 Lusso, men langt mere afslappet.

Læs også om den langsomste bil i verden.

FAQ-afsnit

Er SUV’er bedre familiebiler end sedaner?

Ikke rigtig, SUV’er er kun bedre til offroadkørsel. Selv om de er større, giver de normalt ikke nogen væsentlig pladsforøgelse. De er mindre effektive, meget større og sværere at manøvrere og næsten altid ikke så komfortable.

Dermed ikke sagt, at SUV’er er dårlige familiebiler, men de er bare ikke lige så gode som nogle sedans. Når det er sagt, hvis du foretrækker SUV-platformen, eller hvis du bor på landet, er der masser af gode familie-SUV’er at vælge imellem.

  Hvad får en bil til at stige i værdi?

Hvad er den hurtigst accelererende familiebil?

Den hurtigst accelererende familiebil er nok Koenigsegg Gemera med sin 0-60-tid på 1,9 sekunder. Det er faktisk utroligt, at biler når disse absurde præstationsniveauer. Det får en til at spekulere på, om det er nødvendigt med et særligt kørekort for at styre sådan et bæst.

Den kommende Tesla Model S Plaid forventes også at blive den hurtigst accelererende Tesla, og at dømme ud fra den måde, som elbiler udvikles på, kan en 0-60 mph-tid på under 2 sekunder måske endda blive standard om nogle få år.

Hvad gør en god familiebil til en god familiebil?

En god familiebil skal være stor, sikker, komfortabel, økonomisk overkommelig, let at manøvrere, fyldt med teknologi, rummelig og god til lange ture. Stort set alle de biler, der bliver lyttet til her, er alle disse ting, bortset fra aspektet med overkommelige priser.

Men hvis jeg skulle vælge den bedste, ikke nødvendigvis den hurtigste familiebil ud af alle de biler, der er blevet hørt her, ville jeg vælge RS6’eren hver eneste dag i ugen. RS6 koster ganske vist mange penge, men når man tænker på, hvor meget Ferrari’en eller Bentley’en koster, virker RS6’en som et røverkøb.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z