Volvo vs. Jaguar: Pålidelighed

Selv om begge har deres egne problemer, ligger Volvo højere end Jaguar med hensyn til pålidelighed.
Volvo har altid været et ret pålideligt mærke, men på det seneste er det gået tilbage med hensyn til pålidelighed. Både Volvo og Jaguar er ikke de ideelle bilfirmaer med hensyn til pålidelighed, men Volvo overgår stadig Jaguar sine tyske rivaler på grund af deres sikkerheds- og luksusfunktioner.

Jaguars tvivlsomme pålidelighed

Jaguar har i årtier været et af de mest upålidelige bilfirmaer. Tidligere har de endda bragt de britiske producenters samlede rangering nedad på grund af deres upålidelighed. I 2014 placerede Warranty Direct Storbritannien på sidstepladsen, hvilket delvist skyldtes Jaguars upålidelighed og problemer.

Jaguar var sammen med Land Rover årsagen til, at britiske biler blev betegnet som de dårligste med hensyn til pålidelighed. Land Rover spiller også en stor rolle i Jaguars upålidelighed, og de har en høj årlig gennemsnitlig reparationsomkostning på 1.123 dollars. De har dog forbedret deres placering en smule på det seneste.

Jaguar scorede 171 i ReliabilityIndex’ vurderinger, hvilket ikke er den bedste score, men de har formået at overhale nogle af deres britiske konkurrenter som Bentley, der kun scorede 529. De har endda reduceret deres problemer pr. 100 biler til 186. Samlet set rangerer de stadig som gennemsnitlige med hensyn til pålidelighed, men nogle af deres biler scorer meget bedre end andre dårlige scorere som Jaguar XF. De koster stadig mere at reparere, men de er ved at blive bedre.

Problemer med Jaguar

Med deres høje reparationsomkostninger kan det virkelig være et mareridt at få problemer med din Jaguar. Desværre kommer de ofte med nogle problemer. Efter lidt over 100.000 miles er det blevet rapporteret, at transmissionssystemet har oplevet nogle svigt. Reparationer af transmissioner er normalt meget dyre.

  Laver Volvo hybridbiler?

Nogle kunder har rapporteret om nogle problemer med vandlækage i deres Jaguars. Heldigvis skyldes dette sandsynligvis blot ydre dørtætninger, som kan repareres billigt. Kølevæsketanken er også blevet rapporteret om nogle lækager, hvilket har resulteret i overophedning af motoren. Bremsesystemerne er også tilbøjelige til at have problemer.

Nogle kunder har også rapporteret om problemer med affjedringssystemet, som oplever en vis slitage efter et stykke tid. Samtidig har nogle ældre modeller haft problemer med tændingsspolen. Disse problemer er meget dyre at reparere og koster i gennemsnit omkring 800 USD.

Volvos pålidelighed har varieret

Volvo plejede at have et ry for ekstremt holdbare og pålidelige biler, men på det seneste har de haft nogle problemer med upålidelighed. Dette skyldes til dels, at Volvo har flyttet sit fokus mod mere komplekse biler med ny teknologi, som har oplevet nogle fejl.

Volvo har ikke den bedste pålidelighedsscore, men de overgår stadig de tyske og britiske bilproducenter. ReliabilityIndex giver Volvo en score på 127, hvilket er en ganske fornuftig score i forhold til pålidelighed. De har dog et højt antal problemer pr. 100 biler med en score på 185. De ligger på en 23. plads ud af 30 bilmærker.

Volvo er dog stadig den bedste med hensyn til sikkerhedsfunktioner og holdbarhed. De har lavet flere sikkerhedsfunktioner som standard end noget andet mærke. De overgår stadig de store luksusmærker som Audi eller BMW. Med introduktionen af XC40 er deres pålidelighed blevet en smule forbedret på det seneste.

  Hvilken model erstattede Volvo XC70?

Problemer med Volvo

Volvo står over for nogle problemer, og nogle af dem er ret dyre at løse. Fejl i transmissionssystemet er det største rapporterede problem i Volvo’er. Mange af de nye modeller har transmissionssystemet fra Aisin-teknologi, som kunderne ikke synes at elske. Transmissionssystemet har også en høj reparationsomkostning på omkring 3.500 dollars.

Nogle andre større og mindre problemer omfatter et lækageproblem med servostyringsvæsken. Nogle bilister har også oplevet problemer med det automatiske bremsesystem, mens andre har haft problemer med overophedning af motoren på grund af en fejl i motorens køleblæser. De fleste af disse problemer er blevet rapporteret i XC90, som er blevet betegnet som den mest upålidelige Volvo-bil.

Volvo vs. Jaguar

Både Volvo og Jaguar har haft nogle lignende problemer som f.eks. fejl i gearkassen eller overophedning af motoren. Volvo har dog stadig de bedste sikkerhedsfunktioner, hvilket gør dem ret pålidelige. Ingen af mærkerne ligger i toppen af pålidelighedsranglisten, men Volvo’erne har færre problemer pr. 100 biler og en bedre pålidelighedsscore.

Jaguar producerer også en sportsvogn, der har en 5,0 L kompressoropladet motor. Volvo fokuserer primært på luksusbiler, så de har ingen konkurrenter med F-Type. Men hvis vi sammenligner nogle lignende biler som Volvos XC40 med Jaguars E-Pace, så vinder Volvo klart.

Hvis du er på udkig efter en luksusbil med maksimal komfort og bedre køreoplevelse, så er Volvo svaret. Volvo har en minimalistisk stil, som mange mennesker kan lide. De er ikke super hurtige, men de får tingene gjort med stor konsekvens. Hvis du derimod ønsker en sporty bil, så har Jaguar dig dækket ind.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

FAQ

Hvad er bilens pålidelighed?

En bils pålidelighed betyder, at folk stoler på bilen på grund af dens arbejde med konsistens, få reparationer og en generelt god køreoplevelse. Pålidelighed afhænger af vigtige faktorer som sikkerhed, reparationsregninger og brændstofeffektivitet. Folk ønsker at købe en bil, der ikke går i stykker hver dag og ikke er for dyr, når den gør det.
En måde at finde ud af, om en bil er pålidelig, er ved at tjekke bilundersøgelser eller bilanmeldelser, som kan hjælpe med at beslutte, hvad man skal købe.

Hvorfor er en bils pålidelighed vigtig?

En bils pålidelighed er meget vigtig, hvis du ønsker at købe en bil, der holder længe. Folk ønsker ikke at stå over for motorproblemer hver dag, og derfor vælger de nogle af de mere pålidelige mærker som Toyota, Mazda eller Honda frem for andre skinnende mærker. Hvis du vælger mere pålidelige mærker, hjælper det dig endda med at bruge mindre på din bil i det hele taget.

Har Jaguar en høj gensalgsværdi?

Jaguar er ikke kendt for at holde sin værdi. De laver helt sikkert nogle hurtige og skinnende biler, men lang levetid og videresalg er ikke deres stærke sider. Under Covid-19-pandemien er de efter sigende blevet endnu mere nedskrevet end før. De havde en værdiforringelse på omkring 38,5 % i 2019.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z