Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Selv om Volvo er kendt for sin sikkerhed og holdbarhed, er der flere almindelige problemer, som er blevet tydelige. Så før du køber en Volvo, er det vigtigt at kende nogle af de almindelige problemer, som du kan støde på undervejs.

De største problemer, som Volvo-ejere oplever, er pludselige motorsvigt, dårlig brændstoføkonomi, overdrevent olieforbrug og transmissionssvigt. De fleste af disse problemer begynder at dukke op, når din Volvo når mindst 75.000 miles. Her er almindelige Volvo-problemer:

Pludseligt motorsvigt

Tidligere har mange Volvo-ejere klaget over motorsvigt flere gange. Dette er et problem, der findes på tværs af de fleste Volvo-modeller. Hovedårsagen til, at motoren svigter pludseligt, er problemer med køleblæseren.

Når køleblæseren udvikler problemer, begynder motoren at overophede, hvilket i sidste ende svigter. Dette skyldes, at kølesystemet holder motoren i drift ved en ideel temperatur. Så hvis det er kompromitteret, vil det ikke fungere efter behov, og det vil også påvirke motorens funktion.

Problemer med lækage af servostyring

Problemet med lækage af servostyring er almindeligt i de nyeste Volvo-modeller. Denne lækage sker, når slangen, der transporterer servostyringsvæsken fra reservoiret til systemet, begynder at lække. Det gør styringen af køretøjet til en stor udfordring.

Når bilen startes, bliver væsken pumpet til tandstangen, hvor enhver bevægelse ændrer den til skum. Den gode nyhed er, at det er nemt at løse dette problem, men det bør overlades til en professionel eller autoriseret Volvo-mekaniker eller -tekniker.

Overdrevent olieforbrug

En af de vigtigste dele af at passe på din bil er at sikre, at den har den rigtige type og nok olie. Mange Volvo’er har dog en tendens til at bruge for meget olie, hvilket er en irriterende ting, da du skal kontrollere oliestanden efter et par ugers kørsel.

  Almindelige problemer med BMW X5

Desuden har de fleste Volvo’er revner i en af brændstofledningerne i motorrummet. Dette forårsager brændstoflækage i motorrummet efter nogen tid. Det sker på grund af det tryksatte brændstofsystem. Desuden er der et siverhul i bunden af de mekaniske brændstofpumper.

Hvis din Volvo har en intern lækage, vil olien derfor løbe ud af væskehullet. Desuden kan olielækagen også finde sted i gummislangen og metalrøret fra tanken til brændstofpumpen. Lækagen opstår i metalslangen og gummislangen efter at der er opstået rust.

Blandt de forskellige Volvo-modeller er Volvo S60 2012 den mest berørte model. Hovedårsagen til et for højt olieforbrug er olielækage. Så du kan få en mekaniker til at arbejde på det og afhjælpe problemet i tide.

Dårlig brændstoføkonomi

Et andet almindeligt problem med Volvo-biler er dårlig brændstoføkonomi. Og en af hovedårsagerne til dette er den langsomme acceleration, som Volvo’er normalt har. I modsætning til Mercedes-Benz eller BMW’er har Volvo normalt en langsommere acceleration, hvilket ender med at bruge mere brændstof. Så når du forsøger at træde på pedalen for at accelerere hurtigere, bruges der mere brændstof.

Ikke desto mindre har de nyeste Volvo-modeller en noget bedre brændstoføkonomi end de ældre modeller. Men de er ikke bedre end de fleste af deres konkurrenter. Desuden kan du stadig forbedre din Volvo-brændstoføkonomi ved at lade være med at accelerere kraftigt. Skift også regelmæssigt dit oliefilter, så det fungerer effektivt.

Manglende transmission

Hvad mere er, Volvo leveres med en kompliceret transmission. Bemærk, at transmissionen er et andet navn, der gives til gearkassen. Mot Volvo’er er udstyret med en automatisk transmission, hvilket er noget risikabelt. Oven i købet har de et powershift-transmissionssystem, hvilket gør det svært for førerne at forstå teknologien.

  Almindelige problemer med Mercedes S63

For at Volvos transmissionssystem kan fungere godt, skal det have en opdatering af transmissionsvæske eller software, hvilket normalt udføres af en professionel mekaniker eller tekniker fra Volvo.

Problemer med sikringsboksen

Endelig har Volvo også problemer med sikringer. Tværtimod findes dette problem i en håndfuld Volvo-modeller. Det skyldes, at deres sikring er dårligt placeret under instrumentbrættet. Som følge heraf bliver vand udefra fanget inde i sikringsboksen. Senere forårsager dette korrosion og elektriske fejl finder sted.

FAQ

Hvad er de almindelige problemer i bestemte Volvo-modeller?

Ud over de store problemer, der forekommer i de fleste Volvo-modeller, er der nogle problemer, der kun forekommer i bestemte Volvo-bilmodeller. Disse omfatter:

  • Volvo S60 – det almindelige problem, som Volvo S60-ejere bør forvente, er et for stort olieforbrug. Dette skyldes olielækage, men det kan løses ved at tage bilen til en autoriseret Volvo-forhandler til reparation. Andre problemer omfatter motorfejl og transmissionsproblemer.
  • Volvo S80 – denne model har forskellige problemer afhængig af årgang af producenten. Volvo S80 fra 2000 har motorproblemer, mens 2014-modellen har transmissionsproblemer.
  • Volvo V70 – denne er blandt de Volvo’er med flest problemer. Volvo V70 fra 2001 havde motorproblemer og transmissionssvigt.
  • Volvo 240 – på trods af at være blandt de mest pålidelige Volvo’er gennem tiderne, havde denne model et problem med en dårligt placeret sikringsboks, der kunne forårsage større elektriske fejl.
  • Volvo XC60 – dette er en af de bedste Volvo crossover-SUV’er på markedet. Men når dens motor overophedes, fører det til svigt på grund af den svigtende køleblæser.
  Almindelige problemer med Porsche 996

Hvorfor er Volvo’er så upålidelige?

Volvo’er anses for at være så upålidelige, fordi de gennemsnitlige omkostninger til reparationer og vedligeholdelse er højere end branchens standard. Derfor skal du bruge flere penge på reparationer og vedligeholdelse end en person med en konventionel bil som f.eks. en Toyota.

Produceres Volvo-motorer i Sverige eller i Kina?

Før 2013 blev Volvo-motorer produceret i Skovde, Sverige, af Volvo Engine Architecture (VEA). VEA er en familie af tre- og firemotorede bilmotorer og dieselmotorer med lige linje. Fra 2016 blev de fleste af Volvos motorer imidlertid produceret fra Zhangjiakou i Kina.

Konklusion

Før du køber en Volvo, er det afgørende at kende nogle af de almindelige problemer, som du sandsynligvis vil støde på. Volvo almindelige problemer omfatter pludselige motorsvigt, problemer med lækage af servostyring, overdrevent olieforbrug, dårlig brændstoføkonomi, transmissionssvigt og problemer med sikringsboksen.

Derudover findes nogle almindelige problemer i specifikke Volvo-modeller. Hvis du ejer en Volvo, bør du derfor være på udkig, når din bil når over 75.000 miles. Og hvis du beslutter dig for at reparere den, skal du sørge for at tage bilen til en autoriseret Volvo-mekaniker for at få den ordentlig repareret.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z