Almindelige problemer med Volvo S60

Volvo S60 er en førsteklasses luksusbil, der er designet til at konkurrere med Mercedes C-klasse, Audi A4 og BMW 3-serie. Den første generation af S60 blev introduceret tilbage i 2000, 1. generation af S60 var i produktion indtil 2009. Den anden generation af S90 kom i produktion i 2010, blev opdateret i 2015 og ophørte med at blive produceret i 2018.

Den seneste, nuværende generation af S90 er blevet afsløret i 2019 og er en fuldgyldig luksusbil, der kan tilbyde alle moderne luksuskøberes funktioner og gadgets. S60 har altid været en relativt pålidelig bil, selv om der er en del forskelle mellem den tidlige og den moderne generation.

Uanset hvad er de mest almindelige Volvo S60-problemer MAF-sensorfejl, problemer med affjedringsbøsninger, problemer med drivlinen, olielækager og motorstød, især på ældre modeller. De fleste af disse problemer kan løses uden alt for mange problemer, men kun hvis du beslutter dig for at løse dem tidligt nok, ellers vil de helt sikkert skabe alle mulige problemer senere hen.

Alt i alt er S60 faktisk en pålidelig bil, men ældre S60-generationer ødelægger dog billedet en smule. Dette er ret forståeligt, da den første generation af S60 nu er mere end 20 år gammel, hvilket betyder, at problemer med en så gammel bil kun er et spørgsmål om tid.

Volvo S60 MAF-sensorproblemer

Masseluftstrømsensoren har til opgave at regulere den mængde luft, der kommer ind i forbrændingskammeret, så der altid er den perfekte balance i bestræbelserne på optimal ydelse og brændstofeffektivitet. Hvis MAF-sensoren svigter, vil det som sådan sandsynligvis medføre skadelige fald i effekt, som potentielt endda kan ledsages af en mere alvorlig brændstoføkonomi.

Den nemmeste måde, hvorpå man kan løse dette, er ved blot at rense MAF-sensoren grundigt. Dette er et relativt almindeligt problem for mange Volvo-biler i årtier nu. Nogle anser det ikke engang for at være et problem, men snarere en del af den regelmæssige vedligeholdelse. Uanset hvad, vil du sandsynligvis komme til at stå over for et af disse, hvis du ejer en S60 i lang tid.

  Almindelige problemer med Volvo S80

Volvo S60 problemer med affjedringsbøsninger

S60 er også kendt for at opleve problemer med affjedringen, mere specifikt problemer med affjedringsbøsningerne. Mange ejere har rapporteret om bankende lyde, der kommer fra bilens forende under kørsel, hvilket typisk fører til slidte kontrolarmsbøsninger, som skal udskiftes.

Bøsningerne til wishbone-bøsningerne er også kendt for at være ret bløde på S60, hvilket også betyder, at de er tilbøjelige til at svigte efter et stykke tid. Sørg for at være meget opmærksom på hele affjedringssystemet, hvis du er ude efter en S60, da disse kan være et ømt punkt, især på ældre modeller.

Volvo S60 problemer med drivlinen

Den nye Volvo S60 var en del af en betydelig tilbagekaldelse, der omfatter alle Volvo S60-modeller fremstillet i både 2020 og 2021. Problemet her var, at den hydrauliske enhed, der er forbundet med motorens rotoraksel, og en lille magnetpakke, der er forbundet med bremsesystemet, kunne mangle på visse modeller.

Dette kunne potentielt føre til problemer med ABS, ESC og bremseforstærkeren. Hvis du fornemmer, at din S60 ikke er i stand til at standse fuldstændigt på en værdig måde, skal du sørge for at kontrollere disse komponenter for at kontrollere, om den S60, du har kig på, virkelig var en del af denne tilbagekaldelse.

Volvo S60 problemer med olielækager

Som med mange europæiske luksusbiler er Volvo S60 heller ikke helt fri for motorlækager, mere specifikt olielækager, der kommer fra enten den bageste hovedolietætning eller fra turboens aftapningsområde. Disse to er de mest almindelige steder, hvorfra olien har tendens til at lække, og det er de to første steder, du bør kontrollere.

  Hvilken Volvo har 3 rækker?

Den nemmeste og bedste måde, hvorpå man kan løse dette, er simpelthen ved at udskifte delen helt. Disse problemer er også mere almindelige på ældre S60-modeller, men nogle få Volvo-specialister har rapporteret, at selv de nyeste modeller er tilbøjelige til at få disse problemer af og til.

Volvo S60 problemer med dunkende motor

Motorstumpning er et problem, der næsten udelukkende er forbundet med ældre S60-modeller. De kan let spottes, når du kører af sted med bilen, især hvis bilen, du bruger, har en automatgear. Dette problem har været forbundet med beskadigede eller helt ødelagte motorophæng.

Disse kan også udskiftes, men de koster nogle gange lidt flere penge, afhængigt af hvor monteringerne er placeret, og hvordan det er at komme til dem.

FAQ-afsnit

Hvilken Volvo S60 er bedst?

Den bedste Volvo S60-model er uden tvivl den allernyeste model, da den er en af de mest eftertragtede kompakte luksusbiler på markedet lige nu. Den ældste Volvo S60 er ikke længere en bil, der egentlig er værd at bruge, da den er for gammel til at tilfredsstille en moderne bilkøber ordentligt. Den mangler også specialitet på nogen måde, da den blot er en gammel Volvo sedan.

Anden generation af S60 ligger et sted i midten, men den restylede S60 II er et langt mere fornuftigt valg på grund af langt bedre resultater med hensyn til pålidelighed. Uanset hvad, skal du altid kigge efter en bil med færre kilometer på uret og en bil, der har alle de nødvendige oplysninger om servicehistorikken.

  Volkswagen Atlas - Problemer & Fejl

Hvor længe kan en Volvo S60 holde?

Ifølge onlinefora og stolte ejere kan mange Volvo-modeller, herunder S60, sagtens holde i mere end 20 år eller 200.000 miles. Det vigtigste er korrekt vedligeholdelse, hvilket betyder, at du skal holde bilen i en passende stand, hvis du har planer om at stole på den i årtier fremover.

Volvo-biler er ikke uopslidelige, i hvert fald ikke længere. Det er slut med de dage, hvor Volvo stationcar’er i kasseform akkumulerede mere end 500.000 km på uret.

Er Volvo S60 en sikker bil?

Volvo-mærket som helhed er bygget op omkring det faktum, at mærket tilbyder nogle af de sikreste biler på markedet i dag. Næsten alle Volvo-modeller placerer sig konstant i den allerøverste ende af de fleste pålidelighedstabeller og -undersøgelser, hvilket også er tilfældet med S60.

Den nuværende S60 er faktisk en af de sikreste nuværende luksusbiler på markedet takket være Volvos mærkefilosofi. Den ældste S60 er ikke nær så sikker, men den er også en relativt sikker bil i betragtning af dens alder.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z