2022 Mercedes C300 vs Volvo S60

I landet af kompakte luksuslimousiner er C-Klassen 2022 nu konge, fordi den tilbyder mere luksus, mere komfort og mere stil end nogen anden bil i sit segment. Det betyder dog ikke, at den eksisterende Volvo S60 ikke er i stand til at konkurrere med C-Klassen?

I denne artikel vil vi sætte disse to kompakte luksus-sedaner over for hinanden på alle de områder, som almindelige købere af luksus-sedaner er interesserede i. Som nævnt i begyndelsen er den nye C-Klasse først for nylig blevet afsløret, mens S60 har været til salg i ca. 2-3 år nu.

Dette gør disse to kompakte sedaner ret forskellige, fordi C-Klassen tilbyder et mere futuristisk udseende interiør og udvendigt design med meget mere funktionalitet og gadgets. Den er også mere behagelig at køre, og den er meget mere eftertragtet.

På den anden side klarer S60 sig bedre end C-Klassen, når det gælder praktisk anvendelighed og plads. Objektivt set er C-Klassen den bedre bil, men S60 kommer med sin lille andel af fordele i forhold til C-Klassen.

2022 Mercedes C300 – Den mest luksuriøse kompakte sedan på planeten

Mercedes har for et par måneder siden trukket tæppet væk for den helt nye C-klasse, og C300 vil sandsynligvis komme på markedet når som helst. C300 starter ved 42.000 kroner, og den kommer med en 2,0L 4-cylindret turbo-motor med 4 cylindre, der yder 255 hk. Denne motor kommer også med Mercedes EQ Boost mild hybridteknologi, der midlertidigt kan give dig 20 hk mere.

C300 er en baghjulstrukket bil fra fabrikken, men hvis du er villig til at bruge yderligere 2.000 $ kan du vælge 4MATIC AWD-systemet som ekstraudstyr. Alle C300-modeller leveres udelukkende med en 9-trins automatgearkasse, der er både smidig og problemfri, hvilket passer smukt til C300’s karakter.

  Hvilke Mercedes er turboladede?

Designmæssigt er C300 dristig og selvsikker og er meget mere opmærksomhedskrævende end S60. Interiørmæssigt ligner og føles C300 som en mini S-klasse, og det er uden tvivl det bedste interiør i sin klasse, både hvad angår design og funktionalitet, da den leveres med Mercedes’ overlegne MB UX-infotainmentsystem.

Pladsmæssigt er C300 middelmådig for sin klasse, men du bør kunne få plads til 4 voksne uden problemer, mens lastrummet også er middelmådigt i bedste fald. C300 kører som en ægte luksusbil, hvilket betyder, at kørslen er blød og eftergivende, og at støjisoleringen er førende i klassen.

2022 Volvo S60 – svensk minimalisme og substans

Volvo S60 starter ved omkring 40.000 kroner for Momentum-modellen og den dyreste Recharge Polestar Engineered koster 65.845 kroner. Momentum B5-modellen er den model, der kan konkurrere hoved mod hoved med C300, fordi den også kommer med en 2,0L 4-cylindret motor, der yder 247 hk.

Den leveres med baghjulstræk og en sofistikeret 8-trins gearkasse, der også passer perfekt til S60’s karakter. Volvo har opdateret S60 til modelåret 2022 med en helt ny kølergrill, trådløs opladning, et luftfiltreringssystem og helt nye kofangere.

S60 føles mere rummelig i interiøret, men selve interiøret kan næppe konkurrere med C300. Materialevalget er eksklusivt og potentielt endda bedre end nogle få dele i C300. S60 kører lige så minimalt, som den ser ud, hvilket betyder, at den ikke excellerer i noget, men den gør alt på en tilfredsstillende måde.

  Hvilken er den bedste Mercedes-motor?

S60 er ikke nær så eftertragtet som C300, men den er mere pålidelig ifølge et par online kilder. Indrømmet, C300 er stadig ny, og næppe nogen kan sige, om den bliver pålidelig nok eller ej. S60 kan også fås med firehjulstræk som ekstraudstyr.

Konklusion – Mercedes C300 er den bedre bil

Volvo S60 er virkelig en fantastisk bil, da den er en alsidig hjælper. Den er rummelig og ser sofistikeret ud, den kører smidigt og uden meget besvær, og den byder på materialer af høj kvalitet. C300 tilbyder dog alle de klokker og fløjter, som du forventer, at en 2022-bil tilbyder.

Det er en mere komfortabel, mere luksuriøs, mere eftertragtet og flottere bil både indvendigt og udvendigt. S60 tilbyder mere plads, og designet passer måske bedre til nogle mennesker, men alt i alt er C300 skåret ud af et andet stof.

Læs også om de mest forekommende Mercedes Benz C300 problemer.

FAQ-afsnit

Er Mercedes C300 2022 mere effektiv end Volvo S60?

S60 er vurderet til 26MPG i byen og 35MPG på motorvejen, mens C300 giver 23MPG i byen og 33MPG på motorvejen. Selv om de første vurderinger tyder på, at S60 er mere effektiv, er de så tæt på hinanden, at din kørestil nemt kan ophæve fordelene.

Hvis du er en benzinpedalbevidst bilist og foretrækker en jævn og let køreoplevelse, kan du måske få et par MPG mere ud af S60’eren. Alt i alt er forskellene så marginale, at det ikke gør nogen forskel i den virkelige verden.

  Er GLA45 en rigtig AMG?

Er Mercedes C300 fra 2022 en bedre familiebil end Volvo S60?

Både C300 og S60 kan være gode familiebiler, fordi de fås med et utal af familievenlige funktioner og gadgets. S60 er dog en smule mere rummelig, hvilket betyder, at du vil kunne få plads til flere personer og mere last i S60.

På den anden side er C300 bedre isoleret, og den tilbyder en mere eftergivende kørsel, hvilket betyder, at dine børn med større sandsynlighed vil sove bedre. Begge tilbyder gode tilslutningsmuligheder og rum i bagagerummet, hvilket betyder, at forskellene her også er marginale.

Er Mercedes C300 den bedste kompakte luksus-sedan?

C300 er faktisk den bedste kompakte luksus-sedan på markedet lige nu, fordi den tilbyder mere end alle de andre kompakte sedaner gør. C300 er dog betydeligt dyrere end nogle af sine konkurrenter, hvilket betyder, at den store værdi kan ophæve dette.

Selv om C300 er bedre end BMW 3-serie, Audi A4 og S60, kan de måske være en bedre aftale samlet set, hvis du kan købe en af disse til en pris, der er tilstrækkeligt nedsat, hvis du kan købe en af dem til en pris, der er tilstrækkeligt nedsat.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z