2022 Mercedes C300 vs Audi A4

Den splinternye Mercedes C300 har været meget omtalt i den seneste tid af mange forskellige årsager. Den ligner mere en neddroslet udgave af den øverste luksusyacht i S-klassen end en luksussedan på “entry-level” hos Mercedes. C-Klassen 2022 tilbyder meget, og det er utrolig svært for Audi A4 og BMW 3-serie at matche det.

Den nuværende generation af Audi A4 har været ude i et godt stykke tid nu, for den første model kom ud i 2016 og blev faceliftet for to år siden. Det betyder, at vi sandsynligvis kommer til at se en helt ny A4 om et par år, men indtil videre kan A4 stå distancen over for den nye C-klasse?

For at være ærlig, nej, det kan den bestemt ikke. Selv om A4 stadig føles relativt ny og passende for et premium-mærke, så føles den nye C-klasse simpelthen bedre og nyere på næsten alle områder. A4 er en smule mere praktisk og billigere at købe, men C-Klassen er bedre på næsten alt andet.

Hvis du har midlerne til at opgradere til den helt nye C-klasse, bør du helt sikkert gøre det. Men hvis du elsker at flyve under radaren med et par ekstra kroner i lommen, er A4 den rette for dig.

2022 Mercedes C300 – Den bedste kompakte luksus-sedan på planeten

2022 Mercedes C300 starter ved 42.000 dollars med en 2,0L 4-cylindret motor på 2,0L, der yder 255 hk. Denne 2,0L-motor bliver også boostet af Mercedes’ EQ Boost-mildhybridteknologi af mærket EQ Boost, som midlertidigt kan øge denne ydelse med ca. 20 hk ekstra eller deromkring.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - hvilken er bedst?

Alle C300-modeller leveres med en smidig og sofistikeret 9-trins gearkasse, der problemfrit skifter gear, uden at du overhovedet bemærker det. Hele drivlinjen er smidig og bør kunne holde til tidens tandprøve, hvis du er villig til at foretage al vedligeholdelse i rette tid.

C300’s udvendige design er meget mere slående end A4’s, da den ser mere førsteklasses og mere eftertragtet ud. Interiørmæssigt ser C300 to generationer nyere ud end A4, men nogle materialevalg er faktisk bedre i A4. C300 er mere teknologisk avanceret, samtidig med at den har en blødere kørsel.

Sandheden er, at C300 er bedre på næsten alt andet end praktisk anvendelighed og pris. Indtil Audi kommer med en helt ny generation af A4, er C300 faktisk det bedre valg for de fleste mennesker.

2022 Audi A4 – Den mærker sin alder en smule

2022 Audi A4 er ganske rigtigt en premium kompakt sedan, og der er næppe nogen, der kan argumentere for, at A4 ikke er en god bil. Men A4 føles simpelthen alt for gammeldags sammenlignet med den nye C300, som helt sikkert har flyttet grænserne for interiørdesign langt ud over segmentet.

Til gengæld starter A4 ved 39.100 kroner, og den kommer også med Audis ikoniske Quattro AWD-system som standard og en 2,0L 4-cylindret 4-cylindret motor med 201 hk. For at få lidt sammenhæng koster en C300 med 4MATIC 5.000 dollars mere til at starte med, og alligevel vil de fleste nok vælge C300’eren ikke mindre.

A4 fik en lille opdatering for ikke så længe siden, men det eneste de gjorde var at give A4 et sæt helt nye forlygter og baglygter og en større infotainmentskærm i interiøret. Indrømmet, det er noget, som Mercedes sandsynligvis også vil gøre om et par år, men indtil videre er A4’s design helt sikkert ved at være ved at være lidt på efterhånden.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

På vejen føles A4 førsteklasses, komfortabel og velisoleret, men C300 er bedre. Audi’en byder på en avanceret infotainmentskærm, men den i C300 er bedre. Det eneste område, hvor A4 nemt slår C300, er praktiske egenskaber, da den tilbyder mere indvendigt rum og mere lastrum.

Konklusion – Mercedes C300 er den bedre løsning, men A4 er den mest fordelagtige løsning

Som nævnt i denne artikel føles C300 virkelig hele to generationer nyere end A4, men den koster også 5.000 dollars mere med AWD-system. I betragtning af at C300 er så ny, vil de fleste forhandlere ikke tilbyde nogen væsentlige rabatter i et stykke tid endnu.

På den anden side vil Audi-forhandlerne sandsynligvis tilbyde mere betydelige rabatter, fordi A4 er så gammel. Det betyder, at du kan købe en veludstyret A4 med AWD til den samme pris som en C300 med ratdrevne motorer på begynderniveau.

I dette tilfælde er A4 det bedre valg, men hvis du er villig til at bruge penge på Audi- eller Mercedes-niveau, slår C300 A4 i næsten alle kategorier ud over praktiske egenskaber. Som sådan er C300 den nye benchmark for luksuriøse kompakte sedaner, mens A4 giver meget for pengene, især hvis du får en til en rabat.

FAQ-afsnit

Er Audi A4 mere effektiv end Mercedes C300 fra 2022?

Den nye C300 er vurderet til 23MPG i byen og 33MPG på motorvejen, mens A4 er vurderet til 26MPG i byen og 34MPG på motorvejen. Selv om Audi’en virker lidt mere effektiv på papiret, bør begge to i virkeligheden klare sig mere eller mindre lige godt.

  Hvad er den bedste Mercedes til off-road?

Det afhænger mere af dine kørselsvaner, og hvor konservativ du er med gaspedalen, da de begge er lige effektive.

Er Audi A4 mere sikker end Mercedes C300 fra 2022?

Både A4 og C300 er lige sikre, da de begge kan prale af en overlegen 5-stjernet sikkerhedsklassificering. C300 tilbyder dog mere avancerede softwaresikkerhedsfunktioner, men de koster også flere penge i sammenligning.

I virkeligheden bør begge dele holde dig sikker i de fleste situationer, men sørg for at holde øje med dine omgivelser hele tiden, uanset hvor sikker din bil er.

Er Audi A4 en bedre familiebil end Mercedes C300 fra 2022?

Audi A4 er potentielt en bedre familiebil end 2022 C300, fordi den koster færre penge, ikke er så prangende og er lidt mere praktisk. A4 scorer point for både et større bagagerum og mere rummelige bagsæder, men C300 er mere komfortabel og bedre isoleret.

Alt i alt er de begge lige familievenlige, hvilket betyder, at du ikke begår en fejl ved at vælge en af dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z