2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Den nuværende generation af Mercedes Benz GLA og den nuværende generation af Audi Q3 er uden tvivl de mest eftertragtede og bedste subkompakte luksus-SUV’er, som man kan købe for penge i dag. Men når vi sætter disse to tyske SUV’er over for hinanden, er det svært at udpege en klar vinder.

Mercedes Benz GLA fra 2022 ser fantastisk ud og føles fantastisk takket være en futuristisk tilgang til designet, mens Audi Q3 også ser stilfuld ud, især i coupéform. Interiørmæssigt føles GLA’en nyere og mere vovet, mens Audi’en føles mere funktionel og en smule bedre sammensat.

Køremæssigt er de to næsten identiske, men det virker som om GLA’en generelt set tilbyder en mere jævn kørsel. På den anden side tilbyder Q3 lidt mere passagerplads og meget mere lastrum. GLA’en er mere ønskværdig, men Audi’en er flottere.

Begge er perfekt matchede, når det gælder motorydelse, effektivitet, sikkerhed og pålidelighed. Q3 føles nogle gange en smule mere eksklusiv, men GLA ser mere eksklusiv ud. Du får mere for pengene med Q3’eren, men du kan generelt få mere for pengene med GLA’eren.

2022 Mercedes GLA – Den mest eftertragtede subkompakte luksus-SUV på markedet

2022 Mercedes GLA 250 SUV’en starter ved 36.230 kroner og har en 2,0L 4-cylindret motor på 2,0 liter i linje, der yder 221 hk og et drejningsmoment på 258 lb-ft. Du kan betale yderligere 2.000 dollars, hvis du vil have AWD. Med AWD skulle GLA250 4MATIC være i stand til at klare 0-60 mph på omkring 6,8 sekunder.

Du kan også vælge mellem to AMG-modeller, GLA 35 og GLA 45, men disse sælges ofte for mere end 55.000 dollars og er ikke ligefrem så almindelige. Det vigtigste salgsargument for Mercedes Benz GLA er mærket, da det er Mercedes SUV’en på entry-level niveau, som ikke føles en smule mindre som en Mercedes.

  Hvilken indkomstklasse køber Volvo vs. Audi?

Designmæssigt kan GLA prale af imponerende kurver, der oser af elegance, og interiøret ligner mange dyrere Mercedes-modeller. 99 % af folk ville vælge GLA’s interiør frem for Q3’s interiør, fordi det ser mere vovet og selvsikkerhedsinspirerende ud.

GLA kører på en sofistikeret måde, og den tilbyder en mere komfortabel kørsel end Q3. GLA’en har en mere moden køreoplevelse, selv om den ser ret ungdommelig ud både indvendigt og udvendigt.

2022 Audi Q3 – En fantastisk allround subkompakt luksus-SUV

2022 Audi Q3 starter ved 35.900 dollars, og den har en 2,0L 4-cylindret motor, der yder 228 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment og leveres med Quattro AWD. Q3 har et mere intuitivt udseende interiør, som nogle måske vil finde en smule kedeligt sammenlignet med GLA, men faktisk er Audi-interiøret lidt bedre sammensat.

Q3 fås enten som standard SUV eller Coupe, mens GLA kun tilbydes som standard SUV. Q3 ser lidt mere sporty og ungdommelig ud udefra, især hvis den er udstyret med S-line-udstyret og er malet i en mere vovet farve.

Q3 tilbyder mere plads til passagererne og betydeligt mere lastrum. Q3 er faktisk klassens leder, hvad angår lastrum, mens GLA har det mindste lastrum af alle subkompakte luksus-SUV’er.

Audi’en føles lidt mere almindelig, når man er på vejen. Vejstøjsisolering og generel komfort og tæt på, men GLA føles dog en smule bedre dæmpet. Hvis du lægger vægt på ydeevne og køreegenskaber, giver topmodellen Audi RS Q3 en bedre oplevelse end topmodellen GLA 45 AMG, især i motorafdelingen.

  Hvilken er den billigste Mercedes?

Konklusion – De er begge lige imponerende

Det er svært at vælge den bedste løsning mellem Q3 og GLA, da de kan bytte slag på næsten alle områder. GLA er meget mere eftertragtet, men Q3 er meget mere praktisk. GLA’en koster flere penge, men Q3’en koster mere at reparere, hvis noget går galt.

De er begge lige effektive, lige sikre og lige pålidelige. GLA tilbyder en mere komfortabel kørsel, mens Q3 håndterer bedre i sin mest sportslige form. Begge fås med AWD, og begge tilbyder effektive 2,0 l 4-cylindrede motorer i hele serien.

GLA tilbyder et mere futuristisk udseende interiør, men Q3 tilbyder et mere funktionelt og intuitivt udseende interiør. Du behøver ikke at bruge så mange penge for at få alle de nødvendige ekstraudstyr med Q3, men der er flere ting, du kan få med GLA’en.

Uanset hvordan du ser på det, kan disse to bytte slag hele dagen lang. Som sådan er det svært at udpege en klar vinder.

FAQ-afsnit

Bruger Mercedes GLA og Audi Q3 premiumbrændstof?

Mercedes Benz GLA er specifikt klassificeret til kun at bruge premiumbrændstof, mens Q3 ikke er det. Det betyder, at du sandsynligvis kommer til at spare en hel del penge, hvis du har en tendens til at beholde din bil i 5 eller flere år, hvis du vælger Q3’eren.

Det betyder ikke, at Q3 er mindre premium end GLA, men snarere det faktum, at den er baseret på en delt VW-platform, som også omfatter VW T-Roc.

  Volvo VS Mercedes Pålidelighed

Er Mercedes Benz GLA en bedre offroad-bil end Audi Q3?

Hvis de er udstyret med AWD som ekstraudstyr, er de begge forholdsvis dygtige under mindre end ideelle forhold som vinter eller is, men ingen af dem er designet til at klare mere udfordrende terræn. De er teknisk set SUV’er, men ingen vil bruge dem til offroad-formål.

Som sådan er det også meningsløst at udpege en klar vinder her, men Audi er et mærke, der er kendt for overlegen trækkraft og rallyhistorie, så det er forståeligt, hvis man mener, at Q3 måske er en smule bedre.

Er Mercedes Benz GLA en bedre familiebil end Audi Q3?

Nej, det er den ikke. Q3 tilbyder mere samlet plads på alle sæder og har samtidig klassens bedste lastrum. GLA er hverken lille eller ubehagelig for yngre familier, men Q3 tilbyder langt mere. Ældre GLA-modeller var forfærdelige, når det gjaldt transport af personer, og den nye GLA er meget bedre, men stadig langt fra lige så god som Q3’eren.

Hvis du vil have en ægte familie-SUV, er det bedre at vælge en kompakt til mellemstor SUV som Mercedes GLC eller Audi Q5.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z