2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

I landet af luksus-SUV’er i fuld størrelse er Mercedes Benz GLS og BMW X7 uden tvivl de bedste. Der findes mange amerikanske SUV’er som f.eks. den nye Cadillac Escalade eller Lincoln Navigator, men de er ikke så sofistikerede ikke raffinerede som nogen af disse to. Som sådan er det kun logisk at sammenligne de allerbedste i en head-to-head-sammenligning.

Mercedes Benz GLS-Klassen er den største og mest dominerende Mercedes SUV, du kan købe, fordi den tilbyder komfortabel plads til syv personer med masser af luksusfaciliteter, high-end materialevalg og stilfulde designbeslutninger.

BMW X7 er også den allerbedste SUV fra BMW, som også har plads til op til syv passagerer relativt nemt, samtidig med at den er luksuriøs, statelig og eftertragtet. Der er mange ligheder mellem disse to SUV’er, og man kan roligt sige, at de er tæt på hinanden i næsten alle henseender.

Mercedes Benz GLS er dog større, har mere plads på alle tre rækker og tilbyder bedre offroad-egenskaber. X7 er en smule mere komfortabel, lidt mere støjsvag, og den tilbyder et interiør af højere kvalitet, i hvert fald hvad angår byggematerialer.

2022 Mercedes Benz GLS

Mercedes Benz GLS starter ved 76.000 dollars og fås i et par forskellige motorvarianter, som omfatter 6-cylindrede motorer og frugtigere og mere tørstige V8-motorer. Mercedes tilbyder også en hybridversion af GLS til dem, der ønsker at maksimere effektiviteten fra denne 6000lb + mammut af en SUV.

GLS har en klar overhånd over X7, når det kommer til design, da den ser meget mere dominerende og tillidsvækkende ud. Indvendigt ser GLS mere futuristisk ud, fordi den har et enkelt glaspanel, hvorunder der er to skærme, som styrer infotainment og instrumentbrættets oplysninger.

  Passer Mercedes hjul til Ford

GLS har også mere plads, og den føles mere fyldig, når du sidder bag rattet. Det betyder, at den også ruller en smule mere i forhold til X7. Bagagerummet er mere generøst end i X7, og Mercedes synes at tilbyde flere muligheder fra fabrikken.

Et af de største problemer med GLS er dog det faktum, at den ser næsten identisk ud med Mercedes Benz GLE både indvendigt og udvendigt. Det betyder, at interiørdesignet ikke er alt for eksklusivt eller banebrydende, hvilket ikke er noget, man ønsker at sige om en full-size flagskibs-SUV.

2022 BMW X7

X7 kommer også med et par forskellige motorvarianter, som omfatter 6-cylindrede motorer er BMW M-rated V8-motorer. X7 er en nyere bil sammenlignet med GLS, og det ses helt sikkert på nogle områder som f.eks. det udvendige design.

Selv om GLS ser mere sammenhængende ud udefra, føles og ser X7 nyere og mere vovet ud, især på grund af de store nyregitter på fronten. X7 starter ved omkring 75.000 kroner, hvilket betyder, at startpriserne mellem disse to er næsten identiske.

X7 føles mere raffineret, når man kører på vejen, fordi den er mere støjsvag, og den virker også til at være lidt bedre bygget. BMW har dog en fordel i forhold til GLS, når det gælder materialevalg, generel robusthed i interiøret og manglen på billig plastik, da der næsten ikke er noget af det i BMW’en.

GLS tilbyder mere plads, men X7 føles mere luksuriøs og er et bedre sted at være. Den kører bedre end GLS, fordi den føles meget mindre end det, den faktisk er.

  Hvad er bedst - hatchback, SUV eller sedan?

Konklusion – BMW X7 vinder sejren på kanten

Begge disse to SUV’er er fantastiske, og det er svært at sige, hvilken af de to der er et bedre valg til dit formål. X7 føles dog som en bedre sammensat bil, der føles mere autentisk og unik, mens GLS føles som en lidt større version af GLE.

Mercedes siger, at GLS er S-klassen blandt SUV’er, men det er bestemt ikke tilfældet. GLS føles stor, tung og sikker på fødderne, hvilket nogle mennesker kan lide, men i sidste ende føles X7 mere sammensat og bilagtig, hvilket også fører til en mere komfortabel kørsel.

Sandheden er, at hvis du elsker BMW’er, bør du vælge X7. Hvis du derimod elsker Mercedes, bør du vælge GLS. Mærke loyalitet er en vigtig faktor, når det drejer sig om at købe et premium produkt, og forskellene mellem disse to er ikke væsentlige nok til at ophæve det.

FAQ-afsnit

Hvad er den bedste Mercedes SUV?

Mercedes tilbyder i øjeblikket mere end 10 forskellige crossover/SUV’er til ethvert tænkeligt formål. Den bedste Mercedes SUV er dog uden tvivl Mercedes Benz G-klassen, fordi den af mange grunde er et moderne ikon. Designmæssigt kan den lige så godt være en af de flotteste SUV’er nogensinde, i hvert fald for de fleste rigmænd.

Ud over at se godt ud er G-klassen også luksuriøs og utrolig god til terrænkørsel. For et par år siden reviderede Mercedes G-klassen fra bunden og gjorde den meget bedre end den forrige generation.

  Hvad er bedst, BMW sDrive eller xDrive?

Hvad er den bedste BMW SUV?

Den bedste BMW SUV er BMW X6, fordi den startede hele den nuværende dille mod Coupe SUV’er. Da X6 først kom ud, var alle overbevist om, at BMW havde lavet den grimmeste SUV på planeten, men kun få år senere fulgte alle andre tyske premium-mærker i X6’s fodspor.

Den nyeste X6-generation ser skræmmende og luksuriøs ud og er en fornøjelse at køre. Den indeholder alt, hvad BMW kan tilbyde af luksus og teknologi, hvilket betyder, at det burde være et dejligt sted at tilbringe tid i.

Hvorfor elsker folk SUV’er?

Folk elsker SUV’er, fordi de tilbyder luksus, plads, sikkerhed, en dominerende kørestilling og en generelt mere kompetent bil, der kan krydse alle slags terræner. SUV’er ser bare mere statelige ud og føles mere statelige, og det føles godt at køre i en stor SUV.

Synlighed er også en klar fordel, som SUV’er har i forhold til mindre biler. Den nuværende tendens til SUV’er giver mening, da de virker bedre end de fleste andre bilsegmenter derude for dem, der ikke er interesseret i en sporty køreoplevelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z