Passer Mercedes hjul til Ford

Mercedes og Ford er to vidt forskellige bilproducenter, fordi Mercedes hovedsagelig fokuserer på at designe luksusbiler af højeste kvalitet, mens Ford fokuserer på lastbiler og SUV’er på et mere tilgængeligt niveau. Som sådan er chancerne for at matche hjulmålene mellem disse to minimalt.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for mange, at det er temmelig umuligt at montere en Ford F-150 med Mercedes Benz S-klassefælge, og det skyldes, at visse hjulmål mellem disse to er forskellige. For at et bilhjul kan udskiftes med en anden bil, skal det have det samme boltmønster.

Udover boltmønsteret skal de pågældende hjul også være af samme størrelse, hvilket også omfatter eventuelle justeringer med dækstørrelsen, hvis disse ikke er identiske. Endelig bør du også fokusere på hjulets forskydning, da hjul med forskellige forskydningsmål heller ikke vil passe mellem hinanden.

Da Ford fremstiller mange erhvervsklassificerede lastvogne, skal du også se på yderligere hjulmålinger som f.eks. lastkapacitet, centerboring og den virkning, som forskellige hjul har på dine træk- og transportmuligheder.

Skruemønsteret

Hjulbolte er et vigtigt aspekt af sikkerheden ved overkørselsbiler, fordi de fastgør hjulene til din bil. Det betyder, at de skal passe sammen mellem to biler, hvis du ønsker at skifte hjulene. De fleste Mercedes-fælge og mange andre europæiske premium-mærker bruger et 5×112 mm boltmønster, hvilket betyder, at det sandsynligvis er boltmønsteret på de Mercedes-fælge, du henviser til.

På den anden side bruger de fleste Ford-modeller et 5×114,3 mm boltmønster, hvilket betyder, at hvis du monterer Mercedes-fælgene på en Ford, vil bolten ikke kunne sidde perfekt. Dette kan skabe alle mulige problemer med køreegenskaberne, og derfor vil dine Mercedes-fælge ikke passe til en Ford, selv hvis det lykkes dig at skrue dem på bilen.

  Vil Mercedes lave en ny Gullwing?

Aspekter som disse er afgørende for bilens sikkerhed og bør derfor aldrig være forskellige. Selv om der er nogle virksomheder derude, der kan kompensere for disse forskelle med dedikerede boltadaptere, bør disse undgås, fordi de vil ødelægge din køreegenskaber og sikkerhed.

Hjuldiameter og dækstørrelse

Selv hvis dine boltmønstre passer sammen, hvilket er meget usandsynligt, da Mercedes og Ford laver helt forskellige biltyper, skal du også sikre dig, at hjuldiameteren og dækstørrelsen er den samme.

Hjuldiameteren er den afstand, der måles på tværs af hjulets længde eller flade, og forskellige hjuldiametre har tendens til at ændre den måde, som en bil kører på. Som sådan er det ikke tilrådeligt at ændre din hjuldiameter, hvis du ikke følger op med de korrekte justeringer med hensyn til dækstørrelse, biltype og hjulforskydning.

Du kan ændre hjuldiameteren, men hvis du gør det, skal du justere din dækstørrelse i overensstemmelse hermed. Det betyder, at hvis du øger hjuldiameteren med en enkelt tomme, skal du også reducere din dækstørrelse med en tomme.

Sørg også for at følge alle de andre dæk- og hjulmålinger, især forskydningen, da hjul med forskellig diameter har tendens til at kræve alle mulige justeringer, for at de kan fungere optimalt. Hvis du ændrer hjulets rotationsflade, skal du også efterjustere din kilometertæller og dit speedometer.

Hjul offset

Hvis du har adgang til et sæt Mercedes-fælge, der passer perfekt til en tilsvarende Ford både i afdelingen for boltmønster og for hjuldiameter/dækstørrelse, skal du nu kontrollere hjulets offset, før du beslutter dig for at montere det på bilen.

  Hvordan kan jeg bestemme, hvilken model Mercedes jeg har

Et hjul offset refererer til placeringen af hjulets monteringsnav i forhold til hjulets midterlinje. Et hjul med neutral offset er et hjul, hvor monteringsnavet er direkte på linje med hjulets midterlinje.

Et positivt offset-hjul betyder, at hjulets monteringsnav er skubbet udad mod hjulets kant, mens et negativt offset-hjul placerer monteringsnavet indad tættere på hjulophænget end på hjulets yderkant.

FAQ-afsnit

Hvor vigtig er hjulets belastningskapacitet?

Et bestemt hjuls belastningskapacitet er vigtig afhængigt af den type bil, det monteres på. Hvis den pågældende bil er noget som en Ford F-450, der konstant bruges både til at trække og bugsere, er hjullastkapaciteten en afgørende målestok, som man ikke bør ignorere.

Hvis du udstyrer din bil med et sæt hjul, der ikke kan tåle den oprindelige belastningskapacitet, der kræves for bilen, er det sandsynligt, at din bil ikke vil kunne yde tilstrækkeligt, især når den trækkes og trækkes. Dette kan også skabe mange sikkerhedsproblemer, så sørg for at matche disse i overensstemmelse hermed.

Hvor vigtigt er hjulets centerboring?

Hjulets centerboring er den bearbejdede åbning i et hjul, der er designet til perfekt pasform. Det betyder, at hvis de ikke passer sammen, er der stor sandsynlighed for, at dine hjul ikke vil passe ordentligt. Dette kan forårsage alle mulige vibrationer og spændinger i hjulafdelingen, som potentielt kan resultere i store sikkerhedsmæssige konsekvenser.

Der er specifikke metoder til, hvordan man kan negere disse virkninger ved at bruge specifikke centerboringsadaptere, som skal testes grundigt og godkendes, før du monterer dem på din bil. Fælge kræver absolut præcision for at din bil kan opføre sig som den skal uden at ofre komfort eller sikkerhed.

  Hvad er forskellen mellem en Mercedes E300 og en E350?

Hvad er hjulafstandsstykker?

Hjulspacere bruges, hvis du ønsker at montere et sæt hjul med en anden offset på din bil. Hjulspacere er lavet til at modvirke den tilsvarende hjulforskydning for at hjulene passer perfekt. Disse er normalt sikre, hvis de er fremstillet korrekt, og hvis monteringsprocessen er uden fejl.

De er dog ikke lavet til at kompensere for store forskelle i hjulforskydning, så sørg for kun at bruge dem til små justeringer, hvis du ønsker at bevare alle de originale køreegenskaber, som en bil tilbyder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z