Passer et Mercedes hjul til en BMW?

Passer et Mercedes hjul til en BMW?

Har du flotte Mercedes-Benz hjul på en gammel Mercedes-Benz model, der ikke længere er i brug? Og undrer du dig over, om disse Benz-fælge passer på din BMW?
Ja, det kan de. Mercedes hjul passer til en BMW, hvis de har samme boltmønster. Derfor bør du finde ud af, om de har samme boltmønster, før du går ud fra, at nogle Mercedes-fælge passer til din BMW, før du går ud fra, at de passer til din BMW. De fleste Mercedes-Benz-modeller har et boltmønster på 5X112, mens BMW’er har et mønster på 5X120.
Når fælgenes boltmønster er angivet til at være 5X112, betyder det, at boltene er fem med en afstand mellem boltene fra center til center på 112. Ud over boltmønsteret bør du også overveje forskydningen. Fælgenes offset er, hvor langt hjulene stikker ud.
Hvis hjulets forskydning er helt forkert, kan hjulene derfor sidde meget langt ude eller for langt inde. Desuden kan du købe hjuladaptere til at ændre boltmønstre. Det er dog vigtigt at vide, at de kun kan flytte hjulene en tomme eller mere udad.
Det er dog også vigtigt at vide, at selv om boltmønsteret er anderledes, kan du stadig passe hjulet ved hjælp af hjulspacere eller hjuladaptere. Men hvis du har disse to værktøjer, og forskydningen alligevel ikke er den samme eller tæt på, vil hjulene ikke passe.

Hvad er forskellen mellem en hjulspacer og en hjuladapter?

Hvis du ønsker at montere et hjul i forskellige størrelser på din Mercedes-Benz eller BMW, skal du bruge en hjulspacer eller en hjuladapter, hvis boltmønstret ikke er det samme. Det eneste problem er, at mange mennesker forveksler disse to værktøjer og ender med at bruge det forkerte.
Så hvis du ønsker at montere dine MB-fælge på en BMW og ikke ved, om du skal bruge en hjulspacer eller en hjuladapter, har vi forenklet tingene for dig.

  Hvad er den største Mercedes sedan?

Wheel spacer

En hjulspacer er en betegnelse for en skive, der skubber et hjul væk fra køretøjets nav og dermed sænker den forskydning, som det er i. Kort sagt er en hjulspacer beregnet til at forlænge afstanden fra hjulet og cylinderen med op til en fjerdedel.
I modsætning til at bruge en adapter er denne metode usikker for din Mercedes- eller BMW-bil. En hjulspacer er ikke egnet til montering af forskellige størrelser eller typer hjul, men den er ideel, hvis du har til hensigt at bevare hjulene og øge sporet.
Når du øger sporet på din bil, forbedrer du din bils udseende og generelle køreegenskaber. Desuden er hjulspacere perfekte til køretøjer med lidt forskydning. Det skyldes, at de vil kompensere for for lidt forskydning ved at skubbe hjulet længere ud.
Hvis du beslutter dig for at bruge hjulspacere, skal du vide, at du har brug for længere studs for at få en fremragende installation. Alternativt kan du også bruge længere hjulbolte til at installere hjulafstandsstykker. Kontakt din mekaniker for yderligere rådgivning og korrekt montering.

Hjuladapter

En hjuladapter er normalt en slags spacer af en slags, men der sker normalt en ændring i boltmønsteret. Desuden er hjuladaptere normalt en tomme større og er forbundet til cylinderen ved hjælp af bolte.
I modsætning til hjulspacere, der hjælper med at forlænge sporet på din bil, er hjuladaptere de bedste, når det drejer sig om at montere et hjul fra en anden bil eller af en anden størrelse. Takket være hjuladapterens mulighed for at ændre boltmønstre.
Med en hjuladapter kan du ændre boltmønsteret på din BMW og montere et hjul fra Mercedes-Benz. Hvis boltmønsteret ikke ændres i forhold til det originale, kan adapteren bruges til at skubbe afstanden på dine hjul ud med en tomme eller endnu mere.
Når du beslutter dig for at installere hjuladaptere, vil din bil få bedre aerodynamik, drejning og udseende.

  Bedste BMW som første bil

FAQ

Har Mercedes-Benz og BMW’er det samme boltmønster?

Nej, det gør de ikke. Mercedes-Benz leveres normalt med et boltmønster på 5X112, mens BMW’er har et boltmønster på 5X120. Derfor har disse to luksusmærker forskellige boltmønstre, hvilket betyder, at deres hjul ikke passer direkte sammen, når de byttes.
Hjulene kan dog passe, hvis der anvendes nogle værktøjer som f.eks. hjulspacere og hjuladaptere. Uanset hvad bør du overveje offset for den Benz og BMW, som du ønsker at bytte hjul med. Hvis en af bilens offset er ekstremt stor eller lille, vil hjulene ikke passe.

Har Mercedes-Benz S-klasse det samme boltmønster som G-klassen?

Nej, det har den ikke. Det skyldes, at Mercedes-Benz S-klassen leveres med Mercedes-Benz boltmønsteret 5X112 mm, mens G-klassen har et boltmønster på 5X130 mm. Derfor har G-Klassen et større boltmønster end S-Klassen.
I dette tilfælde kan du ikke skifte hjulene på disse to Mercedes-modeller uden hjulspacere eller adaptere. Desuden skal du også kontrollere deres offsets. Og da Mercedes G-Klasse har en større offset, vil det næsten være umuligt at montere dens hjul på en S-Klasse eller omvendt.

Er det muligt at sætte 5X112-fælge på 5X120-fælge?

Ja, det er muligt. Du kan bore navene til 5X120-fælgen, men det vil være ret dyrt. Bortset fra det vil din bil ikke kunne køres, mens nav og bremseskiver skal vedligeholdes regelmæssigt. Du skal også bruge adaptere.

  Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

Hvad betyder tallene i et boltmønster?

Tallene i et boltmønster har forskellige betydninger. Mercedes-Benz-fælge har normalt et boltmønster eller 5X112 for små biler som E-Klasse og S-Klasse og5 X130 for SUV’er som G-Klasse. Det er meget vigtigt at kende disse numre, før du monterer hjul.
Tallet “5” i boltmønsteret betyder antallet af bolthuller, mens det andet tal “112 eller 130” er diameteren på den cirkel, som de fem bolte danner. Disse tal vil hjælpe dig med at montere det perfekte dæk på dit bilmærke og din bilmodel.

Konklusion

Som vi afslutter, er det vigtigt at vide, at du kan montere dine Mercedes-Benz-fælge på BMW. Fælgene skal dog have samme boltmønster, størrelse og offset som på det BMW-mærke og den BMW-model, du ønsker at montere hjulene.
Men hvis hjulene ikke har samme størrelse, men offset er det, kan du bruge en hjulspacer eller hjuladapter til at montere MB-fælge på din BMW. Ikke desto mindre skal du forvente nogle få udfordringer som f.eks. en bil, der ikke kan køres.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z