Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

En aktiv spoiler er en funktion, der normalt findes på hurtige og dyre sports- og superbiler. Mercedes tilbyder også en aktiv spoiler på sine topmodeller af sportsvogne som AMG GT 2-dørs eller AMG GT 4-dørs Coupé.

Kun disse to nuværende Mercedes-modeller tilbyder en aktiv hækspoiler, men Mercedes tilbød også en aktiv hækspoiler på de to forgængere til AMG GT, Mercedes McLaren SLR og Mercedes Benz SLS AMG.

Det er værd at nævne, at ikke alle de førnævnte modeller fik en aktiv hækspoiler, nogle af dem blev tilbudt med faste hækspoilere, som SLS AMG Black Series eller AMG GT-R og GT Black Series-modellerne.

Mercedes AMG GT-modeller med aktiv hækspoiler

Den mest præstationsorienterede serieproduktionsmodel, som Mercedes i øjeblikket tilbyder, er den 2-dørs version af AMG GT. Denne bil tilbydes med en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med 4,0 liter, der spænder fra høje 400 hk for de tidligste modeller helt op til konfigurationer med over 700 hestekræfter. Du kan vælge mellem en coupé eller en roadster for indgangs-GT’erne.

Udvalget starter med AMG GT, der koster omkring 120.000 dollars for den 2-dørs variant, der yder 520 hk. Den næste i rækken er Mercedes AMG GTC-modellerne, som koster omkring 150.000 dollars og yder omkring 550 hk. Mercedes tilbyder også 2 track-versioner af den 2-dørs ved navn GT-R og GT-R Pro, som kan koste op til 200k dollars.

Hvis du synes, at to døre ikke er nok, kan du altid vælge den 4-dørs version af AMG GT kaldet AMG GT 4-dørs Coupe. Den 4-dørs Coupe fås i 3 forskellige varianter, 43 AMG, 53 AMG og den højeste 63 S AMG-model.

  Hvilke Mercedes-modeller har firehjulstræk (AWD)

AMG 43-modellerne starter på omkring 90.000 dollars, AMG 53-modellen koster 10.000 dollars mere og den højeste AMG 63-model koster 162.000 dollars. Alle tre modeller leveres med aktive bagvinger fra fabrikken, og 63 AMG-modellen kan fås med en fast bagvinge som ekstraudstyr, hvis du foretrækker et mere raceren look.

Mercedes SLS AMG

Mercedes SLS AMG er en streng to-dørs coupé eller roadster, der blev introduceret i 2010 og udgået i 2015. SLS er drevet af en 6,2-liters V8-motor med naturlig indsugning, en motor, som mange mener er en af de bedste Mercedes-motorer gennem tiderne.

En brugt SLS koster omkring 150.000 dollars for en anstændig model, og nogle modeller som SLS AMG Black Series koster op over 600.000 dollars. SLS’en havde også de legendariske Mercedes Gullwing-døre, ligesom 300SL’eren, og Mercedes præsenterede SLS AMG som den åndelige efterfølger til den smukke 300SL’er.

Alle versioner af SLS leveres med aktive bagspoilere, bortset fra SLS Black Series, som er den højeste version i begrænset oplag, og som har en fast bagvinge. SLS forventes at stige i værdi i de kommende år på grund af motoren, designet, dørene og køreegenskaberne.

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR var en fællesproduceret model, der blev fremstillet af Mercedes og McLaren. SLR blev introduceret i 2004 og blev udgået i 2009. I løbet af SLR’s levetid blev der introduceret et par forskellige modeller, og de blev alle tilbudt med fabriksudleverede aktive bagspoilere.

  Bedste Mercedes hardtop cabriolet

SLR blev positioneret som en super GT, en bil, der kunne nå over 200 km/t med alle de luksusfunktioner, som Mercedes havde til rådighed i 2004. SLR er også den eneste gang, Mercedes og McLaren har udviklet en bil i fællesskab. SLR drives af en 5,4-liters V8-motor med kompressor med kompressor og 625 hk.

Denne motor var den kraftigste motor kombineret med en automatisk gearkasse, da denne bil kom på markedet, og priserne på SLR fortsætter også med at stige, især for 722-modellerne eller for den højeste Limited Edition SLR Sterling Moss Speedster-tribute.

SLR’en koster så lidt som 230.000 dollars i dag for en fornuftig standardmodel og langt op i millionklassen for SLR Sterling Moss i limited edition.

FAQ-afsnit

Hvad er funktionen af en aktiv bagspoiler?

En aktiv bagspoiler bruges til at give ekstra downforce ved højere hastigheder, der forbedrer bilens stabilitet ved høje hastigheder. Den aktive del skyldes, at fabrikanten ikke ønsker at sætte en fast bagvinge, fordi det kan kompromittere designlinjerne, eller fordi køretøjets aeroprofil er bedst, når det er udstyret med en aktiv bagspoiler.

Aktive bagspoilere er justerbare, og de kan vippe i en grad, der er perfekt indstillet til forskellige kørestillinger. Så hvis du planlægger at køre højhastighedskørsel, kan spoileren trække sig ind eller få en mild vinkel, så den ikke giver nogen modstand, der bremser bilen.

Hvis du befinder dig på en bane, og greb og smidighed prioriteres højere end topfart, vil vingen hæve sig og give ekstra downforce over baghjulene, hvilket gør det muligt for bilen at gribe meget bedre, mens den drejer.

  Hvad er den ypperste Mercedes SUV?

Hvorfor tilbydes nogle modeller af AMG GT og SLS med faste bagvinger?

SLS AMG Black Series-modellerne og AMG GT-R, GT Black Series-modellerne tilbydes med faste bagvinger i modsætning til en almindelig aktiv bagvinge. Det skyldes primært, at disse modeller er de mest baneorienterede og ikke prioriterer topfart i modsætning til greb og banekørsel.

En fast bagvinge kræver ingen ekstra ledninger eller elmotorer, så den er meget lettere, hvilket også er en klar fordel for banefokuserede køretøjer. Disse modeller tilbyder også et baneorienteret design, og en fast bagvinge passer til resten af designsproget.

Forventes Mercedes at tilbyde nye modeller med aktive bagspoilere?

Mercedes vil snart lancere den meget ventede Project 1-hyperbil til flere millioner dollars, som også vil have en aktiv bagvinge ud over mange andre aktive aerofunktioner. Aktive bagvinger bliver også mere og mere populære, da nogle bilproducenter som Audi, BMW og Porsche tilbyder aktive bagvinger på nogle af deres almindelige sedaner.
AMG GT-efterfølgeren vil sandsynligvis tilbyde en aktiv bagvinge, og den nye Mercedes SL rygtes også at kunne tilbyde en aktiv bagvinge.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z