Hvorfor er brugte Volvo’er så billige?

Det kan være en bedre idé at købe en brugt luksusbil som f.eks. en brugt Volvo end at købe en ny almindelig bil. Det skyldes, at de kommer med mere avancerede og sikkerhedsfunktioner end konventionelle biler. Men hvorfor er brugte Volvo’er så billige?

Brugte Volvo’er er billige, fordi de er dyre at reparere og vedligeholde. For det andet er det ret svært at finde Volvo-reservedele til brugte ældre biler. Derudover er Volvo’er udstyret med mange avancerede funktioner, som kan gå galt. Endelig forringes Volvo’er hurtigere, da de ikke er udstyret med materialer af den højeste kvalitet.

Dette bør dog være forventeligt, da Volvo’er er luksusbiler. De fleste luksusbiler holder ikke deres værdi, da de bliver dyrere, efterhånden som de bliver ældre. Hvis du derfor ønsker at købe en brugt Volvo, skal du vide, at du vil få en billigere aftale, men at vedligeholdelsesomkostningerne vil være lidt højere end for en ny Volvo.

Her er nogle af grundene til, at brugte Volvo’er er billige:

Dyrere reparationer og vedligeholdelse

I lighed med mange luksusbiler har Volvo’er også dyre vedligeholdelses- og reparationsomkostninger. Desuden stiger omkostningerne til reparation og vedligeholdelse endda i takt med, at bilen bliver ældre. Så hvis du køber en ældre bil, betyder det, at du skal forvente flere og dyrere reparationer, end da bilen var ny.

I gennemsnit koster en Volvo ca. 1.500 USD at reparere årligt. Men hvis bilen er 3+ år gammel, skal du forvente at bruge endnu mere. Du kan f.eks. få problemer med gearkasseproblemer, motorfejl og meget mere. Sådanne reparationer er dyre, og det er derfor, at de fleste brugte Volvo-biler med mindst 100.000 miles er billige.

  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Svært at finde reservedele

En anden grund til, at Volvos er billige, er, at det er ret udfordrende at finde Volvo-reservedele. Det skyldes, at Volvo-servicecentrene er spredt sparsomt ud over hele verden, hvilket gør det ret dyrt og besværligt at bestille Volvo-reservedele fra udlandet.

Hvis du har en ældre Volvo brugt bil, kan det derfor være endnu mere udfordrende at finde reservedele til den. Og selv om der findes nogle reservedele på eftermarkedet, er de ikke lige så holdbare som de originale dele, der tilbydes af Volvo. Medmindre du ønsker at udskifte dele efter kort tid, bør du overveje at få eftermarkedsdele.

De går nemt galt

Hvis du har ejet en luksusbil før, ved du, hvor let det kan gå galt. Volvo er ikke en undtagelse, da den også kommer med masser af avancerede og teknologiske funktioner. Som følge heraf kan et lille uheld få bilen til at udvikle problemer.

Derfor holder de fleste ejere af luksusbiler ikke længe med deres biler. De fleste sælger deres biler efter 3 til 5 års ejerskab. Så når garantien udløber, behøver de ikke at bekymre sig om de høje udgifter til reparation og vedligeholdelse.

Med dette in mente sælger luksusbilsejere villigt deres biler til næsten halv pris, hvilket gør dem billigere. Derfor er Volvo’er og andre luksusbiler så billige i forhold til nye modeller.

Bilen forfalder hurtigere

En af de bekymrende ting ved at eje en ældre Volvo-model er, at den forringes hurtigere. Sammenlignet med Mercedes-Benz, Audi eller BMW forringes Volvos interiør hurtigere, hvilket gør dem lidt billigere end andre luksusbiler.

Så hvis du har til hensigt at købe en brugt Volvo-model, skal du sørge for at inspicere interiøret, da du ikke ønsker at lande en bil med sæder eller en konsol i dårlig stand. Men hvis den er ordentligt vedligeholdt, vil de fleste Volvo’er stadig have et pænt interiør, selv efter at have kørt over 100.000 km.

  Bedste brugte Mercedes Hatchback

FAQ

Er en brugt Volvo en god bil?

Selvfølgelig, ja. En brugt Volvo er en god bil, så længe du køber fra den rette person. Derudover bør du overveje hvilken bilmodel og årgang du køber, da nogle modeller ikke er pålidelige. Hvis du køber en Volvo, der er 3 år gammel eller mere, skal du dog forvente, at den har en gennemsnitlig pålidelighed.

Er en brugt Volvo mere overkommelig at vedligeholde end en BMW og Audi?

Ja, en brugt Volvo er meget billigere at vedligeholde end en BMW og Audi. BMW er blandt de dyreste luksusbilmærker at vedligeholde. Audi følger tæt efter, mens Volvo er blandt de mest pålidelige luksusbiler. Dette gælder uanset om den er ny eller brugt. Så du bør bruge færre penge på at vedligeholde din Volvo end på at vedligeholde en brugt Audi eller BMW.

Hvornår udvikler Volvo’er alvorlige problemer?

Hvis du har til hensigt at købe en brugt Volvo-bil, bør du tjekke kilometerstanden, før du bruger dine hårdt tjente penge. De fleste Volvo’er begynder at udvikle problemer efter at have kørt 75.000 km. Ikke desto mindre udvikler Volvo’er alvorlige problemer efter 100.000 miles. Så du bør være på vagt over for at købe en Volvo, der har over 100.000 miles.

Det betyder dog ikke, at en brugt Volvo med over 100.000 miles ikke holder. Tværtimod har de fleste Volvo’er en levetid på mindst 200.000 miles eller 20 år. Det vi mener er, at udgifterne til reparationer og vedligeholdelse vil stige mere, når Volvoen når over 100.000 miles. Så du bør være forberedt.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

Er Volvo’er dyre at reparere?

Ja, Volvo’er er dyre at reparere. Det skyldes, at Volvo’er er luksusbiler og har ekstra dele, som kræver ekstra pleje og vedligeholdelse. Så hvis bilen går i stykker, vil udgifterne til reparation og vedligeholdelse også være højere end for almindelige biler.

Hvilken brugt Volvo-model bør jeg ikke købe?

Hvis du vil undgå at besøge værkstedet ofte og bruge en masse penge på reparation og vedligeholdelse, skal du holde dig fra en brugt Volvo XC60. Denne crossover-SUV har flere problemer, som du vil være nødt til at håndtere. Det gælder dog ikke for alle XC60-modeller, men kun for 2015- og 2019-2020-modeller.

Hvis du får en Volvo XC60-model fra 2014, 2016 eller 2018, burde den derfor være i orden eller have færre problemer end de ovennævnte modelår.

Resumé

Hvis du har undret dig over, hvorfor brugte Volvo’er er billige, ved du det nu. Ligesom alle andre luksusbiler er brugte Volvo’er billige på grund af de høje reparations- og vedligeholdelsesomkostninger, vanskeligheden ved at finde reparationsdele, de går let galt, og deres biler forringes hurtigere. Så før du køber en brugt Volvo-bil, skal du overveje ovenstående faktorer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z