Kan du trække en automatisk Volvo?

Automatiske Volvo-biler kan bugseres, men de kræver ekstra forsigtighed sammenlignet med biler med manuel gearkasse.

Bugsering af en automatisk bil er anderledes end af en manuel bil. Risikoen for at beskadige transmissionssystemet er større i automatiske biler. Automatiske Volvo-biler kan bugseres, men tårnet skal vide, hvad det er, de gør. Der findes også en Volvo-service, der kan bugsere bilen døgnet rundt.

Bugsering af en automatisk bil

Der har altid været en misforståelse omkring bugsering af automatiske biler. Folk tror, at hvis de bugserer en automatisk bil, kan de beskadige transmissionssystemet. Automatiske biler er også dyre at købe, så folk bliver skræmt væk fra at bugsere deres biler. De kan dog stadig bugseres.

Først og fremmest skal du prøve at leje en bugseringskøretøj med en fladskærmsvogn. Hvis dette ikke er muligt, vil bugseringsfirmaet bugsere din bil med bilens hjul på jorden. Det er her, problemerne begynder, fordi drivakslen og drivakslerne også drejer sig, når hjulene drejes. Disse er komponenterne i transmissionssystemet.

Nu vil transmissionssystemet lide under det, fordi dets komponenter kører uden smøring, da smøringen normalt foretages af en kørende motor. Når man bugserer en bil, er motoren imidlertid slukket, så der er ikke tilstrækkelig smøring i transmissionen, når dens komponenter drejer rundt, hvilket skaber problemer.

Bugsering af automatiske for- eller firehjulstrækkere

Der er forskellige bugseringsprotokoller for biler med henholdsvis FWD og RWD. AWD- og FWD-systemer bugseres normalt på samme måde. For systemer med forhjulstræk og firehjulstræk skal bugseringen foretages på følgende måde:

 1. Sæt bilen i første omgang i neutral position.
 2. Brug en bilvogn til bugsering af en FWD, fordi den forhindrer bilens forhjul i at spinde.

Bugsering af automatiske biler med baghjulstræk

I tilfælde af en baghjulstrukket bil er bugseringsprocessen lidt anderledes. Det er en tungere opgave at bugsere en RWD-bil end en FWD-bil. Det skal gøres på denne måde:

 1. I RWD-biler skal drivakslen kobles fra, før bilen bugseres.
 2. Bugseringsføreren skal fjerne drivakslen og lægge den inde i lastbilen.
 3. Sørg for også at opbevare U-leddækslerne på et sikkert sted.
 4. Der bruges en trækstang til at bugsere RWD-biler ved at binde en slæbebånd. Eller du kan bare bruge en bilvogn.
  Hvis du følger disse tips, kan du nemt bugsere en automatisk bil uden at beskadige transmissionssystemet. Prøv at hyre de bedst mulige bugseringsselskaber, fordi en transmissionsskade let kan koste dig mere end 1000 USD.
  Er Volvo XC40 pengene værd?

Bugsering af en automatisk Volvo-bil

Bugsering af en automatisk Volvo er det samme som bugsering af enhver anden automatisk bil. Det er også vigtigt at bemærke, at de fleste Volvo-biler er både FWD og AWD. Volvo fremstiller sjældent biler med ratgear på grund af deres lavere brændstofeffektivitet. Fordi de er FWD og AWD, skal automatiske Volvo-biler derfor bugseres med en bilvogn. Volvo tilbyder også sin egen vejhjælp og bugseringstjeneste, som er tilgængelig døgnet rundt.

Volvo vejhjælp og Tow for Life-tjenester

Volvo tilbyder sine kunder vejhjælp 24/7 i garantiperioden. Volvo tilbyder dog også Tow for Life-tjenester til Volvo-ejere, som er tilgængelige selv efter garantiens udløb. Volvo’s Tow for Life-tjeneste giver de bedste bugseringsoperatører uden nogen form for omkostninger. Det gratis tilbud omfatter dog kun en radius på 25 miles.

De bugseringstjenester, som Volvo tilbyder, er af højeste kvalitet og også gratis. Derfor er Volvo en god virksomhed, når det gælder bugseringserfaringer.

FAQ

Hvad er forskellen på bugsering af en automatisk bil og en manuel bil?

Bugsering af biler er ikke en simpel ting at gøre. Manuelle biler har en enklere procedure for at blive bugseret end automatiske biler. Flatbed bugsering af en bil er ret ens i begge tilfælde, men bugsering, mens hjulene er på jorden, er forskellig for begge biltyper.

Automatisk transmission – I biler med automatisk transmission skal transmissionens drivaksel smøres, mens den kører. Denne smøring sker ved at lade motoren køre, og motoren giver smøring til transmissionen. Hvis en bil bliver bugseret, slukkes motoren, og transmissionssystemet vil mangle den nødvendige smøring. Det er derfor, at der anvendes bestemte metoder i forskellige typer biler.

  Er Volvo god at lease?

I FWD- og AWD-biler anvendes en bilvogn til bugsering af disse biltyper. I RWD-biler løsnes drivakslen for at kunne blive bugseret.

Manuel transmission – Biler med manuel transmission har en nem procedure for bugsering. I manuelle biler har transmissionssystemet allerede smøring i sig, fordi smøremidlet cirkulerer ved gearbevægelsen. Det er for det meste sikkert at bugsere en manuel bil på hjulene i neutral position.

Kan bugsering ødelægge transmissionssystemet?

Transmissionssystemet vil sandsynligvis være sikkert ved bugsering på en flatbed, men der er en vis fare ved at bugsere bilen med hjulene på jorden. Du bør vide, hvilken type bil du har, og hvilket motor- og transmissionslayout, f.eks. AWD, din bil har. Det er nemt at bugsere en manuel bil, men tingene bliver kompliceret, når bilen har en automatisk gearkasse.
Med den rette omhu og viden hos bugseringspersonalet kan det dog gøres uden problemer. Automatiske biler bør bugseres med fladbåd, men hvis der ikke er en fladbådsbuger til rådighed, kan du bugsere ved at køre hjulene på jorden.

Hvad er flatbed bugsering?

Bugsering af en bil ved at lade den hvile på et andet køretøj kaldes flatbed bugsering. Ved denne form for bugsering er alle 4 hjul på lastbilen, og bilen er i neutral position. Dette er en af de sikreste former for bugsering. De lastbiler, der anvendes i denne proces, har en anhænger foran med en bagudvendt fladpude med sig, og bilen hviler på den.

  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Hvad er de bedste biler til bugsering af andre biler?

Det kan nogle gange være nødvendigt at bugsere en bil eller en båd bag din bil. Det kan hjælpe folk, der skal flytte, på en lang rejse eller på ferie. Store SUV’er og andre mellemstore SUV’er er også i stand til at trække andre biler, ikke kun store lastbiler. De bedste biler, der er i stand til at trække, er:

 1. 2020 Chevrolet Silverado 1500: Max trækkraft op til 13.400 pund
 2. 2020 Ford F-150: Max bugsering op til 13.200 pounds: 2020 F-150: F-150: Max bugsering op til 13.200 pounds
 3. 2020 BMW X5: Max trækkraft op til 7.200 pund
 4. 2020 Mercedes-Benz GLE-klasse: Max bugsering op til 7.700 pounds
 5. 2021 Audi Q7: Max trækkraft op til 7.700 pund
 6. 2020 Chevrolet Tahoe: Max bugsering op til 8.600 pounds
 7. 2020 Dodge Durango: Max trække op til 8.700 pounds
 8. 2020 Lincoln Navigator: Max trække op til 8.7000 pounds
 9. 2020 Ford Expedition: Max bugsering op til 9.300 pounds
 10. 2020 Ram 1500: Max trækkende op til 12.750 pounds

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z