Mercedes W212 – Alt, hvad du behøver at vide

W212 Mercedes E-klasse er nu mere end 10 år gammel, hvilket betyder, at den har mistet en stor del af sin oprindelige værdi og nu kan købes til rimelige priser. W212 fik en opdatering i 2012, og den står solidt i den øvre middelklasse af luksuriøse mellemklasse-sedaner, der kan klare både cruising og bykørsel på beundringsværdig vis.

W212 fås i mange motorvarianter fra den 4-cylindrede variant og op til den højeste 6,2 l AMG V8-motor med naturlig indsugning. W212 tilbydes kun med en automatisk gearkasse, som er kendt for at være pålidelig og ret langtidsholdbar, hvis den bliver passet godt nok.

Designet af W212 er lidt mere tvivlsomt, da selv nogle Mercedes Benz-entusiaster mener, at den ser lidt for ældre ud, især sammenlignet med Audi C7 A6 og BMW 5-serie F10, som begge ser mere ungdommelige ud, især i S-Line- og M-Sport-varianterne.

C7 A6 og F10 5-serien er dog ikke så komfortable som E-klassen, og da W212 ser ret afdæmpet ud, er den også en god måde at nyde luksus på, mens man ikke bliver bemærket. Alt i alt er W212 også en ret pålidelig bil, der nemt kan køre hundredtusindvis af kilometer uden større eftersyn.

Mercedes W212 – Kraftværket

W212 fås i mange forskellige motorvarianter, lige fra 2,0 l turboladede 4-cylindrede motorer, et par 3,0 l 6-cylindrede muligheder, et par hybrider og den højeste 6,2 l V8-motor. Alle W212-motorer yder mere end 200 hk, mens den højeste 6,2L-motor yder latterlige 577 hk i sin topform.

De mest populære motorvarianter er de 6-cylindrede motorer, nærmere bestemt E350 og E400, men mange har også valgt den 4-cylindrede 2,0 l motor. Den bedste motor at gå efter er den, der findes i E350, fordi den tilbyder 300 hk, jævn acceleration og en anstændig økonomi i betragtning af bilens størrelse og kraft.

  Passer Mercedes-hjul til VW

Alle W212 E-Klasse-modeller er koblet til en 7-trins automatgearkasse ud over nogle få high-end faceliftede modeller, der endda tilbyder en 9-trins automatgear. Alle motorer er kendt for at holde længe, hvis de vedligeholdes korrekt, men det ser ud til, at den 4-cylindrede benzinmotor på 2,0 liter er den mest pålidelige, fordi den er det almindelige valg for taxachauffører.

Alle motorer er støjsvage og glatte, bortset fra nogle få dieselvarianter, som i sagens natur lyder lidt traktoragtigt. Endelig kan W212 også fås med et AWD 4MATIC-system, hvilket er en velkommen tilføjelse, hvis du bor i koldere klimaer.

Mercedes W212 design og affjedring

W212 ser faktisk statelig og dyr ud, selv den dag i dag. Den synes dog at dele hårene, hvad angår godt udseende, fordi den ikke er så pænt proportioneret som nogle E-Klasse-modeller er. Man kan roligt sige, at både dens forgænger og efterfølger har haft et bedre udgangspunkt, hvad angår design.

Affjedringsmæssigt tilbydes W212 med enten et standardspiralsystem eller Mercedes AIRMATIC-luftophæng. W212 er tilstrækkelig komfortabel uden AIRMATIC-indstillingen, men hvis du ønsker den mest rolige og komfortable affjedring, skal du vælge AIRMATIC-luftfjedringen.

AIRMATIC-systemet er ikke så upålideligt, som mange tror, men du bør vedligeholde det løbende.

Mercedes W212 praktisk anvendelighed og værdi

Mercedes W212 er en ægte mellemstor luksus-sedan, hvilket betyder, at den giver plads nok til op til 5 passagerer. Bagagerummet er stort, men ikke på samme niveau som nogle af konkurrenterne. Alt i alt bør du kunne strække dig ud i W212, uanset om du sidder foran eller bagi.

  Hvilke Mercedes har en V12 motor?

Rent værdimæssigt kan du få en anstændig W212 facelift-model med alle de rigtige ekstraudstyr og uden for mange kilometer på uret for omkring 28.000 kr. eller lidt mere. Det er stadig en dejlig bil at eje, og den ligger ikke så langt fra de nuværende tyske luksuslimousiner i mellemstørrelse.

Mercedes W212 mest almindelige problemer og generel pålidelighed

W212 E-klassen er en ret pålidelig bil, især når man sammenligner den med nogle af dens rivaler. Den er dog ikke perfekt, da der er flere almindelige problemer, der skal løses. W212 lider af problemer som overophedning på grund af en defekt vandpumpe, potentielle problemer med affjedring, lækager, slitage af polstring og problemer med servostyring.

Alt i alt er W212 faktisk en pålidelig bil, der kan holde i lang tid, men kun hvis du passer på den.

FAQ-afsnit

Er W212 E-Klasse en sikker bil?

W212 er faktisk en meget sikker bil, fordi den er udstyret med alle det 21. århundredes sikkerhedsfunktioner, herunder kollisionsforebyggelsessystemer og alle mulige sensorer, radarer og kameraer, der burde holde dig sikker på de fleste tidspunkter.

Passiv sikkerhed er også noget, som E-Klassen gør rigtig godt, fordi de fleste kollisionstest har givet W212 topkarakterer. Alt i alt er det en sikker bil, hvilket gør den perfekt til familietransportopgaver. Det er også værd at nævne, at de højeste versioner, der får alle sikkerhedsfunktioner, faktisk er mere sikre end dem uden dem.

  Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Skal jeg købe W212 E-Klassen?

Hvis du er på markedet for en brugt, komfortabel og luksuriøs executive sedan, er E-Klassen et godt valg, fordi den tilbyder gode allround-egenskaber. Hvis du kan lide det udvendige design, vil du sandsynligvis også kunne lide det indvendige design.

W212 ser ganske vist lidt for seniorvenlig ud, men hvis du vælger den faceliftede model i AMG-trim, burde du kunne negligere det, især i coupéudgave.

Er Mercedes W212 effektiv?

Mercedes W212 er vurderet til 21 MPG i byen og 32 MPG på motorvejen, mens den kombinerede MPG er 25. E350 har den mest økonomiske motor, mens E63 har den mindst økonomiske motor, fordi den har så meget kraft.

Alt i alt er alle W212-motorer relativt effektive sammenlignet med deres konkurrenter, men de kan bestemt ikke matche moderne 4-cylindrede turbomotorer med turbolader.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z