Alt, hvad du behøver at vide om Porsche 911 motornummerkontrol

Alt, hvad du behøver at vide om Porsche 911 motornummerkontrol

Hvis du er på markedet for en brugt 911, bør det være en af dine vigtigste overvejelser at tjekke motornummeret, da 911’ere med motorudskiftning ikke er så sjældne, som man skulle tro. Placeringen af motornummeret er i de fleste tilfælde under motoren eller ved siden af blæserhuset.

911-motornummertjekket består af oplysninger, der kan hjælpe dig med at bestemme fakta og data om din motor og bil. Det omfatter produktionsår, motortype, cylindernummer og motorens fortløbende serienummer.

Motornummeret fortæller dig også, om din 911 er med naturlig indsugning eller turboladning. Uanset hvad er det altid en god idé at få så mange oplysninger om din bil som muligt, for det vil være meget værdsat, når det kommer til videresalgstidspunktet.

Porsche 911’er har normalt et dedikeret VIN, motornumre og transmissionsnumre. Det er nyttigt at tjekke alle disse for at sikre, at du er helt informeret om din 911-model. Desuden kan disse numre også fortælle dig, om bilen er blevet stjålet eller smadret på et tidspunkt i bilens levetid.

Porsche Motornummerkoder

Som tidligere nævnt er disse koder for det meste placeret under motoren eller ved siden af blæserhuset for de fleste 911-modeller. Men hvis du ikke kan finde motornummeret, bør du kigge i din ejermanual for at finde den rigtige placering.

Motorkoden består af et par cifre, og alle er der for at informere dig om forskellige aspekter af din motor. Hvis vi for eksempel tager motornummeret på Porsche 964, kan motornummeret være noget i stil med 62L18726755.

  Er en brugt Porsche Cayenne pålidelig?

Tallet 6 står for antallet af cylindre (6-cylindret motor), tallet 2 står for en sugemotor. Hvis det andet ciffer var et 1, ville det i stedet angive en turboladet motor.
Det tredje tegn er L, og L står for produktionsåret, som i dette tilfælde er 1990. Det tredje ciffer står generelt for produktionsåret, og det varierer fra K for 1989 til R for et modelår 1994. Fra det 4. ciffer og op til det 8. ciffer er et dedikeret motorserienummer. Motorkoderne varierer en smule mellem de forskellige generationer, men den grundlæggende idé er den samme.

Porsche 996 motorkode

Porsche har ændret motornummersystemet et par gange, men der ligger nogle oplysninger og lurer i dybet af en masse Porsche-ejerfora om, hvordan nogle specifikke motormodelgenerationer er betegnet.

En 996-motorkode er placeret under motoren, og der kan stå noget i stil med M96/0569508315. I dette tilfælde repræsenterer M96 en type Porsche-motor, og 05-bidden repræsenterer en mere specifik Porsche-motorindikator.

Tallet 6 repræsenterer antallet af cylindre, ligesom tallet på Porsche 964-motornummeret, der er anført ovenfor. Tallet 9 henviser også til motorens slagvolumen/version. Nummer 5 repræsenterer produktionsåret, og de sidste 4-5 tal angiver normalt motorens serienummer.

Hvis koden omfattede M97 i modsætning til M96, ville det betyde, at den pågældende bil har en opdateret version af M96-motoren. Det er stadig ret uklart, hvad alle de forskellige modeller kan betyde, så du bør helt sikkert kontakte en Porsche-specialist/forhandler for at få yderligere oplysninger.

Porsche transmissionsnummer

Ud over et dedikeret motornummer har Porsche 911-modellerne også et dedikeret transmissionsnummer. Transmissionsnummeret fra en Porsche 911 fra 1971 ser nogenlunde sådan her ud: 7118734. Og ligesom motornummersystemet har Porsche ændret transmissionsnummersystemet et par gange i løbet af historien.

  Hvilken Porsche er den billigste?

Det første ciffer (7) repræsenterer en gearkasse, der er fremstillet til en 6-cylindret motor, det andet ciffer, som i dette tilfælde er tallet 1, repræsenterer en 5-trins std-ratio, og det tredje ciffer repræsenterer modelåret, som i dette tilfælde er 1 = 1971.
Senere ændrede Porsche det andet ciffer for en nyere version af gearkassen, men den grundlæggende idé er forblevet den samme. Transmissionsnummeret er også normalt placeret under gearkassehuset, men hvis du har problemer med at finde det, kan du se i ejermanualen for yderligere oplysninger.
Hvis du har brug for mere input om motor- eller transmissionskoderne for 911-modeller, skal du kontakte en Porsche-forhandler/specialist, da de har stor førstehåndserfaring med at løse sådanne problemer.

FAQ-afsnit

Hvad hvis jeg ikke kan finde min motor-/transmissions-/VIN-kode nogen steder?

Motorkoder er normalt stemplet på motoren eller i umiddelbar nærhed af den, det samme gælder for transmissionskoden. Men et VIN-nummer er normalt placeret flere steder, f.eks. i fodrummet, under forruden og på selve motoren.
Hvis dit VIN er blevet fjernet, bør du straks kontakte motorkontoret, fordi det kan tyde på, at din bil er stjålet. Hvis du ikke kan finde dit motor-/transmissionsnummer, kan det også betyde, at der er blevet gjort noget ved bilen, og du bør kontakte din Porsche-specialist for yderligere oplysninger.

Hvor ofte skal 911’ere have en motorudskiftning?

Et udpeget motornummer er for det meste til for at sikre, at din motor er, hvor den hører til, men nogle gange har nogle Porsche 911 brug for en fuld motorudskiftning, og det er ikke helt ualmindeligt for nogle få biler med virkelig højt kilometertal.
Porsche forventer, at en 911-motor holder omkring et par hundrede tusinde kilometer. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at du nogensinde skal udskifte motoren, men hvis du ender med at finde en uoverensstemmelse mellem model og motorproduktionsår, kan det tyde på en 911 med motorudskiftning.

  Vil en 996 Turbo stige i værdi?

Skal min VIN-, motor- og transmissionskode passe sammen?

Mange Porsche-ejere har diskuteret, om disse 3 koder skal passe sammen eller ej. Og det er stadig ret uklart, men det ser ud til, at koderne ikke behøver at stemme overens, fordi Porsche har ændret deres nummereringssystemer adskillige gange.
Det kan være lidt svært at holde styr på alle koderne for alle modellerne. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte en erfaren Porsche-specialist.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z