Hvad er Presafe? Alt, hvad du har brug for at vide

Mercedes Benz PRESAFE er en af Mercedes’ mest avancerede aktive sikkerhedsfunktioner, som skal aktiveres, når systemet vurderer, at en kollision er nært forestående. Systemet bruger sofistikeret teknologi, herunder sensorer og kameraer, til at beregne, om en kollision er nært forestående, og aktiverer dermed forebyggende foranstaltninger for at holde alle passagerer i sikkerhed.

Systemet udnytter nogle få forskellige komponenter som f.eks. nakkestøtterne, sæderne, faresystemerne, vinduerne, soltaget og sikkerhedsselerne for at forebygge skader. Afhængigt af hvilken Mercedes-model du vælger, er systemet enten en del af standardudstyret eller en del af en ekstraudstyrspakke.

Det er virkelig et nyttigt system, fordi det øger dine samlede chancer for at slippe uskadt fra en ulykke. Systemet genkender ikke kun ubevægelige forhindringer, det genkender også, når der er biler på kollisionskurs med din Mercedes.

Alt i alt er systemet nyttigt og værd at bruge dine penge på, for sikkerhed er det sidste, du ønsker at spare penge på. De fleste Mercedes-modeller nyder i dag en 5-stjernet sikkerhedsklassificering, hvilket til dels skyldes systemer som disse.

Mercedes PRESAFE – Hvad gør det?

Systemet overvåger konstant dine omgivelser for at opdage en potentiel kollisionssituation. Hvis systemet rent faktisk genkender en potentiel kollision, reagerer det straks med en række sikkerhedsforanstaltninger for at holde dig og din passager i sikkerhed.

Dine vinduer og dit soltag vil begynde at lukke for at minimere risikoen for, at der trænger eksterne vragdele ind i kabinen og forårsager skader. Systemet vil også stramme dine sikkerhedsseler betydeligt for at placere dig i den rigtige position for udløsning af airbaggen. Det betyder naturligvis, at du skal bruge dine sikkerhedsseler hele tiden.

  Mercedes W126 - Alt, hvad du behøver at vide

Desuden vil systemet også justere din nakkestøtte i overensstemmelse hermed for at afbøde eventuelle hoved- og nakketraumer. De fleste Mercedes-biler, der er udstyret med PRESAFE, er også udstyret med Mercedes Distronic Plus-systemet, hvilket betyder, at bilen bremser, hvis det er nødvendigt.

Systemet er udviklet til alle former for ulykker, herunder sidekollisioner, kollisioner bagfra, frontalkollisioner og væltninger.

Mercedes PRESAFE Plus, PRESAFE Impulse Side og PRESAFE Sound

Da Mercedes er Mercedes, vil de tilbyde dig endnu større beskyttelsesniveauer, hvis du er villig til at betale flere penge. Mercedes PRESAFE Plus er designet til at beskytte dig i tilfælde af en påkørsel bagfra ved at registrere, at bilen bag dig vil køre ind i dig.

Når dette sker, vil systemet blinke de bageste faresignaler for at advare føreren bag dig, og det vil også bremse for at minimere risikoen for, at du støder ind i bilen foran dig. Mercedes PRESAFE Impulse Side-systemet er designet til at minimere skader, der stammer fra potentielle sidekollisioner.

Hvis systemet registrerer, at en anden bil er på direkte kollisionskurs med din Mercedes, vil det puste dine sædepolstrer op for at polstre dig inde i sæderne og effektivt skubbe dig mod midten af bilen og dermed mindske risikoen for alvorlige skader.

Endelig er Mercedes PRESAFE Sound et system, der er designet til at udsende specifikke frekvenser for at minimere de risici, der er forbundet med støjende kollisionslyde og pludselige støjtrykforskelle.

Yderligere aktive softwaresikkerhedssystemer fra Mercedes

Fremragende kollisionsresultater er nogle af de mest ønskværdige og nødvendige aspekter, som en bil skal gøre sig fortjent til for at sælge godt. Premium executive mærker som Mercedes bruger eksorbitante beløb på at forske i og udvikle alle mulige aktive sikkerhedssystemer.

  Hvor længe holder Mercedes Benz biler?

Moderne Mercedes Multibeam-forlygter af moderne dato tilbyder adaptiv fjernlysassistent, som har til formål at maksimere belysningen uden at blænde andre bilister. Night View Assist Plus bruger et infrarødt kamera for at øge din synlighed i dårligt lys og for også at opdage fodgængere, cyklister og dyreliv.

Mercedes Attention Assist er designet til at overvåge den måde, du interagerer med bilen på, for at opdage træthed og døsighed. Hvis systemet opdager, at du er søvnig eller mangler opmærksomhed, udløser det en advarsel, der skal få dig til at koncentrere dig om vejen.

Moderne Mercedes-modeller kan også fås med mange flere aktive sikkerhedssystemer, der er designet til at holde dig sikker i hverdagssituationer, herunder 360-graders kameraer, parkeringssensorer, automatisk bremsning, vognbaneassistent, blindvinkelsdetektion, advarsel om krydsende trafik og meget mere.

FAQ-afsnit

Er Mercedes PRESAFE sikker?

Dette system er beregnet til at holde dig sikker, men kun hvis du gør alt i overensstemmelse med færdselsreglerne. Hvis du f.eks. ikke spænder dine sæder fast, kan systemer som disse ikke blot ikke hjælpe dig, de kan endda potentielt forværre situationen.

Nogle vil måske finde disse systemer lidt for påtrængende og derfor slå dem fra, hvilket ikke er noget, du bør gøre, da disse biler er designet til, at disse systemer altid skal være funktionsdygtige. Alt i alt er disse systemer sikre, men kun hvis du også er opmærksom.

Har Mercedes PRESAFE brug for maitnenacne?

Disse systemer kræver ikke traditionel vedligeholdelse, fordi de ikke bruger traditionelle komponenter. Disse systemer er dog kendt for at blinke en fejl her og der, og hvis det sker, bør du kunne se en advarselslampe “Presafe inoperational” på dit instrumentbræt.

  Hvad er den bedste Mercedes for hundeejere?

Hvis du støder på dette symbol, skal du sørge for at tage din bil ind til et eftersyn hos en uddannet Mercedes-specialist. Det er ikke sikkert at køre i din bil, hvis disse systemer er ude af drift, især fordi årsagen kan være knyttet til mere alvorlige problemer.

Er Mercedes-biler sikre?

Mercedes er meget stolte af at vide, at de tilbyder nogle af de sikreste biler på markedet. I betragtning af at størstedelen af kunderne i dag har tendens til at bruge deres biler til både forretningsmæssige og personlige formål, bliver mange Mercedes-biler konstant brugt til transport af familien.

Det skal siges, at de sikkerhedsklassificeringer, som de fleste nyere Mercedes-modeller i dag tilbyder, kun er relevante, hvis du vælger en bil med det rette udstyr. Passive sikkerhedssystemer som AirBags, effektive crash-crumple-zoner og effektive strukturelle integrationer findes også i alle moderne Mercedes-modeller.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z