Hvorfor bliver Volvo’er værdiforringet så hurtigt?

Mange mennesker køber Volvo’er på grund af deres stil og sikkerhed. Og i de seneste år har Volvo forbedret sig mere i design og endda i teknologi. Så hvorfor bliver Volvo’er så hurtigt nedskrevet?

Volvo’er bliver så hurtigt nedskrevet, fordi reparationer er dyre, og det er svært at få fat i reservedele. Og selv når du finder delene, er de dyre. Indførelsen af nyere og bedre modeller får også ældre modeller til at miste værdi.

Det er dog ikke alle Volvo-modeller, der nedskrives hurtigt, nogle bevarer stadig deres værdi i et rimeligt stykke tid.

Årsager til Volvos værdiforringelse

Høje vedligeholdelsesomkostninger

Der er ingen tvivl om, at Volvo-biler er sikre. De nyere designs og teknologi gør deres mærke mere sofistikeret, men alligevel mister de samme biler værdi med tiden. Hvis du købte en Volvo S60 for 56.000 dollars for fem år siden, skal du forvente at tabe nogle betydelige penge, hvis du har til hensigt at sælge den nu.

Volvo-biler, der har været på vejene i fem år, har sandsynligvis været udsat for nogle hårde forhold, der har ført til slid på køretøjet. Det betyder, at bilen har brug for reparationer, og muligvis skal nogle dele udskiftes. Nogle af disse dele er ret dyre og svære at få fat i.

Det vil måske overraske dig, at mange almindelige mekanikere ikke ved, hvordan de skal håndtere reparationer på Volvo’er. Dette vil tvinge dig til at tage din bil til en autoriseret forhandler, hvilket vil øge reparationsomkostningerne. Mange ville ikke købe en Volvo til 6.000 dollars og bruge 45.000 dollars på reservedele og reparationer. Så selv hvis du ser købere, vil de prissætte den billigt.

Afstand til produktion af reservedele

Volvo’er produceres i Sverige og Belgien og sendes derefter til forskellige dele af verden. Og hvis nogen skal bruge så meget på at sende en brugt bil til deres hjemsted, hvorfor så ikke gå efter biler, der kan findes lokalt? I USA vil nogle mennesker f.eks. ikke købe en brugt Volvo, ikke fordi den ikke er god, men fordi omkostningerne ved at bringe den ind er for høje.

  Hvor længe holder Volvo hybridbatterier?

Lad os sige, at bilen er bragt i god stand; den vil stadig have brug for service efter et stykke tid. Det betyder, at der også skal sendes dele ind, da de vil være svære at finde lokalt. Volvo-reservedele er naturligvis dyre, så hvis de sendes ind, vil prisen stige endnu mere. Derfor foretrækker de fleste at vælge biler, hvis dele er let tilgængelige og mindre dyre.

Modeller, der er mærket med en bestemt fejl

Nogle Volvo-modeller taber i værdi, men ikke nødvendigvis på grund af, hvor længe de har kørt. De mister værdi, fordi de er kendt for at have en bestemt fejl eller et bestemt problem på grund af en defekt fra fabrikken. Alle modeller, der er mærket på denne måde, mister værdi. Hvorfor skulle nogen ønske at gå efter en bil, der er tilbøjelig til at have problemer med en katalysator?

Nogle versioner af XC90 fra 2021 blev f.eks. af forbrugerne nævnt som havende problemer med drivlinjen, bremsesystemerne, el-knapperne og endda karrosseriets design. Modeller, der er noteret for at have disse problemer, kan have lav efterspørgsel, hvilket får prisen til at falde som sten.

Indførelse af nyere modeller

Biler generelt (ikke kun Volvo’er) mister værdi efter nogen tid. Nyere og bedre modeller kommer ind på markedet hvert år. Så hvorfor skulle nogen vælge en ældre model, når nyere modeller lover mange nye funktioner og teknologi, som man ikke finder på de tidligere modeller?

  Er Volvo'er svære at bryde ind i?

Dette gælder især for folk, der er vilde med teknologiske forbedringer og ønsker at eje de nyeste biler i byen. Med denne ideologi vil efterspørgslen efter sådanne biler med forældet teknologi falde. Dette fører til, at ejerne sælger til en billig pris for at få købere.

Modellens pålidelighed

En bestemt models pålidelighed har stor betydning for prisen. Er dens komponenter kontrolleret og certificeret som værende i orden? Hvordan klarer den sig på vejen? Har den en responsiv styrefornemmelse? Er den fremragende i sving?

Ja, gamle biler bliver slidt på grund af konstant brug. Så det er sandsynligt, at du bliver nødt til at servicere bilen og skifte dele. Men hvor lang tid vil der gå, før du skal tage bilen af vejen for at få den repareret? En bil med en lav pålidelighedsscore kan opleve et fald i efterspørgslen, hvilket får bilen til at falde i værdi.

Lav efterspørgsel

Som nævnt tidligere er det ikke alle Volvo-modeller, der nedskrives så hurtigt; nogle bevarer stadig deres værdi, i det mindste i et stykke tid. Men hvis en bestemt model er lavt efterspurgt, vil videresalgsprisen være lav. Lav efterspørgsel kan skyldes mange faktorer, som kan være nogen af de ovenfor nævnte.

FAQs

Hvilken Volvo-model afskrives hurtigst?

Der er ingen bestemt rækkefølge for Volvos værdiforringelse. Tilgængeligheden og prisen på reservedele, reparationsomkostninger og modeller, der er tilbøjelige til at have fejl, er alle syndere. F.eks. kan V60 være lavt efterspurgt på grund af defekte elektriske komponenter, mens XC90 fra 2003 kan være lavt efterspurgt på grund af for tidlig dækslidning.

  Hvad går galt med Volvo XC90'eren?

Begge modeller vil blive nedskrevet, men hvilken der vil blive nedskrevet hurtigere afhænger udelukkende af købernes efterspørgsel. Man kan f.eks. forvente, at XC90 fra 2003 vil blive nedskrevet på grund af dækslid. Men du vil blive chokeret over at vide, at mange mennesker stadig vil gå efter den. Det er bestemt ikke alle 2003 XC90’er, der vil have det problem.

Hvilken Volvo-model bevarer sin værdi, selv efter at den har været på markedet længe?

Volvos 2016-modeller, efterfulgt af 2015 og 2017, ser ud til at have bevaret deres værdi, selv efter at de har været på markedet så længe. Denne vurdering tager højde for forskellige faktorer, såsom modellens oprindelige pris, nuværende pris, vedligeholdelsesomkostninger og de resterende års udgifter (forudsagt).

CarEdge bemærkede, at disse årsmodeller stadig har ca. 58 % af deres resterende levetidsnytteværdi. Det betyder, at bilerne kun er afskrevet med 42 % selv efter mere end fem år. Ud fra deres beregninger burde en bil af denne alder normalt være afskrevet med omkring 74 %.

Hvad er den gennemsnitlige pris på en brugt Volvo?

Prisen på en brugt Volvo afhænger af flere faktorer. Model, årgang, antal kilometer, bilens generelle tilstand og efterspørgselssatsen er afgørende for prisen. Du finder brugte Volvo’er fra 5.000 til 50.000 dollars. Men bemærk, at der følger andre gebyrer med.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z