Hvorfor bliver Volvo’er nedskrevet i værdi så hurtigt?

Volvo’er er ikke kun sikre og pålidelige biler, men også luksuriøse. Men som alle luksusbiler bliver Volvo’er også hurtigt nedskrevet. Men hvorfor mister Volvo’er deres værdi så hurtigt?

Hovedårsagen til, at Volvo’er taber så hurtigt i værdi, er de høje vedligeholdelsesomkostninger. Det er ret dyrt at vedligeholde en Volvo som enhver anden luksusbil. Så efter 3 års ejerskab eller efter at garantien er udløbet, bliver Volvo dyr at reparere og vedligeholde.

Derudover afskrives Volvo’er også så hurtigt på grund af det høje leasingtal. Ligesom tyske luksusbiler leases også mange nye Volvo’er. Da Volvo’er er luksusbiler, er de fleste af deres købere velhavende og foretrækker ikke at købe brugte biler. Derfor oversvømmer mange brugte biler markedsføringen, hvilket får prisen til at falde meget hurtigt.

Her er nogle af grundene til, at Volvo’er falder så hurtigt i værdi:

Høje omkostninger ved ejerskab

Volvo’er er blandt de mest pålidelige biler på markedet. De går derfor ikke let i stykker, hvilket gør at ejeromkostningerne falder. Når garantiperioden er udløbet, stiger omkostningerne ved at eje en Volvo dog, da deres reservedele er ret dyre at anskaffe.

Volvo’er leveres normalt med en garanti på 4 år eller 50.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Desuden stiger omkostningerne til reparation og vedligeholdelse også, efterhånden som Volvo bliver ældre. De fleste Volvo’er begynder at udvikle alvorlige problemer efter 75.000 km. Det er derfor, at Volvos værdi falder drastisk efter 100.000 miles.

Mindre antal købere

I modsætning til almindelige biler er Volvo en luksusbil med bestemte købere i tankerne. De fleste Volvo-købere er velhavende mennesker, som normalt foretrækker at købe nye biler og ikke gamle biler. Derfor er der færre købere på markedet for brugte Volvo-biler, hvilket presser prisen ned.

  Har en Volvo brug for premium benzin?

Da brugte Volvo-biler oversvømmer brugtbilsmarkedet, driver det desuden prisen på bilerne nedad. Dette er en af de ting, der gør, at denne bil afskrives så hurtigt. Ikke desto mindre er det almindeligt, at brugte luksusbiler oversvømmer markedet, da antallet af brugtbilskøbere normalt er få.

Masser af biler leases

Ligesom Mercedes-Benz og BMW giver Volvo også sine kunder mulighed for enten at lease eller købe deres biler. Derfor oversvømmes markedet af mange Volvo’er efter leasingperioden, hvilket får deres priser til at falde drastisk. Og da de slutter sig til det allerede oversvømmede marked for brugte Volvo-biler, falder priserne på bilerne.

Volvo tilbyder normalt kort- og langtidsleasing. Korttidsleasingaftaler varer 24 måneder, mens langtidsleasingaftaler varer 48 måneder. Så folk, der ønsker at køre i nye modeller efter nogle få år, kan vælge Volvo-leasingydelser. Volvo S60 leases f.eks. til en pris på 339 USD om måneden.

FAQ

Holder Volvoer deres værdi?

Nej, Volvoer holder ikke deres værdi godt. Men når du sammenligner Volvo med andre luksusbiler som BMW og Audi, vil du opdage, at Volvo er lidt bedre. Ikke desto mindre har bilmodellen og årgangen også betydning, når det drejer sig om Volvo-modeller, der holder deres værdi.

F.eks. holder Mercedes-Benz E-klasse bedre sin værdi end XC90, mens XC90 holder sin værdi bedre end Mercedes-Benz C-klasse. Volvo XC90 har en afskrivningsprocent på 54 % efter 5 år, mens Mercedes C-klasse har en afskrivningsprocent på 60 % i samme periode.

  Hvilken Volvo er den mest sikre?

Hvilken Volvo-model afskrives mest?

Desværre er det ikke alle Volvo-modeller, der kan holde deres værdi godt. Før du bryder banken for at købe en Volvo, skal du derfor sørge for at kende dens afskrivningsværdi, før du bryder banken for at købe en Volvo. En af de Volvo-modeller med de laveste afskrivningsværdier er Volvo XC60. Denne bil afskrives hurtigt med en afskrivningsgrad på mere end 57 % i de første 5 år af ejerskabet.

Som ny koster Volvo XC60 omkring 51.550 USD. Men efter 5 år kan denne bil falde meget hurtigt i pris og sælges for ca. 22.800 USD. Men når du sammenligner afskrivningsværdien af denne bil med andre luksusbiler fra BMW og Mercedes, vil du opdage, at den holder sin værdi bedre.

Hvilken Volvo-model holder sin værdi bedst?

Nu hvor du ved, hvilken Volvo-model der afskrives hurtigst, er det også en god ting at vide, hvilken Volvo holder t værdien bedst. Volvo V70 holder sin værdi bedst. Den er tæt fulgt af Volvo XC70 OG V50. Volvo V70 er en stationcar.

Selv om Volvo V70 er udgået, er den stadig blandt de Volvo-modeller, der holder sin værdi. I øjeblikket har den en grundpris på ca. 38.800 USD. En brugt Volvo V70 koster derimod omkring 15.500 dollars. Blandt de nyeste modeller holder Volvo XC90 sin værdi bedre. Den er tæt fulgt af Volvo XC40.

Hvilke biler mister deres værdi hurtigst?

Luksusbiler mister deres værdi hurtigst. Det skyldes især de høje omkostninger til reparationer og vedligeholdelse. Derudover leases mange luksusbiler, hvilket betyder, at de vil oversvømme markedet efter et par år. Derfor falder deres værdi hurtigst i forhold til de fleste almindelige biler.

  Har Volvo en superbil?

Nogle af de luksusbiler, der taber deres værdi hurtigst, omfatter BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche og endda Volvo. Så hvis du har til hensigt at købe en luksusbil og sælge den efter et par år som ejer, bør du overveje, hvor meget den vil indbringe på videresalgsmarkedet.

Er Volvo’er dyre at vedligeholde?

Ja, Volvo’er er dyre at vedligeholde. Som alle luksusbiler er det dyrt at vedligeholde en Volvo, da deres reservedele er dyre, og de kræver specialiseret håndtering. Derudover går Volvo’er meget lettere i stykker end de fleste almindelige biler, hvilket betyder, at du vil besøge værkstedet ofte.

Konklusion

Alt i alt afskrives Volvo’er så hurtigt, fordi de er luksusbiler, har høje vedligeholdelses- og reparationsomkostninger, lav efterspørgsel efter brugte biler og høje leasingpriser. Så før du investerer i en Volvo, bør du vide, at den vil miste sin værdi meget hurtigt, medmindre du ønsker at beholde den på lang sigt.

På trods af den høje afskrivningsrate er Volvo’er fremragende biler, der ikke kun tilbyder komfort, luksus og højteknologisk teknik, men også sikkerhed. Derfor får du mere, end hvad de fleste almindelige biler tilbyder. Desuden kan du overveje at få en Volvo-model med en lav afskrivningsprocent, som f.eks. Volvo XC90.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z