Bliver Tesla-biler billigere?

Tesla leverer nogle af de mest anerkendte elbiler på markedet. Ikke alene er deres biler luksuriøse, meget avancerede og sjove at køre, men de er også dyre. Men vil Tesla-biler nogensinde blive billigere?

Tesla-biler vil sandsynligvis blive billigere om et par år. I september 2020 annoncerede Teslas CEO, Elon Musk, en teknologi, som han siger vil gøre Tesla-batterier billigere og mere kraftfulde. I en erklæring sagde han: “Det har altid været vores drøm at lave en elbil til en overkommelig pris”.

Under den live-præsentation, som Dr. Elon Musk markerede som “batteridag”, drillede han såvel som drillede sandsynligheden for en $25.000, fuldt autonom Tesla om cirka tre år. For at sætte dette i perspektiv har de billigste elbiler på markedet en mærkatpris på omkring 30.000 dollars, hvilket betyder, at de overkommelige Teslas vil være endnu billigere.

Den teknologi, der vil gøre Tesla-bilerne billigere, er Teslas nye større cylindriske celler. Musk hævder, at disse batterier vil give fem gange mere energi, seks gange mere effekt og 16 procent bedre rækkevidde. Det kan dog tage år at implementere denne teknologi fuldt ud.

Hvorfor er Teslas dyre?

Hvis du overvejer at anskaffe dig en ny Tesla, skal du af med flere tusinde kroner. Det skyldes, at den billigste Tesla-model koster omkring 41.190 kroner, hvilket er Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen. Den dyreste Tesla-model er derimod Tesla Model X Plaid med et prisskilt på 121.190 dollars.

Med sådanne eksorbitante priser er det let at se, hvorfor de fleste mennesker ser Tesla som biler for de rige og ikke almindelige borgere. For at give dig en klarere idé var gennemsnitsprisen for en ny mellemklassebil omkring 25.000 dollars i 2020, mens prisen for en SUV i mellemklassen lå på omkring 33.000 dollars ifølge Kelly Blue Book.

  Hvilken Tesla er bedst for hundeejere?

Hvis du undrer dig over, hvorfor Teslas har så høj en pris, så er her hvorfor:

 1. Høj efterspørgsel
  Hovedårsagen til, at Teslas er dyre, er på grund af høj efterspørgsel og lavt udbud. Der er mange mennesker, der har bestilt Teslas og stadig venter på, at deres biler bliver leveret. I takt med at kapløbet om elbiler varmer op, er Tesla langt foran sine konkurrenter, og derfor foretrækker mange mennesker Tesla frem for andre mærker.
  Tesla er den mest foretrukne elbil på markedet på grund af dens avancerede teknologi og fremragende rækkevidde. Mange elbiler har ikke en fremragende rækkevidde, hvilket får mange købere til at gå efter Teslas. Derudover har mange få store bilmærker ikke fuldt ud elektriske biler, men de er ved at komme med i kapløbet.
  Desuden er den store efterspørgsel efter Tesla-biler også blevet skubbet af den grønne energibevægelse. Da Teslas er helt elektriske, betyder det, at de ikke producerer kuldioxid. Derfor forurener de ikke miljøet som benzindrevne biler. Så folk, der støtter denne bevægelse, skynder sig at få helt elektriske biler som Tesla.
 2. Lav produktion
  Selv om efterspørgslen efter Tesla-biler er stor, er produktionen meget lav. I øjeblikket har Tesla ikke nok fabrikker, der er i stand til at håndtere den store efterspørgsel. Derfor kan de kun producere få biler i modsætning til de fleste traditionelle bilmærker, der har fabrikker over hele verden.
 3. Dyr batteriteknologi
  En anden vigtig grund til, at Tesla er dyr, er de høje omkostninger ved deres batteriteknologi. Teslas batterier er den dyreste enkeltdel i Teslas. For eksempel koster batteriet i Tesla Model S ca. 30.000 dollars, hvilket er ca. 42 % af bilens pris. Det er ret dyrt.
  Bedste Tesla til høje personer

Hvordan har Tesla planer om at gøre sine biler billigere?

Den gode nyhed er, at Tesla har planer om at reducere prisen på sine biler i løbet af de næste 3 år. Selv om det kan tage lidt længere tid, er det gode nyheder for den grønne energibevægelse. Mange brugere af elbiler vil få råd til en Tesla, da de planlægger at producere billige biler med en startpris på op til 25.000 dollars.
Reducer produktionsomkostningerne
En af de måder, hvorigennem Tesla planlægger at reducere prisen på sine biler, er at sænke produktionsomkostningerne. Teslas hovedfabrik ligger i Fremont i Californien, hvor bilerne og de fleste dele produceres. Ikke desto mindre har virksomheden planer om at fordoble kapaciteten, til næsten 10 millioner kvadratmeter.
Desuden er Tesla ved at bygge en kæmpe fabrik i Nevada-ørkenen, som ifølge Tesla vil være den største i verden. Desuden bruger Tesla allerede en færdiggjort sektion af den nye fabrik til at bygge sine batterier. Derudover har Tesla udvidet i udlandet med sin nye fabrik i Shanghai.
Med denne udvidelse vil Tesla optrappe produktionen og reducere produktionsomkostningerne, hvilket også vil føre til lavere priser på Tesla-biler.
Opbygning af ny batteriteknologi
Hovedårsagen til, at Tesla-biler vil blive billigere i fremtiden, er på grund af den batteriteknologi, som Tesla arbejder på. Virksomheden har til hensigt at reducere omkostningerne ved at fremstille batterier, men samtidig at skabe energieffektive batterier.

FAQ

Er Tesla-biler overpris?

Ja og nej. Tesla-biler er overpris, fordi virksomheden udnytter den store efterspørgsel. Disse biler er dog hver en dollar værd, da de leveres med den bedste batteriteknologi. Derudover er de meget avancerede sammenlignet med andre helt elektriske biler.

  Har en Tesla brug for at varme op?

Er det dyrt at vedligeholde en Tesla?

Nej, det er ikke dyrt. Når du overvejer omkostningerne ved at vedligeholde andre populære luksusbiler som BMW, Mercedes-Benz, Audi og Porsche, vil du opdage, at det er billigere at vedligeholde en Tesla. Desuden yder Tesla fabriksgaranti på alle sine modeller og en udvidet serviceaftale for Tesla Model X ad Model S.

Hvor længe holder Teslas?

Holdbarheden af en Tesla bestemmes af dens batterilevetid. De fleste Tesla-modeller kan holde i 8 år. Ikke desto mindre kan du udskifte batteriet og få din bil til at køre problemfrit. Men da Tesla ikke har eksisteret i mere end 20 år, er det ret svært at sige, hvor længe den vil holde.

Konklusion

Hvis du har spekuleret på, om Teslas vil blive billigere, behøver du ikke at gøre det. Ja, Teslas vil blive billigere, da virksomheden udvider og bygger nye fabrikker. Desuden forbedrer Tesla sin batteriteknologi, som udgør 42 % af den samlede bilpris. Med den nye batteriteknologi vil Teslas blive mere overkommelige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z