Hvad går galt med Volvo XC90’eren?

Volvo er en bilproducent, der er kendt for sin sikkerhed og pålidelighed, men som de fleste mærker er det ikke uden fejl. Så hvad er nogle af de almindelige problemer, som den rummelige og komfortable Volvo XC90 ofte har med at gøre?

Motor-, brændstof- og transmissionsproblemer samt for tidlig dækslid er nogle af de problemer, der er forbundet med Volvo XC90. Mens nogle modeller har haft motorproblemer, har andre haft elektriske problemer og problemer med overophedning. Der har endda været nogle tilfælde, hvor Volvo har tilbagekaldt visse modeller til at blive bragt tilbage til forhandlerne til gratis inspektion og reparation.

Offroad-kørsel efterlader ridser

Selv om Volvo XC90 ligner en cool SUV, er den faktisk ikke særlig god til offroadkørsel, da det nederste kofangerhjørne og dørtrinene let kan få ridser. Dette gælder især for XC90-modeller produceret mellem 2003 og 2015. Så hvis du vil have en eventyrlig XC90 med bedre offroad-egenskaber, skal du måske gå efter nyere versioner.

Indtrængen i hjulkassen på passagersædet foran

Selv om XC90 lover nok plads til føreren og passagererne, trænger hjulkassen ind og optager noget plads i kabinen, der er beregnet til forreste passagers fødder. Denne snævre benplads for passagerer kan føre til ubehag og er en almindelig klage.

Forreste dæk slides hurtigt ned

Hårde kørere af XC90 skal ofte skifte fordækkene foran. Det skyldes, at fordækkene gør alt arbejdet, og at bagdækkene kun kommer i spil, når fordækkene begynder at miste vejgreb. Hvis der køres forsigtigt, kan dækkene, herunder fordækkene, dog holde længere end normalt, hvis de køres forsigtigt.

Problemer med motor og transmission på ældre modeller

2006- og 2009-udgaverne af Volvo XC90 havde problemer med deres motorer. Mange bilister rapporterede, at D5-dieselmotorens injektorer svigtede for hurtigt, og denne del var ret dyr at reparere.
Ejerne rapporterede også om problemer med overophedning af transmissionen og det elektriske system i 2009-modellen. Modellerne fra 2002 til 2008 fik også rapporter om alvorlige transmissionssvigt, som ofte blev ledsaget af irriterende lyde, før bilen holdt helt op med at køre.
Hvis du køber en ældre XC90, råder eksperter bilisterne til at servicere gearkassen regelmæssigt. Det er et ret dyrt fix, men det er den eneste måde at reducere transmissionssvigt på.

  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Utætheder på soltaget

Et generelt problem med alle versioner af XC90 er lækage af soltaget, som er ret dyrt at reparere. Hvis du imidlertid vælger at ignorere det, kan vand finde vej ind i kabinen. Ødelægge både kabinen og andre elektriske komponenter.

Farligt problem med forspændingsbælter i 2017-modellen

XC90 fra 2017 havde også et ret alvorligt problem, som førte til en tilbagekaldelse. Den havde et problem med selespændingsforspændingsanlægget på tredje sæde på højre side af sæde på tredje række. Denne fejl giver ingen problemer under normale forhold, men den er meget farlig i tilfælde af en ulykke.
Under en kollision kan en lille del af forspændingsanordningen løsne sig og hoppe ind i kabinen og ramme passagererne, hvilket kan føre til personskade. Derfor tilbagekaldte Volvo Australia 58 stk. af 2017 XC90 med 7-sædet sæde fra 2017 med henblik på gratis eftersyn og reparation.

Potentiel brandfare

Volvo bemærkede også en mulig brandfare i forskellige versioner af XC90 på grund af lækkende kølevæske, der med tiden kan ophobes på katalysatoren. Ved opvarmning kan denne ophobning forårsage en eksplosion, sagde Volvo. Omkring 571 eksemplarer af XC90’er, der er solgt mellem juni 2016 og april 2019, blev registreret med denne fejl.

Problemer med 2021 XC90

2021 XC90-modellen er heller ikke udeladt af folks klagelister. Nogle forbrugere har nævnt problemer med bremsesystemerne, drivlinjen, karrosseriekvaliteten og el-knapperne. Faktisk ser det ud til, at siden introduktionen af anden generation af XC90 har problemerne været uendelige. Og de fleste af XC90-problemerne er på vigtige, men dyre bildele.

  Er Volvo'er dyre at vedligeholde?

FAQ

Hvilken version af XC90 skal jeg undgå?
Ifølge Consumers Reports har 2016 XC90 de fleste problemer. Flere bilister klager over, at nødbremserne aktiverer sig selv, især ved høje hastigheder. De bemærkede, at dette normalt sker efter at have nået omkring 12.000 miles, mens få allerede har bemærket dette efter at have tilbagelagt kun 900 miles.

På trods af klager over problemer med nødbremser, der er sket flere gange for mange chauffører, er der heldigvis ingen passagerer, der er kommet alvorligt til skade. Ingen af bilisterne var dog i stand til at finde en permanent løsning på dette problem.

Volvo foretog senere en tilbagekaldelse, som omfattede den omfattede XC90. Ifølge tilbagekaldelsen opstod problemet på grund af en softwarekode, der var udeladt, og som kunne afhjælpes med en computeropgradering. Volvo-ejere kunne gratis få deres biler til kontrol for at få løst problemet.

Hvilken Volvo XC90 har de mest alvorlige reparationsproblemer?

XC90 fra 2003 blev noteret for at have de fleste reparationsproblemer. Mange bilister klagede over, at de oplevede strømtab under kørsel. Andre nævnte høje motorlyde efterfulgt af lygter, der forsvandt, og vinduer, der ikke reagerede, selv efter flere forsøg.

Andre bilister rapporterede, at bilens elektronik pludselig stoppede på én gang, mens motoren fortsatte med at køre. Bilisterne sagde, at de kunne løse problemet ved at slukke og tænde for motoren, men at det var meget alarmerende og skræmmende. En opdatering af XC90-softwaren syntes også at hjælpe i et stykke tid.

  Skal jeg købe en 10 år gammel Volvo?

Andre rapporterede også, at dækkene slides for hurtigt. Svag dækprofil nedsætter ofte brændstoføkonomien og kan få et dæk til at sprænge under kørsel – hvilket kan føre til en ulykke. Så de fleste bilister er tvunget til at købe et nyt sæt dæk, hvilket er ret dyrt. Et komplet sæt koster omkring 1.700 dollars.

Hvilken Volvo XC90 skal jeg vælge?

Generelt løser nyere bilmodeller de tidligere modellers ineffektivitet. Nyere modeller har mere sofistikerede funktioner, bedre motorer, flere sikkerhedsfunktioner, bedre interiør- og eksteriørdesign og bedre ydeevne.

2020- og 2021-versionerne af XC90 er et godt valg. Det betyder ikke, at nogle ældre modeller ikke kan give dig det, du måske ønsker af en XC90, eller at de nyere modeller ikke stadig har nogle problemer. Alligevel har producenterne en tendens til at lære af fejlene fra de tidligere versioner og producere bedre moderne versioner.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z