Volvo V90 – Almindelige problemer & fejl

Volvo V90 - Almindelige problemer & fejl

Volvo V90 er en mellemstor luksus-flagskibs-Volvo stationcar, der har til formål at kombinere luksus og raffinement fra S90-sedanen med en mere anvendelig og praktisk platform. S90 har været i produktion siden 2016 og vil sandsynligvis blive enten opfrisket eller helt udskiftet i de kommende år.

Uanset hvad er Volvo S90 den nuværende topmodel af Volvo stationcar, hvilket betyder, at den bør kunne klare sig mod Audi A6 Avant, Mercedes Benz E-Klasse stationcar og BMW 5-serie Touring. Mange foretrækker S90 frem for sine tyske rivaler, fordi den ser mere minimalistisk ud, men lægger samme vægt på kvalitet og raffinement.

V90 viser sig at være en anstændigt pålidelig bil, men de nyere modeller er faktisk mere pålidelige som helhed. De mest almindelige Volvo S90-problemer skyldes ECM (motorstyringsmodul), den hydrauliske bremseenhed, problemer med brændstofsystemet, elektronikken og øgede niveauer af vibrationer ved kørsel ved højere hastigheder.

Nogle af disse er mere problematiske end andre, især de indviklede elektriske problemer, som vi kommer til at tale om i denne artikel. Uanset hvad er V90 en stærk konkurrent til en af de bedste luksuskombibiler i disse dage, og som sådan fortjener den bestemt din opmærksomhed.

Volvo V90 – ECM-problemer

Motorstyringsmodulet er et indviklet stykke teknik, der er designet til at overvåge og frigive det tryk, der dannes i brændstoftanken. Nogle gange begynder ECM’en at forårsage problemer, som gør den ude af stand til at frigøre trykket, hvilket får brændstoftanken til at deformere sig. Hvis der ikke gøres noget ved dette, vil det sandsynligvis forårsage en brændstoflækage, som kan forårsage et utal af sikkerhedsproblemer og endda kan resultere i brand.

Volvo har udstedt en tilbagekaldelse på grund af dette, som omfattede både S90 og V90. Hvis du ønsker at købe en af disse, skal du derfor sørge for at tjekke, om disse problemer er blevet løst korrekt.

  Hyppige Mercedes 4Matic fejl og problemer

Volvo V90 – Hydraulisk bremseenhed

V90 lider også under en svejsning af dårlig kvalitet, der er placeret mellem motorrotorakslen og den hydrauliske bremseenhed. Dette er et kendt fremstillingsproblem, som Volvo også udsender en tilbagekaldelse for tilbage i 2021. Hvis svejsningen svigter, vil det sandsynligvis forårsage alle mulige problemer såsom inoperativ ABS, inoperativ ESC og mange flere problemer.

Dette kan naturligvis være en stor sikkerhedsrisiko, og derfor bør du fokusere din opmærksomhed på at reparere det. Hvis disse svejsepunkter fejler under kørsel, kan de praktisk talt sætte dine bremser ud af funktion, hvilket faktisk er noget, som ingen ønsker at opleve.

Volvo V90 – Problemer med brændstofsystemet

Både V90 stationcar og S90 sedan er kendt for at lide af et problem forårsaget af en sprunget 15A-sikring i brændstofsystemet, hvilket i sidste ende fører til, at bilen går i stå og ikke kan starte. Når denne sikring svigter, betyder det, at brændstofpumpen holder op med at fungere.

Det er heller ikke noget, som nogen ønsker at opleve, at bilen ikke kan køre, og derfor bør du undersøge disse problemer, hvis du er interesseret i at købe en af disse to. Volvo har også udsendt en tilbagekaldelse tilbage i 2021 for netop dette problem, hvilket betyder, at mange biler var berørt af dette problem.

Volvo V90 – Vibrationer under kørsel

Der er en hel del Volvo-ejere derude, der har rapporteret, at deres Volvo-modeller lider af mærkelige niveauer af vibrationer, mens de kører ved hastigheder over 60 mph eller deromkring. Volvo mener, at problemet primært skyldes dækkene, men selv efter at have skiftet dem, fortsætter problemet i mange tilfælde.

  Volvo vs. Jaguar: Pålidelighed

Dette er et af de problemer, som stadig er et mysterium i forbindelse med V90. Nogle Volvo-specialister mener dog, at problemet skyldes slidte motorophæng eller problemer med transmissionen.

Volvo V90 – Elektriske problemer

V90 har også en tendens til at lide af mange elektriske problemer. De mest fremtrædende er forbundet med det elektriske soltag, fejl og mangler i instrumentklyngen og start/stop-systemet. Det mest fremtrædende af dem alle er start/stop-systemet, der nogle gange har en tendens til at starte eller stoppe bilen uden sandsynlig årsag.
En ejer har endda rapporteret, at deres S90 sedan startede af sig selv og endda rykkede fremad ved at kollidere med en mur. Der er et par ejere, der har rapporteret om lignende problemer, men det ser ud til, at dette problem ikke er så almindeligt, i hvert fald ikke på internettet. Men hvis de er det, er de faktisk farlige og skal løses hurtigst muligt.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster det at vedligeholde Volvo V90?

Ifølge nogle få onlinekilder ligger de gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger for V90 på mellem 100 og 2.300 dollars i de fleste tilfælde. Jo nyere bilen er, jo lavere plejer vedligeholdelsesomkostningerne at være. Det er er er svært at udpege det nøjagtige tal, da ikke alle V90-modeller oplever de samme typer problemer.

Nogle af dem er plaget af mere problematiske problemer, som normalt koster meget mere at løse. Nu er det tidspunkt, hvor mange V90-modeller ikke længere er dækket af garantien. Det betyder, at vi sandsynligvis snart vil få en mere realistisk og præcis forudsigelse af vedligeholdelsesomkostningerne.

  Almindelige Mercedes Distronic fejl og problemer

Skal jeg købe en Volvo V90?

Hvis du er ude efter en luksuriøs stationcar, bør du helt sikkert tjekke Volvo V90 ud, da den tilbyder en virkelig imponerende pakke. V90 er ikke så blingy som Mercedes Benz og heller ikke så teknisk som Audi A6. Den er heller ikke så sporty som 5-serien. Hvad den er, er en mere minimalistisk tilgang til luksus, der har til formål at tilfredsstille dem, der blot ønsker at nyde en fantastisk bil.

V90 er også førende i klassen, når det gælder effektivitet og sikkerhed, som begge er ekstremt vigtige aspekter af en ægte familiebil.

Er Volvo V90 bedre end Volvo S90?

Volvo V90 og Volvo S90 er mere eller mindre de samme biler med den eneste forskel, at den ene er en sedan, og den anden er en stationcar. Du bør vælge V90, hvis du vil have en mere praktisk bil. På den anden side skal du vælge S90, hvis du sætter design højere end praktisk anvendelighed.

Du kan også gå efter en V90 Cross Country-model, der konkurrerer med Audi A6 Allroad. Cross Country er en mere terrænvenlig V90-model, som er perfekt til dem, der bor på landet.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z