Volvo V60 – Almindelige problemer & fejl

Volvo V60 Problemer

Volvo V60 er en kompakt, eksklusiv premium stationcar baseret på Volvo S60 sedanen. Den blev første gang introduceret tilbage i 2010, og den fik en kraftig opdatering i 2014. Den anden generation af V60 blev introduceret i 2018 og sælges stadig den dag i dag.

V60 har til formål at tilbyde S60 sedanens raffinement og luksus og samtidig øge den overordnede praktiske anvendelighed. Som sådan konkurrerer V60 mod Audi A4 Avant, BMW 3-serie Touring og Mercedes Benz C-Klasse stationcar.

V60 har et godt ry, når det kommer til pålidelighed, men den er ikke perfekt. De mest almindelige V60-problemer er forbundet med bilens elektronik, problemer med brændstofsystemet, problemer med klimaanlægget, problemer med bremsesystemet og motorrelaterede problemer.

De fleste af disse kan løses relativt nemt, hvilket betyder, at din V60 bør være tilbage på vejen på ingen tid. Uanset hvad, så har alle biler brug for vedligeholdelse, især luksusbiler. Mange Volvo-specialister anser V60 for at være en virkelig velbygget bil, hvilket betyder, at den bør holde et par hundrede tusinde kilometer uden at have brug for større eftersyn.

Volvo V60 – problemer med elektronik i bilen

Volvo V60 er en forholdsvis moderne bil, men selv de nyeste V60-modeller oplever nogle gange problemer med bilens elektronik, f.eks. højttalere, GPS, lydafspillere og kommunikationssystemer. Infotainmentskærmen er også kendt for at fryse fra tid til anden, hvilket gør den helt ubrugelig.

Mange ejere har også rapporteret om problemer med bakkameraet og parkeringssensorerne. De fleste af disse problemer er typisk forbundet med softwareproblemer og kan løses ved blot at tage bilen til en Volvo-forhandler. Det er sjældent, at disse også kræver reservedele, men når de gør det, koster de som regel ikke så mange penge.

  Almindelige problemer med Audi A6

Volvo V60 – Problemer med brændstofsystemet

Volvo V60 var en del af en tilbagekaldelse på grund af en defekt 15A-sikring til lavtryksbrændstof, der har tendens til at springe og gøre, at motoren går i stå eller ikke kan starte op. Denne sikring er til for at regulere den strøm, der er nødvendig for at drive brændstofpumpen. Når den går i stykker, kan brændstofpumpen ikke udføre sit arbejde, hvilket betyder, at bilen ikke kan få noget brændstof ind i motoren.

Nogle ejere har endda rapporteret om problemer med brændstofsensorerne, brændstofinjektorerne og O2-sensorerne. Når nogen af disse svigter, vil din bil sandsynligvis gå i stå og vil sandsynligvis ikke kunne starte.

Volvo V60 – A/C-problemer

Mange ejere har også rapporteret om forskellige problemer med A/C-systemet, mere specifikt A/C-kondensatoren eller motorblæseren. Hvis du fornemmer, at din A/C ikke kan opvarme bilen hurtigt nok, er der stor sandsynlighed for, at kondensatoren sandsynligvis er i stykker. Omvendt, hvis du ikke kan køle kabinen hurtigt nok ned, er det sandsynligvis din kondensator, der er problemet.

Disse problemer kan afhjælpes ved at udskifte A/C-kondensatoren helt og holdent. Nogle gange kan du dog løse dette problem med en simpel reparation.

Volvo V60 – Problemer med bremsesystemet

Volvo V60 er undertiden kendt for at have problemer med bremserne, hvilket kan være et stort sikkerhedsproblem, da dine bremser er en vigtig del af en sikker oplevelse på vejen. De mest almindelige bremseproblemer er en svigtende hjulhastighedssensor, som typisk sætter ABS-systemet ud af kraft, hvilket igen forårsager problemer med et utal af aktive sikkerhedssystemer såsom kollisionsforebyggelsessystemer.

  Har BMW'er mange problemer?

Hvis du oplever disse problemer, skal du sørge for at tage bilen til en mekaniker så hurtigt som muligt for at undgå at skulle betale mange flere penge for at løse flere problemer, der kan være forårsaget af dette i fremtiden.

Volvo V60 – Motorproblemer

ECM (Engine control module) er en lille elektronisk enhed, der har til opgave at regulere, hvornår og hvordan trykket, der befinder sig i brændstoftanken, skal udløses. V60 er kendt for at være udstyret med ECM-moduler, der nogle gange har tendens til at svigte, hvilket uundgåeligt fører til, at brændstoftanken ikke kan frigøre det ophobede tryk.

Dette kan medføre, at tanken trækker sig sammen og senere deformeres. Dette problem vil sandsynligvis også få motoren til at gå i stå, da trykaflejringen i brændstoftanken har tendens til at finde vej ind i motoren.

FAQ-afsnit

Er Volvo V60 en pålidelig bil?

Ifølge de fleste online pålidelighedstabeller og -undersøgelser formår Volvo V60 at tilbyde en pålidelighed over gennemsnittet, hvilket er mere eller mindre på linje med de mest pålidelige moderne Volvo-modeller. Nogle modeller som S90 falder under den gennemsnitlige pålidelighedskategori, mens V60/S60-modellerne kontinuerligt tilbyder en relativt problemfri oplevelse.

De fleste af de problemer, der plager V60, er ikke så skadelige, hvilket betyder, at du burde kunne nyde en V60 i ret lang tid uden at skulle bruge eksorbitante beløb på reparationer.

Hvor meget koster det at vedligeholde en Volvo V60?

  Hvilken bil har de færreste problemer?

Ifølge mange onlinesider har Volvo V60 tendens til at koste omkring 10-11.000 USD i både vedligeholdelses- og reparationsomkostninger i de første 10 år af ejerskabet. Disse kilder oplyser også, at V60 har en chance på 30 % for at få brug for en større reparation i de første 10 år af ejerskabet.

Disse tal er noget bedre sammenlignet med mange af dens tyske konkurrenter. Alt i alt er V60 ikke så dyr at vedligeholde og reparere, når man tager markedspositionen og konkurrencen i betragtning.

Hvor længe kan Volvo V60 holde?

Det afhænger af, hvor godt der er blevet passet på bilen. Nogle kilder oplyser, at V60 sagtens skulle kunne holde i omkring 20 år eller 200.000 kilometer. De kan dog holde meget længere end det, hvis de bliver vedligeholdt ordentligt. Volvo’er er generelt kendt for at holde ret længe, især dem med et pålidelighedsresultat over gennemsnittet.

Volvo S60 er mere eller mindre den samme som V60 med den eneste forskel er interiøret og lastrummet. De tidligere Volvo V60-generationer er lidt mere bekymrende, men de ser også ud til at kunne holde op over 200.000 miles, hvis de vedligeholdes godt nok.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z