Alt om 2023 Ford Escape

2023 Ford Escape

Ford Escape var en af de mest populære SUV’er fra Ford for et par år siden, da Ford formår at flytte op mod 300.000 enheder af Escape. Men i de to seneste år har Escape været i en kontinuerlig nedadgående spiral, da den er blevet en smule forældet og ikke er konkurrencedygtig med de fleste af konkurrenterne.

Med tilføjelsen af den nye Bronco Sport kommer Escape til at tage et endnu større dyk. Så for at puste nyt liv i Ford Escape-serien vil Ford opdatere Escape til modelåret 2023. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Ford Escape, hvorfor du bør overveje en sådan, og hvad du kommer til at få.

2023 Escape bliver ikke en helt ny model, men derimod en modernisering, hvormed Ford ønsker at gøre Escape mere attraktiv. Det omfatter en ny bredere kølergrill, nye forlygter med en gennemgående lysbøjle, nye baglygter, en ny infotainmentskærm og et par ekstra detaljer hist og her, som alle sammen giver en ny oplevelse.

Udbuddet af drivlinjer er uændret, ligesom det er tilfældet med de fleste andre systemer. Nogle siger, at den nye Escape også får nye navne, nye trims og potentielt endda nye modeller, men det er endnu ikke bekræftet af nogen fra firmaet.

2023 Ford Escape – drivlinjen

Indgangsmotorvarianten bliver den velkendte 1,5L 3-cylindrede motor med 191 hk og et drejningsmoment på 190 lb-ft. Denne version af Escape kan tilvælges med enten et FWD- eller endda et AWD-system. 2.0L-modellen fås kun med AWD og har 250 hk og et solidt drejningsmoment på 280 lb-pund. Escape beholder også sine to hybridmodeller, hvoraf den ene har 162 hk, mens den anden har 203 hk.

  Ford Ecosport - Almindelige problemer & fejl

Hvad angår brændstoføkonomi, kan du forvente, at Ford Escape kan give 28MPG i byen og 34MPG på motorvejen med 1.5L, mens 2.0L kan give 26MPG i byen og 31MPG på motorvejen. FWD-hybridmodellen er den mest effektive model af Escape, du kan købe, fordi den kan give op til 44MPG på motorvejen og 37MPG i byen.

Alt i alt er drivlinjemulighederne med Escape alle anstændigt kraftfulde og er udstyret med Fords velkendte 10-trins gearkasse, som skifter gear problemfrit og ikke bør gøre noget, du ikke ønsker det.

2023 Ford Escape – Design og kørsel

Designmæssigt byder 2023 Escape på et par nye detaljer i forhold til den udgående model, såsom den nye frontgrill, nye forlygter, nye baglygter, nye hjul og et par ekstra detaljer over hele bilen. Interiøret er nu udstyret med en større infotainmentskærm, der huser multimedieinterfacet, mens førerens instrumentbræt nu også kan fås med en digital skærm.

Når det kommer til kørsel, forbliver Escape stort set den samme, hvilket ikke er nogen dårlig ting, for Escape er komfortabel og relativt adræt for sit segment. Kørekomforten er god, vindstøjen er god, og Escape ruller ikke helt så meget ind i sving som nogle af sine japanskproducerede konkurrenter.

2023 Ford Escape – Pålidelighed og almindelige problemer

Denne generation af Ford Escape var ret besværlig, da den først kom ud, men senere modeller var betydeligt bedre. Da 2023 Escape ikke kommer til at have mekaniske forskelle så meget, vil den sandsynligvis overtage den eksisterende Escape-platform, som skulle være understøttet af alle læringerne fra den tidligere generation af Escape.

  Er Ford Edge en god bil?

Potentielle problemer kan dog være forbundet med transmissionen, tændingssystemet, motoren og potentielt servostyringssystemet. Hvis du passer ordentligt på den, vil din 2023 Escape holde længe, men hvis du ikke gør alt, hvad du skal gøre, vil din Escape lide under det.

2023 Ford Escape – Værdi og funktionalitet

Ford Escape på begynderniveau kommer til at koste omkring 36.000 kroner for FWD-modellen, mens topmodellen Ford Escape ST PHEV starter ved mere end 54.000 kroner. Disse priser er en hel del højere end 2022-modellen, da den kom ud, men det er forventeligt, da inflationen snarere er kommet for at blive.

Praktiskheden er i orden og forbliver uændret fra det foregående modelår. Så hvis du er vant til en Ford Escape, kan du forvente stort set den samme mængde plads.

FAQ-afsnit

Er 2023 Ford Escape bedre end 2022 Escape?

2023 Ford Escape er ikke alt for forskellig fra 2022 Escape, hvilket er indlysende. Men hvis du vil have en Escape, der ser moderne ud, skal du gå efter 2023-modellen, fordi 2022-modellen er begyndt at vise sin alder lidt både indvendigt og udvendigt.

Hvis du dog kun er interesseret i at have den samme køreoplevelse, er 2022 Escape mere end god nok. Desuden sparer du også en hel del penge, hvis du vælger en brugt 2022-model, især fordi du undgår alle de potentielle forhandleropslag, der sandsynligvis vil komme med 2023 Escape.

  Ford Bronco Pålidelighed

Hvornår kan jeg købe 2023 Ford Escape?

Ford har åbnet sin bestillingsproces for Ford Escape, hvilket betyder, at den nu kan forudbestilles. De allerførste 2022 Ford Escape-modeller fra 2022 vil blive tilgængelige ved årets udgang, mens de fleste kunder vil få deres biler i begyndelsen af 2023.

Du skal betale et mindre depositumgebyr til forhandleren, og dette depositum vil senere blive inkluderet i din endelige købspris.

Hvor bliver 2023 Ford Escape fremstillet?

Den nye Ford Escape vil blive bygget på den velkendte Ford-fabrik i Louisville, Kentucky. Denne fabrik blev først åbnet i 1955 og er en af de største fabrikker, som Ford driver i øjeblikket, da den beskæftiger mere end 4.000 mennesker.

Denne fabrik fremstiller alle Ford Escape-modellerne til USA, men fremstiller også Expeditionen, F-250 Super Duty, F550 pickupper og den luksuriøse Lincoln Navigator.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z