Alt om 2023 Ford F-150 Raptor R

2023 Ford F-150 Raptor R

Højtydende lastbiler virkede usandsynlige for et par år siden, men i dag kan vi endda købe V8-monstre med over 700 hk, der endda kan slå en lang række superbiler i et 0-60 mph-løb. Det er latterligt for en pickup truck, men det ser ud til, at det amerikanske marked elsker pickup trucks så meget, at de vil have dem i alle mulige varianter.

Den kommende 2023 Ford F-150 Raptor R kommer til at være performance-versionen af performance-versionen Ford F150 Raptor, der nu skal tune F150 til 11. F150 Raptor plejer at have en V8-motor, men blev erstattet af en EcoBoost-enhed i de få tidligere generationer, som aldrig rigtig blev accepteret af mange Ford-entusiaster.

Dette blev kun gjort værre, da Dodge kom med TRX’en, som har en V8-motor og meget mere kraft end Raptor’en. TRX kommer endda med grafik i midterkonsollen, der viser en t-rex, der spiser en Raptor. Ford var ikke særlig imponeret over, at Dodge kastede skygge på Raptor, hvilket også er grunden til, at den nye Raptor R fra 2023 er designet til at æde TRX’en.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Ford F150 Raptor R, den fantastiske V8-motor, den får, og alle de andre funktioner, der følger med den. Så hvis det er noget, der interesserer dig, skal du sørge for at læse denne artikel!

2023 Ford F-150 Raptor R – drivlinjen

Hvis du er en af dem, der aldrig har kunnet acceptere, at Raptor har en lille EcoBoost-motor, kan du hvile trygt, for Raptor R får Shelby GT500 “Predator”-motoren, der kommer til at genskabe den elskede V8-lyd med 700 hk og 640lb-ft drejningsmoment, hvilket er 250 hk mere og 140lb-ft mere end standard-Raptor’en.

  Ford Edge - Almindelige problemer & fejl

Ford har også introduceret et meget større luftindtag, der nu er i stand til at indblæse 66 % mere luft i motoren, hvilket vil holde temperaturerne nede og gøre det muligt for motoren at modstå en så tung lastbil. Nye oliekølere, unikke udstødningsmanifold, en dybere oliebakke, en rekalibreret kompressor-enhed, en remskive med lille diameter … alt dette tyder på, at dette er stort set en ny motor.

Ford siger, at Raptor R kan køre 112 mph, hvilket er meget for en lastbil med 37-tommers dæk. Raptor R er udstyret med en 10-trins automatisk momentomformergearkasse fra SelectShift-serien. Det bedste ved den nye 2023 Ford Raptor R er lydsporet, da den nye V8-motor lyder herligt og viser, at en EcoBoost i en Raptor simpelthen ikke er nok.

2023 Ford F-150 Raptor R – Design og kørsel

Designmæssigt adskiller Raptor R sig ganske vist fra F150 Raptor, men ikke for meget. Fronthjelmen, eller som Ford ynder at kalde den, “power dome”, sidder nu en tomme højere, så den kan passe mere frit til V8-motoren. Lastbilen er også udstyret med en lang række Raptor R-decals, der er designet til at skræmme Dodge TRX-ejere væk.

Der følger nye 37-tommers grabby-dæk med alle Raptor R-versioner, mens interiøret er beklædt med kulfiber, mikrosuede i stedet for læder og nye Recaro sportssæder med nye R-logoer. Køreoplevelsen er ikke alt for forskellig fra V6 Raptor, da Raptor R har stort set samme affjedringssetup med samme frihøjde.

  Er Ford Ranger en god bil?

Disse lastvogne er designet til at køre hurtigt i lige linjer, hvilket betyder, at du ikke rigtig vil køre disse racerløb på en bane. De enorme 37-tommers dæk er større end noget andet, du får fra en TRX-model fra fabrikken, hvilket gør denne lastbil perfekt til Baja- og ørkenkørsel.

2023 Ford F-150 Raptor R – Priser og marked

2023 Ford Raptor R kommer til at starte ved 109.145 dollars med et inkluderet destinationsgebyr på 1.795 dollars. Den kommer til at ankomme til forhandlerne i slutningen af dette år, men Ford siger, at de allerede er åbne for at tage imod ordrer. Ford har ikke sagt, om Raptor R vil være begrænset i produktion, hvilket betyder, at det vil den sandsynligvis ikke være.

Vi vil måske se Ford forsøge at sælge så mange Raptor R-modeller som muligt i et par år af tilgængelige produkter og dermed begrænse modellen på den måde. Uanset hvad, når Ford F150 Raptor R kommer på vejene, er der gode chancer for, at værdierne snart vil stige voldsomt, hvilket vil lokke mange F150 Raptor R-ejere til at sælge deres biler med en betydelig fortjeneste.

FAQ-sektion

Er Ford F-150 Raptor R bedre end Dodge RAM TRX?

En af de mest spændende rivaliseringer på lastvognsmarkedet nogensinde er den mellem den kommende Ford F150 Raptor R og den eksisterende Dodge RAM TRX. TRX er en smule kraftigere, men er sandsynligvis omkring 500-1000 pund tungere end Raptor R, hvilket betyder, at dens effekt/vægt-forhold ikke er lige så godt som med Raptor R.

  Almindelige Ford 2.3 EcoBoost-problemer

Vi kan sige, at begge disse lastbiler er direkte vanvittige, og din købsbeslutning kommer til at afhænge af, hvilket af disse to mærker du bedst kan lide, og om du foretrækker “Predator” Shelby V8’eren mod den ikoniske “Hellcat” V8’er.

Hvordan kan jeg bestille en Ford F150 Raptor R?

Hvis du er interesseret i at købe Ford Raptor R fra 2033, skal du blot gå ned til din lokale Ford-forhandler og bede om en tildeling. Det betyder, at du officielt reserverer din byggeplads ved at betale et depositum hos en Ford-forhandler. Dette depositum vil senere blive anvendt til købsprisen på dit køretøj.

Problemet her er, at mange forhandlere vil kræve store tillæg på Raptor R. Der er en del tilfælde, hvor forhandlere kræver helt op til 25.000 dollars oven i købsprisen på F150 Raptor R, hvilket bare er fjollet.

Er Ford F150 Raptor R en præstationsvogn?

Ford F150 Raptor R er en performance-truck, fordi den har op til 700 hk fra sin Shelby GT500-afledte V8. Selv om disse lastvogne ikke er designet til brug på banen, kan de klare sig godt i sving. Selvfølgelig er de bedre end almindelige F-serie lastbiler, men som helhed er de bare designet til at have det sjovt med.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z