Er Ford Bronco Raptor en god bil?

Ford Bronco Raptor er en topmodel af Ford Bronco med ydeevne, der er lavet til dem, der foretrækker, at deres SUV’er skal kunne klare stort set alle tænkelige terræner. Indrømmet, du kan ikke køre over bygninger og broer med Bronco Raptor, men du kan køre over klipper, sandklitter, stejle stigninger, sne, vand og alt muligt andet.

Så er Ford Bronco Raptor en god bil? Tja, det kommer an på. Hvis du kan lide Broncos udseende, og du ønsker en kompakt, men kompetent offroader, er det svært at argumentere imod Ford Bronco Raptor. Motoren er kraftig nok, den ser godt ud, den giver en top-down-oplevelse, er rimelig pålidelig, veludstyret og overraskende praktisk for en kompakt SUV.

Du får en 3.0L EcoBoost-motor med 418 hk og 415 lb-punkts drejningsmoment, hvilket er et heftigt tal selv for en fuld størrelse. Bronco-navnet er ikonisk på grund af den legendariske 1. generation Bronco. Den nye har arvet lignende designelementer, men hele bilen ser mere moderne ud med en kraftig dosis off-road-udstyr.

Bronco Raptor ser ud til at holde sig godt, når det gælder pålidelighed, og prissætningen er næsten på højde med F150 Raptor. Praktiskheden er anstændig for en lille SUV, fordi Bronco tilbyder nok siddepladser og et relativt stort bagagerum.

Ford Bronco Raptor – Drivlinjen

Bronco Raptor har en twin-turbo V6-motor med 418 hk og et drejningsmoment på 415 lb-ft, hvilket burde være nok for de fleste. Mange ønskede faktisk, at Bronco Raptor skulle komme med en 5,0L V8, men Ford sagde, at Coyote V8’eren vil blive tilgængelig med Bronco DR. Inden du tager tegnebogen frem, skal du vide, at DR bliver en begrænset ikke-strøggodkendt model.

  Ford Ranger - Almindelige problemer & fejl

Denne motor er koblet til en 10-trins automatgearkasse svarende til den, der findes i Ford Explorer ST. Explorer ST og Bronco deler den samme drivlinje med en lille motortuning for at tilføje de ekstra 18 hk til Bronco’en. Denne drivlinje er i stand til at krydse alle slags terræn, og Ford sagde, at de mener, at denne drivlinje passer bedst til Bronco Raptor.

Når det gælder effektivitet, kan Bronco Raptor levere omkring 15 MPG max, hvilket ikke er noget at prale af. Det er dog bedre end Broncos nærmeste konkurrent, Jeep Wrangler Rubicon med 470 hk og 14 MPG.

Ford Bronco Raptor – Design og chassis

Bronco Raptor ser mere ondskabsfuld og kraftigere ud end den almindelige Bronco, fordi den benytter et meget mere aggressivt udvendigt design. Med store, grebsikre dæk er Bronco’en i stand til at klatre over klipper uden at bekymre sig om at få en punktering. Fronten har fået en ny kofanger, et nyt vippepanel og en lidt mere ondskabsfuld motorhjelm. Interiøret i Bronco’en er ikke så meget anderledes end den almindelige Bronco.

Køreoplevelsen er der, hvor Bronco’en føles mest forskellig fra den almindelige Bronco, fordi man mærker den ekstra kraft, men man mærker også de kraftigere dæk. Bronco er ikke den mest komfortable bil på vejen, men det har Ford aldrig haft til hensigt at gøre den til det.

Ford Bronco Raptor – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, er Bronco svær at placere. Grunden til det er enkel, Bronco har ikke været ude længe nok til, at vi kan afgøre, om den holder eller ej. Vi har dog allerede set, at Ford Explorer ST’s drivlinje ser ud til at holde fint, så der er ingen grund til at tro, at Bronco Raptor vil være anderledes.

  Ford Expedition Pålidelighed

På den anden side er der nogle problemer omkring både soft top og hard top, elektronikken, affjedringen og den generelle byggekvalitet. Uanset hvad må vi vente og se, om Bronco Raptor vil være god i et par år.

Ford Bronco Raptor – Værdi og praktisk anvendelighed

70.000 dollars for en lille Ford SUV er ret mange penge, og Ford håber, at de kommer til at sælge et ton af disse. På den ene side vil Bronco Raptor bevare værdien rigtig godt, hvilket betyder, at det ikke vil være ekstremt smertefuldt at købe en og sælge den senere hen. På den anden side koster Ford F150 ret meget på point, og jeg foretrækker den frem for Bronco’en.

Praktisk set er Bronco’en okay. Den har en anstændig siddeplads i forhold til sin størrelse, men der findes mere praktiske biler i dette segment. Alt i alt er udsynet fremragende, og det er også meget nemt at stige ind i Bronco’en.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Ford Bronco Raptor?

Hvis du er på markedet for en kompakt, men alligevel kompetent off-road SUV, var Jeep Wrangler Rubicon tidligere dit bedste bud. I dag kan du også gå efter Ford Bronco Raptor, som realistisk set ser bedre ud, er mere ikonisk og er en bedre daglig chauffør. Som sådan er Ford Bronco Raptor det værd, hvis du er ude efter en sådan bil.

  Ford Edge årgange du bør undgå - De bedste og værste år

På den anden side, hvis du ikke er en offroad-type, men bare elsker udseendet af Bronco Raptor, skal du huske på, at Bronco ikke er den mest komfortable og heller ikke den mest afslappende SUV til 70.000 dollars.

Er Ford Bronco Raptor bedre end Ford F150 Raptor?

Når man ser på priserne på disse to, indser man hurtigt, at den nye Bronco Raptor er ca. 2.000 dollars dyrere end F150 Raptor. F150 får en motor med større slagvolumen og 450 hk og er den bedre daglige chauffør, fordi den kommer med mindre aggressive dæk og generelt er en mere behagelig bil på vejen.

Bronco’en er bedre offroad, fordi du skal bruge mindst 8.000 dollars på F150’eren i opgraderinger for at gøre den lige så kompetent som Bronco Raptor’en er fra fabrikken. Tag Bronco’en, hvis du kan lide stilen, og hvis du kan lide at køre offroad, men tag F150’eren til alt andet.

Hvor meget koster en fuldt udstyret Ford Bronco Raptor?

Hvis du vil have en Frond Bronco med alt, hvad du kan få for den, skal du være forberedt på at betale 83.000 dollars før eventuelle forhandlertillæg. Alt i alt virker et prisskilt på 83.000 dollars for en Ford Bronco lidt skørt, men Ford håber, at disse vil sælge som en gal, så vi må vel vente og se.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z