Overraskende fakta om VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Den nye Volkswagen Tiguan repræsenterer en fantastisk kulmination af imponerende teknologiske løsninger kombineret med det nyeste inden for design, sikkerhed og komfort. Segmentet for kompakte familie-SUV’er er usædvanligt populært i øjeblikket, og derfor gør VW sit allerbedste for at gøre den nye Tiguan så god som muligt.

Hvis du mener, at nutidens biler alle er stort set ens, og at de mangler autenticitet, skal du sørge for at tjekke vores overraskende fakta om VW Tiguan! I denne artikel vil vi opremse et par fakta, som får Tiguan til at skille sig ud fra resten af mængden, men også nogle, som er direkte overraskende for en bil som Tiguan.

Navnet Tiguan

De fleste bilproducenter har i dag en forudbestemt proces for navngivning af deres biler. Lamborghini navngiver sine biler efter frygtindgydende tyre, BMW navngiver sine biler efter, hvordan de passer ind i BMW-serien, mens VW har en tendens til at have et specifikt navn til sine modeller, som typisk ikke er relateret til resten af sortimentet.

Navnet Tiguan opstod, da VW faktisk lavede en offentlig navngivningskonkurrence, hvor offentligheden gav denne kompakte SUV navnet Tiguan. Selve ordet er afledt af en blanding af to ord “tiger + leguan”, da Tiguan er en crossover mellem kraft og tilpasningsevne, eller kraft og legesyge.

Det indvendige rum

Navnet kompakt SUV lyder typisk som om, at det beskriver en SUV, der mangler plads. Indrømmet, Tiguan er meget mindre end sine større brødre Touareg og Atlas, men det indvendige rum er ikke alt for forskelligt. Tiguan er berømt for sin kloge udnyttelse af pladsen, og med sit ligefrem kasseformede ydre design nyder du også godt af masser af hovedhøjde.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Tiguan kan endda fås med tre sæderækker, men den leveres med fem sæder, som er mere end godt nok til at få plads til fem voksne. Bagagerummet nyder også godt af Tiguan’s firkantede bagende, da den samlede kapacitet er bedre end de fleste andre biler i segmentet.

Prisen

Volkswagen er et af de meget få mærker, der formår at gå på grænsen mellem økonomibilsegmentet og segmentet for executive biler. Det betyder, at modeller som VW Golf ofte bliver sammenlignet med biler som Ford Focus og Opel/Vauxhall Astra, men også Audi A3 og BMW 1-serie.

Det er nøjagtig den samme historie med Tiguan, da der er overraskende mange kryds og tværs mellem Tiguan og dens mere luksuriøse bror, Audi Q5. Med en startpris på 27.000 dollars koster Tiguan lige så meget som Honda CR-V, Mazda CX-5 og Toyota RAV4, men mange anser den for at være lidt mere lækker end alle disse.

Dele deling

Tro det eller ej, men Audi Q5 og VW Tiguan ligner hinanden påfaldende meget. Begge er bygget på den samme platform, de deler alle de overordnede dimensioner og bruger endda de samme motorer og de samme transmissioner på visse områder. Selvfølgelig får Audi’en et par større motorer til sine topspec-modeller, men størstedelen af Audi Q5-modellerne på gaderne bruger nøjagtig samme motor og gearkasse som Tiguan’en.

Dette er ikke kun begrænset til mekanikken, da der er mange andre ting, som Q5 deler med Tiguan. Selvfølgelig er de allernyeste iterationer af begge mere forskellige end tidligere, men man kan sagtens lukke øjnene og ikke være i stand til at se forskel på mellem medium udstyrede sammenlignelige modeller.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

Den kan køre off-road

Det er ingen overraskelse, at de fleste kompakte SUV’er i dag langt fra er offroad-maskiner, men Tiguan har faktisk et par tricks i ærmet, som gør den anderledes end de fleste. Med det valgfrie 4MOTION AWD-system kan du få Tiguan’en med funktioner som f.eks. dedikerede sne-/offroad-tilstande, bakkeafkørselstilstand og et par andre smarte tricks.

Da de fleste SUV’er fra denne klasse udelukkende er fokuseret på at være andet end pendlerbiler, giver Tiguan dig mulighed for at bruge den også uden for asfalten.

Infotainment-system

Infotainmentsystemet i den nye Tiguan er et af de bedste, hvis ikke det bedste infotainmentsystem i sin klasse. De allernyeste berøringsfølsomme VW-skærme kommer med en ulastelig respons og skarp grafik, og de er relativt nemme at bruge. Den nye Golf gjorde det ganske vist lidt sværere, men den nuværende Tiguan holder stadig sine A/C-kontroller ude af den centrale skærm.

Det digitale instrumentbræt ser også virkelig rent ud og er let at forstå, og man kan se inspirationen fra Audi MMI Virtual Cockpit bag det. Det er en stor kompliment til VW-systemet, da Audis Virtual Cockpit var pioneren i dette segment og stadig er førende i branchen, når det gælder digitale målerpaneler.

FAQ-afsnit

Hvad er godt ved den nye VW Tiguan?

De gode ting ved VW Tiguan er, at den placerer sig mellem den billigere ende af segmentet for kompakte SUV’er og det mere berømmede segment for kompakte SUV’er til executiveklassen, som koster langt flere penge. Tiguan nyder lidt af en privilegeret status i førstnævnte, da den er en rigtig god pakke for en SUV på økonominiveau.

  Volkswagen Polo år at undgå - De bedste og værste år

De motorer, der tilbydes, er velkendte for de fleste, mens DSG-dobbeltkoblingen også er en af de bedste på markedet, undtagen måske til manøvrering ved lave hastigheder. Tiguan er rummelig, overkommelig i drift, rimelig pålidelig og ret populær på brugtmarkedet.

Hvad er dårligt ved den nye VW Tiguan?

VW Tiguan ser imponerende ud udefra, men dens indvendige design ligner det samme som det, du ville finde i en 10 år gammel VW Golf. Det betyder, at dens interiør grundlæggende er baseret på Mk7 Golf-interiøret, men er siden blevet maskeret med et par opgraderinger, som ærligt talt ikke gjorde meget for at ændre det overordnede design.

Andre dårlige aspekter ved Tiguan er det faktum, at den er en smule kedelig og uinspirerende, og det faktum, at veludstyrede modeller koster lige så meget som nogle premium executive kompakte SUV’er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z