Alt om 2023 VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas er en af de mere undervurderede 3-rækkers SUV’er på markedet, da den tilbyder en overflod af plads, teknologi og komfort, og alligevel koster den ikke så meget i forhold til segmentet og nogle af konkurrenterne. 2023 Atlas er for det meste en overførselsmodel fra 2022 Atlas, hvilket betyder, at den kun får subtile ændringer, intet mere og intet mindre.

Så hvis du vil vide alt om 2023 VW Atlas, skal du sørge for at læse denne artikel, da vi vil fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide. Først og fremmest starter ændringerne med 2023-modellen med at forsvinde med S-trimmen på entry-level, da SE nu er entry-level-modellen. Det betyder, at alle 2023 Atlas-modeller får 10,25-tommers Cockpit-skærmen.

Udover det er 2023 Atlas den samme som 2022 Atlas. Motormæssigt får du to motorvalg, en mindre 4-cylindret og en større 6-cylindret motor. FWD tilbydes i de lavere modeller, mens 4MOTION er standard med den 6-cylindrede motor. Designmæssigt ser Atlas moderne ud og er på linje med andre VW-modeller.

Pålideligheden er en blandet fornøjelse, da Atlas er helt igennem svingende. Værdiudsigten er helt sikkert lokkende, da Atlas underbyder de fleste af sine konkurrenter. Praktiskheden er god, da du kan have plads til op til syv personer i Atlas uden nogen som helst problemer. Bagagerummet er også stort, og udsynet er fremragende.

2023 VW Atlas – drivlinjen

Volkswagen Atlas’ motorsortiment starter med den 4-cylindrede 2,0L-model, som yder 235 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Med hensyn til effektivitet kan du forvente at få op til 23MPG kombineret med 2.0L 4-cylinderen. Hvis du vil have en kraftigere motor, skal du opgradere til 3,6L V6-modellen, der yder 276 hk og 266 lb-ft drejningsmoment. Denne motor giver op til 20MPG kombineret.

  Er Volkswagen Beetle en god bil?

Som nævnt i begyndelsen får du et FWD-system med 2,0L Atlas på begynderniveau, men du kan opgradere til 4MOTION, hvis du betaler lidt flere penge. 3,6L’eren leveres også med FWD som standard, men vi vil stærkt anbefale at vælge 4MOTION AWD, da dette er en stor og tung SUV, der har brug for al den trækkraft, den kan få.

Du får en 8-trins automatgearkasse med momentomformer med alle Atlas-modeller. Denne gearkasse er ikke den hurtigste i verden, men den passer til denne bils karakter, da den er smidig og problemfri at skifte gear.

2023 VW Atlas – Design og kørsel

2023 VW Atlas ligner en kolossal udgave af VW Tiguan, hvilket betyder, at den ser imponerende og luksuriøs ud. Hvis du vil have lidt mere stil og opmærksomhed, skal du vælge Cross Sport-modellen, som tilbyder en coupé-agtig skrå taglinje, der får Atlas til at se meget sejere ud, men som dog ofrer lidt på hovedpladsen bagtil. Interiøret er virkelig pænt indrettet med en anstændig materialekvalitet og mange nyttige funktioner.

Køreoplevelsen føles stor og dominerende, hvilket er det, som de fleste mennesker ønsker af en stor SUV. Atlas er ikke en off-roader, men den kan klare lettere off-roading uden problemer. Alt i alt ruller den ret meget, hvilket er grunden til, at den foretrækker cruising frem for en mere dynamisk køreoplevelse.

2023 VW Atlas – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Atlas’ pålidelighed er vurderet til 70/100 af J.D. Power, hvilket gør den i bedste fald gennemsnitlig. De mest almindelige VW Atlas-problemer er defekte brændstofinjektorer, en svigtende brændstofpumpe, en lang række problemer med rattets urfjeder, tab af kølevæske og underlige motorlyde og vibrationer, især når bilen slukkes.

  Er Volkswagen e-Up en god bil?

Disse problemer kan være ret stressende og dyre at løse, hvilket er grunden til, at nogle mennesker holder sig fra Atlas. Men hvis du passer ordentligt på den, og du ikke misbruger den, kan Atlas være en pålidelig og langtidsholdbar SUV, som det er tilfældet med de fleste VW-modeller i disse dage.

2023 VW Atlas – Værdi og funktionalitet

Basismodellen SE-Trim Atlas starter ved 34.600 kroner, mens den højere model SEL starter ved 44.390 kroner. SEL R-Line Black-modellen koster 48.090 kroner, mens topmodellen SEL Premium R-Line-trim koster 51.790 kroner, og den får stort set alt, hvad du ønsker af den. Denne pris er god i betragtning af størrelsen og det, som Atlas tilbyder, især sammenlignet med lignende modeller.

Praktiskheden er så god, som den kan blive, da Atlas har plads til op til syv personer i en kolossal kabine med et ret stort bagagerum. Det er også virkelig nemt at komme ind og ud af Atlas, mens det er en leg at montere en barnestol takket være døre med bred åbning og IsoFix-monteringspunkter, der er nemme at nå.

FAQ-afsnit

Er 2023 VW Atlas det værd?

Hvis du vil have en stor, rummelig, sikker og komfortabel SUV med tre rækker siddepladser, er 2023 Atlas helt klart det værd. Det er en SUV, der underbyder de fleste lignende europæiske store SUV’er med en hel del margen, samtidig med at den tilbyder en næsten identisk oplevelse.

  Volkswagen Polo - Almindelige problemer & fejl

Høje driftsomkostninger er lidt af en nødvendighed i dette segment, så det er ikke noget, der vil demotivere de fleste købere. Den 4-cylindrede 2,0L-model er betydeligt billigere at leve med, hvilket er grunden til, at det er den mest populære model, især med 4MOTION.

Er VW Atlas 2023 sikker?

Volkswagen Atlas er en virkelig sikker bil er fik en perfekt rating fra alle de troværdige crash test organisationer, herunder IIHS. Som sådan skal du ikke bekymre dig om sikkerheden med Atlas, fordi den får en overflod af airbags og et væld af teknologiske hjælpefunktioner, som både vil holde dig sikker og komfortabel uanset omgivelserne.

Hvilke biler konkurrerer med VW Atlas?

Atlas kan sammenlignes med SUV’er som Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot, Grand Cherokee, Ford Explorer og Chevy Tahoe. Ud af alle disse vil jeg sige, at Atlas føles mest luksuriøs og speciel, men mange andre SUV’er i dette segment slår Atlas, når det gælder pålidelighed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z