Volkswagen Polo – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Polo Problemer

Volkswagen Polo er en subkompakt VW hatchback, der er skabt til bybrug, fordi den er lille, har et godt udsyn og er virkelig nem at køre. VW Polo er en mere overkommelig version af Audi A1 og er en ret populær bil i Europa.

VW Polo deler mange af sine komponenter med sin større bror, VW Golf. Det betyder, at pålideligheden mellem Golf og Polo er virkelig ens. Alt i alt er VW Polo en ret pålidelig bil, hvis du vedligeholder den godt. Den gode nyhed er, at en bil som Polo ikke er dyr at vedligeholde i hele serien.

De mest almindelige VW Polo problemer er forbundet med elektronikken, affjedringen, bremserne, motorspiralerne og urfjederen. De fleste af disse skyldes manglende vedligeholdelse, men andre som f.eks. de elektriske problemer og problemerne med urfjederen er almindelige for VW Polo-modeller.

Polo bør kunne holde længe, hvis der bliver passet ordentligt på den. Faktum er, at ikke ret mange mennesker passer ordentligt på billige biler, hvilket igen gør dem mere tilbøjelige til at opleve problemer end normalt.

VW Polo – Elektriske problemer

VW er ikke et mærke, der er kendt for at opleve så mange problemer med nogen af de elektriske systemer, men Polo synes at lide af disse. Mere specifikt er udvendig belysning kendt for at beskadige linserne på grund af den konstante varme, der genereres fra kørelyset i dagtimerne. De elektriske vinduer er også et ømt punkt på mange VW Polo-modeller.

Polo er også kendt for at have problemer med forrudevaskerstrålerne, som har tendens til at få pletvis at fungere uden en åbenlys grund. Disse kan være ret dyre at udskifte, så sørg for altid at holde øje med eventuelle uheld.

  Almindelige problemer med BMW X6

VW Polo – Problemer med affjedring

Nogle få generationer af VW Polo er også tilbøjelige til at opleve problemer med forhjulsophæng. De forreste underarmsbøsninger har en tendens til at udvikle revner efter længere tids brug, hvilket kan føre til et fuldstændigt svigt. Der er ingen andre måder at løse dette på end at udskifte dem, når problemet opstår.

Som nævnt er dette et almindeligt problem for mange Polo-modeller, hvilket betyder, at det er ret sandsynligt, at du også vil opleve disse problemer. Du skal tage dig af dem før end senere, fordi et komplet svigt kan forårsage alle mulige yderligere komponentskader.

VW Polo – Problemer med bremser

VW Polo er ikke ligefrem en tung bil i sig selv, men bremseskiverne er kendt for at lide under mange VW Polo generationer. Sørg for at inspicere skiverne for tegn på skævhed eller rysten under bremsning. Problemet her er, at skiverne ikke er lavet præcist nok, så de er tilbøjelige til at blive slidt for tidligt.

Der er mange symptomer på slidte bremseskiver, f.eks. en bremsepedal, der ikke reagerer, slibende lyde under bremsning, længere bremselængder og rystelser i rattet. Disse har tendens til at blive værre gradvist, hvilket betyder, at du bør udskifte dem, når du mærker disse problemer.

VW Polo – Problem med motorspoler

Problemer med tændingsspoler er også en almindelig forekomst på mange VW-modeller, herunder Polo. Problemet her er, at din bil begynder at køre uregelmæssigt i tomgang, begynder at have fejltænding, mister effekt eller endda går helt i stå og er ude af stand til at starte op. Den dårlige nyhed er, at det ofte er svært at identificere den nøjagtige spole, der forårsager problemerne, hvilket betyder, at mange mennesker bare udskifter dem alle på én gang.

  Mercedes-Benz 9G-Tronic - Almindelige problemer & fejl

Den gode nyhed er, at disse problemer er almindelige for VW-modeller, hvilket betyder, at en gennemsnitlig VW-tekniker burde kunne udskifte dem på ingen tid.

VW Polo – Problemer med urfjedre

Tændingsspolerne er ikke det eneste almindelige VW-problem, fordi problemet med urfjederen i rattet også er almindeligt på mange VW-modeller. Urfjederen har til opgave at styre næsten alle de ratrelaterede systemer som f.eks. ratbetjeningen, airbaggen, den adaptive fartpilot og mange flere systemer, der for det meste afhænger af, hvor grundigt bilen er blevet udstyret med ekstraudstyr.

Alt i alt var disse problemer allerede en del af et par landsdækkende tilbagekaldelser, men selv efter dem oplyser NHTSA, at der er mere end 1,2 millioner forskellige VW-modeller, der stadig lider under disse problemer efter tilbagekaldelsen. Det tyder på, at VW ikke nødvendigvis er helt klar over, hvad der skal til for at løse dette problem for altid.

FAQ-afsnit

Er VW Polo bedre end VW Golf?

Alle er klar over, at biler i de sidste par årtier er blevet større og større. Det betyder, at en VW Golf fra 20-30 år siden faktisk er mindre end en moderne VW Polo. Ikke nok med at en nyere VW Polo er større, den forvalter også pladsen bedre, hvilket øger størrelsen og det anvendelige rum i bilen dobbelt så meget.

Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt en moderne veludstyret VW Polo er bedre end en VW Golf, fordi den er billigere, men fås med næsten de samme funktioner. Sandheden er, at VW Golf er og sandsynligvis altid vil være en bedre bil, men Polo er nu tættere på Golf end nogensinde før.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Hvor længe skal en VW Polo holde?

En VW Polo bør holde et par hundrede tusinde kilometer uden større problemer, da det kan forventes af velholdte VW-modeller. De nyere Polo-modeller er blevet så gode, at de nu er ret kompetente biler selv i premiumsegmentet.

Uanset hvad, hvis du vedligeholder en Polo godt nok, vil den sandsynligvis kunne tjene dig i lang tid. Disse biler er de mindst komplekse biler i det nuværende VW-sortiment, hvilket bestemt kan prale af lovende resultater efter et årti eller to.

Er VW Polo sikker?

Volkswagen er et af de mærker, der kun laver 5-stjernede sikkerhedsklassificerede biler, hvilket betyder, at alle nyere VW Polo-modeller faktisk er sikre. Du skal dog huske på, at Polo er en subkompakt hatchback, hvilket betyder, at den aldrig vil være lige så sikker som en større bil, i hvert fald ikke som en 5-stjernet større bil.

Det betyder, at hvis familiebrug er dit primære mål, bør du opgradere til VW Golf, fordi den slår Polo i dette tilfælde med en hel del margin.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z