Alt om 2023 VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Volkswagen Tiguan er en kompakt familie-SUV/Crossover, der blev introduceret første gang tilbage i 2007 og har siden da affødt tre generationer. Den allernyeste 2023 Tiguan-model er for det meste en carryover fra 2022-modellen, hvilket betyder, at den ikke ændres til modelåret 2023. Men hvis du vil vide alt om 2023 VW Tiguan, skal du sørge for at blive hængende, da det netop er emnet for dagens artikel.

Til modelåret 2023 har VW introduceret nye hjuldesigns, især til de højere trim-modeller. VW har også udstyret Tiguan med 45W-opladning via de indbyggede USB-opladere. Udover det forbliver VW Tiguan den samme som 2022-modellen, hvilket ikke er nogen dårlig ting, da Tiguan blev redesignet for omkring et år siden.

Du får stadig kraftige, sofistikerede og effektive motorer, VWs trofaste DSG-dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling og muligheden for at vælge enten FWD eller 4MOTION AWD. Designmæssigt har Tiguan nogle få komponenter fra den nye VW Golf, hvilket gør den mere moderne og mere i tråd med resten af VW-kataloget.

Med hensyn til pålidelighed vil 2023-modellen sandsynligvis forblive den samme som 2022-modellen, hvilket betyder, at den burde klare sig godt. Værdimæssigt forventes en lille prisstigning på grund af inflationen, mens den praktiske anvendelighed vil forblive den samme, med andre ord vil Tiguan fortsat være en virkelig praktisk crossover/SUV.

2023 VW Tiguan – drivlinjen

VW Tiguan tilbydes med en 1,5L TSI 4-cylindret turbomotor med 4-cylindret motor med turbolader i to forskellige trin af tuning. Den mere beskedent tunede 1,5L-motor yder 130 hk og et drejningsmoment på 162 lb-ft, mens den mere kraftfulde 1,5L TSI-motor yder 150 hk og et drejningsmoment på 184 lb-ft. Du kan også købe en PHEV-version af 2023 Tiguan, som tilbyder en 1,4L benzinmotor og en elmotor til en kombineret ydelse på 245 hk og 295 lb-punkts drejningsmoment.

  Er Volkswagen Touareg en god bil?

Alle disse motorer er koblet til VW’s velkendte 6-trins DCT DSG-automatgearkasse, som er kendt for at være smidig og sofistikeret, men som til tider kan være rykkende, især ved lavere hastigheder. Tiguan-modellerne leveres som standard med FWD, mens 4MOTION AWD fås som ekstraudstyr til de kraftigere 1,5L-motorer.

Med hensyn til effektivitet er PHEV-modellen forståeligt nok den mest effektive med 131 MPG kombineret, mens 1,5L TSI-motoren giver 37 MPG max. På andre markeder tilbydes Tiguan også med en 2,0L TDI-motor med 150 hk, som giver op til 43 MPG kombineret.

2023 VW Tiguan – Design og kørsel

Som nævnt i starten fik VW’en en heftig opdatering til modelåret 2022, hvilket gjorde den rigtig moderne og på linje med den nye VW Golf. Det betyder, at den får nye LED-lys hele vejen rundt og et mere strømlinet look hele vejen rundt. Interiøret byder nu på det nye rat med haptisk berøring og et fesent klimaanlæg, som fik en blandet modtagelse, da det først kom frem.

Vi skal også nævne, at Tiguan kommer med op til 7 sæder som Allspace-model, hvilket er det foretrukne valg for familier. Køremæssigt kører Tiguan som en lidt opløftet VW Golf, hvilket gør den til en god daglig chauffør med en ensartet køreoplevelse, der er komfortabel og ikke overdrevent dynamisk.

2023 VW Tiguan – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, ser VW Tiguan ud til at klare sig okay, da J.D. Power gav den en 76/100-rating, hvilket betragtes som gennemsnitligt. De mest almindelige VW Tiguan-problemer er forbundet med DSG-transmissionen, problemer med bremserne, problemer med forskellige essentielle og ikke-essentielle elektriske komponenter og nogle gange endda med motoren.

  Er Volkswagen Atlas en god bil?

Alt i alt er vi nødt til at nævne, at dieselmotorer kommer med visse DPF-problemer, som kan være dyre at reparere. Alt i alt er det en relativt billig bil at køre og vedligeholde, hvorfor det ikke burde være et problem, hvis du passer ordentligt på den.

2023 VW Tiguan – Værdi og funktionalitet

Prisen for 2023 Tiguan ligger mellem 26.590 dollars for de billigere modeller med FWD, mens de højere trimmere med den kraftigere motor og 4MOTION koster tættere på 37.000 dollars. Til den pris er Tiguan helt sikkert en konkurrencedygtig familie-SUV, der kan tilbyde en hel del værdi.

Praktiskheden er rigtig god, da Tiguan er en af de mest rummelige SUV’er i sit segment, især hvis du vælger den 7-sæders Allspace-model. Udsigten er fremragende, det er så nemt som muligt at komme ind og ud af bilen, og det er en leg at montere en barnestol takket være IsoFix-monteringspunkter, der er nemme at nå, og døre, der åbner bredt.

FAQ-afsnit

Er 2023 VW Tiguan det værd?

Hvis du er en person, der ønsker en dygtig daglig bil, der er sikker, komfortabel, effektiv og veludstyret, er Tiguan et godt valg. Den har måske ikke wow-faktor som noget som en Mercedes GLB, men den kan alt det, som GLB’en kan, samtidig med at den koster færre penge.

Nogle vil måske synes, at den er lidt kedelig, men det er normalt tilfældet med SUV’er, der gør alting, som de skal gøre. Alt i alt er det bestemt værd at overveje Tiguan som din næste daglige chauffør, da den tilbyder alt, hvad du ønsker dig af en 2023 crossover/SUV.

  Er Volkswagen Lupo en god bil?

Er 2023 VW Tiguan sikker?

2023 Tiguan er ikke blevet testet af IIHS, men 2022 Tiguan fik en Top Safety Pick+-pris, som kun gives til biler med de bedste sikkerhedsoplysninger på markedet. Fordi 2023-modellen for det meste er en carryover-model, vil 2023 Tiguan klare sig på samme måde.

Desuden får Tiguan også alle de moderne sikkerhedsfunktioner som parkeringssensorer, kameraer, blindvinkelassistent, vognbaneassistent, automatisk bremsning, adaptiv fartpilot, sensorer for døsighed og en lang række andre assistentfunktioner.

Hvilke biler konkurrerer med VW Tiguan 2023?

Tiguan konkurrerer med biler som Subaru Forester, Toyota 4Runner og Honda CR-V. De dyrere Tiguan-konkurrenter omfatter Mercedes GLB/GLC, Audi Q3/Q5 og BMW X1/X3. Man kan roligt sige, at Tiguan virker en del bedre end de tidligere asiatiskproducerede modstykker, mens de tyske premium-mærker tilbyder mere af alt, men også koster mere i processen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z