Er Volkswagen Tiguan en god bil?

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan er en kompakt SUV/crossover, der har til formål at tilbyde en lignende oplevelse som sin mere luksuriøse modpart Audi Q5, men som alligevel ligger væsentligt under Q5’s pris. I betragtning af, hvor populære kompakte SUV’er/crossovers er blevet, er Tiguan nu en af de mest populære VW-modeller på markedet.

Den første generation af Tiguan blev introduceret i 2007, mens anden generation kom næsten 10 år senere, i 2016. Når man spørger Er Volkswagen Tiguan en god bil, er det umuligt at sige, at det er den ikke, for Tiguan er VW’s bud på det mest populære bilsegment på hele markedet. Derfor er den nuværende Tiguan en af de bedste kompakte SUV’er, der findes.

Pålidelighedsmæssigt ser Tiguan ud til at være relativt god, men nogle problemer er faktisk værd at tale om. Tiguan er også en rigtig praktisk bil med plads nok til op til fem passagerer, mens bagagerumskapaciteten er, hvad man kan forvente af en kompakt SUV.

Alt i alt kan man roligt sige, at Tiguan er en virkelig konkurrencedygtig premium familie-SUV i premiumklassen, der tilbyder en anstændig værdi i alle generationer. Den sidste generation af Tiguan er en rigtig god bil, hvilket betyder, at du bør overveje den, hvis du ønsker en kompakt SUV.

VW Tiguan – Kraftværket

VW Tiguan tilbyder en hel del motorvarianter, men de 4-cylindrede er de bedste. Med udgangspunkt i en 1,4L TSI-motor tilbyder Tiguan omkring 130 hk. Hvis du vil have de bedste 4-cylindrede Tiguan-motorer, skal du gå efter 2,0L TSI-modellen, som yder op til 230 hk. Der findes også en 1,5L TSI til 2. generation af Tiguan, som giver mere eller mindre samme ydelse som 1,4L-motoren.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Tiguan er også udstyret med en af de bedste dieselmotorer på markedet, nemlig 2,0L TDI-motoren, der yder op til 240 hk og også er utrolig effektiv. Den allernyeste 2020 Tiguan kommer også med en hybrid-drivlinje, nærmere bestemt en 1.4L PHEV-motor med 245 hk. Tiguan er primært en FWD-bil, men 4MOTION er tilgængelig.

Tiguan leveres også med VW’s egen DSG-dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling, der har til formål at tilbyde hurtige skiftetider uden at være ineffektiv. Tiguan kan give op til maksimalt 60MPG med dieselmodellerne, mens de benzindrevne motorer maksimalt kan give omkring 35-40MPG.

VW Tiguan – Design og chassis

  1. generation af Tiguan er en relativt flot bil, men den ser ikke ud, som en SUV skal se ud. 2. generation af Tiguan er meget bedre, fordi den udnytter et mere SUV-agtigt kasseformet design, der også sikrer meget mere indvendig plads. Tiguan’en af 2. generation efter faceliftet er langt den flotteste, især hvis den er udstyret med R-Line-udstyret.

Indvendigt ligner Tiguan’en mere eller mindre en VW Golf, hvilket ikke nødvendigvis er noget, man ønsker af en sådan bil. Tiguan er meget afhængig af de muligheder, du vælger, hvilket betyder, at den både kan se rigtig high-end eller rigtig billig ud.

Tiguan’s design og chassisafstemning er udelukkende fokuseret på komfort, brugervenlighed og cruising. Det betyder, at ingen Tiguan er særlig dynamisk. Hvis du vil have en crossover/kompakt SUV med mere dynamisk følelse, bør du kigge på Alfa Romeo Stelvio, Porsche Macan eller Jaguar E Pace.

VW Tiguan – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, kan man roligt sige, at Tiguan er i stand til at give en virkelig pålidelig oplevelse, hvis du vedligeholder den ordentligt. De mest almindelige VW Tiguan-problemer er forbundet med motorens timing-system, tændingsspoler, defekte luftmassestrøm- og O2-sensorer, problemer med styresystemets urfjeder og nogle gange med vandpumpen.

  Er Volkswagen Beetle en god bil?

De fleste af disse kan løses proaktivt, hvilket betyder, at korrekt vedligeholdelse og viden om, hvordan disse problemer opstår, kan spare dig for en masse problemer og penge. På den anden side er problemer med urfjederen en selvfølge med en moderne VW.

VW Tiguan – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan få en VW Tiguan fra 10.000 dollars til op over 40.000 dollars afhængigt af modelår, kilometertal, udstyrsniveau og den generelle stand. 2. generation af Tiguan er moderne nok til at blive betragtet som en moderne bil, mens 1. generation af Tiguan er lidt til den ældre side.

Hvad angår praktisk anvendelighed, skal du ikke bekymre dig så meget med en Tiguan, fordi de senere modeller anvender et klassisk SUV-boxy-design, der maksimerer den indvendige plads overalt. Bagagerummet er også enormt, mens dørene kan åbnes bredt, udsynet er godt, og der er masser af kupe- og opbevaringspladser overalt.

FAQ sektion

Hvilken generation af VW Tiguan er bedst?

  1. generation af VW Tiguan er langt det bedre valg, fordi den tilbyder opgraderinger over hele linjen. Selv om den koster mere end modellen af 1. generation, er forskellene så store, at det på en måde giver mening at betale mere. 2. generation efter faceliftet er den bedste, men 2. generation efter faceliftet er faktisk dyr.

Derfor synes den 2. generations pre-facelift-model at være den mest fordelagtige af dem alle, da den er den perfekte balance mellem pris, funktioner og en samlet sofistikeret oplevelse.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

Er Audi Q5 bedre end VW Tiguan?

Det er ingen hemmelighed, at Audi Q5 og VW Tiguan deler samme platform, og at de deler de fleste af deres motorer og mange andre komponenter. Q5 er dog mere raffineret, mere støjsvag, har mere kraftfulde motorer og er den klare vinder i denne sammenligning.

Man kan helt sikkert se, at de to ligner hinanden, hvis man sætter dem over for hinanden, så meget at nogle vil hævde, at det ikke giver mening at betale mere for Q5. Men hvis du sammenligner modeller i den højere ende, er Q5 ligaer over Tiguan.

Er VW Tiguan en sikker bil?

VW Tiguan er en virkelig sikker bil, ligesom alle andre moderne VW’er er det. Det betyder, at den kommer med alle de nødvendige funktioner, som du forventer af en moderne bil. VW er klar over, at Tiguan overvejende bliver brugt af familier, hvilket betyder, at de bør være ekstra omhyggelige, når de designer familiebiler.

Alt i alt skal du ikke bekymre dig om sikkerheden, men de fleste high-end software sikkerhedsfunktioner er valgfrie.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z