Er Volkswagen Passat en god bil?

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat blev først introduceret tilbage i 1970’erne, og efter fem generationer i træk og lige så mange ansigtsløftninger er VW Passat ved at udgå af produktion efter mere end 29 millioner solgte enheder på verdensplan. Dette rejser spørgsmålet om Volkswagen Passat er en god bil?

Faktum er, at Passat er en af de bedste VW-modeller gennem tiderne. Grunden til, at VW besluttede at droppe Passat-sedanen, er ikke, at bilen er dårlig, men snarere fordi Arteon er en flottere Passat. Alle Passat-modeller er kendt for at have gode motorer, der balancerer kraft og effektivitet ubesværet.

Designmæssigt har Passat altid været en mere afdæmpet udseende limousine, der er lavet til dem, der ønsker at nyde en luksusoplevelse uden at skille sig så meget ud. Passats affjedring og chassis er begge afstemt med henblik på komfort og køreglæde.

Passat har altid været en ret pålidelig bil, men de nyeste Passat-modeller er de bedste. De mest almindelige problemer er anført nedenfor, men du bør ikke bekymre dig så meget. Passat kan fås i stort set alle prisklasser, mens den praktiske anvendelighed er så god, som den kan blive i en firedørs sedan.

VW Passat – Drivlinjen

De sidste tre generationer af VW Passat kommer med ensartede benzinmotorer fra 1,4L-enheder og hele vejen op til 2,0L 4-cylindrede enheder. Effekten varierer fra 122 hk og går op til 288 hk for de mest kraftfulde modeller. Passat er også kendt for sin 2,0-liters TDI-dieselmotor, som synes at være den mest populære i Europa og Storbritannien.

VW Passat er en effektiv bil, hvilket betyder, at de mest effektive Passat-modeller bør kunne køre omkring 45 MPG, mens dieselmotorerne kan køre tæt på 60 MPG. Passat er bedst, når den er parret med en dobbeltkoblingsgearkasse, mens andre Tiptronic-modeller er anstændige, men langt fra så raffinerede.

  Volvo vs. Volkswagen: Pålidelighed

Desuden skal en perfekt Passat have VW’s eget 4MOTION AWD-system, som sørger for, at du er sikker i alle typer miljøer. Hele køreoplevelsen er præget af jævn acceleration, ubesværet træk og generel brugervenlighed.

VW Passat – Design og chassis

VW Passat har altid været den stille sedan, mens Audi A6, Mercedes E-Klasse og BMW 5-serie er de råbende. De nyeste Passat-modeller ser dog ud til at se uomtvisteligt bedre ud end nogle af disse tre, hvilket betyder, at VW har gjort den nyeste Passat til at være lige så god som sine dyrere rivaler.

Der, hvor Passat kommer til kort, er interiøret, fordi det ligner alt for meget VW Golf og de foregående VW Passat-modeller. VW Passat er også stærkt afhængig af de ekstraudstyrspakker, du vælger, hvilket betyder, at den både kan se fantastisk og temmelig billig ud.

Køreoplevelsen er dæmpende, hvilket betyder, at Passat finder en rimelig balance mellem stilhed, komfort og generel feedback fra føreren. Passat isolerer dig ikke så meget som A6 gør, men nogle mennesker foretrækker dette, da de føler sig mere i kontrol med køretøjet.

VW Passat – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Passat er også en pålidelig bil, især de nyere modeller. Ældre VW Passat-modeller har haft deres andel af problemer, især modellerne fra midten af 2000’erne. Alt i alt er de mest almindelige VW Passat-problemer problemer med motorens timing-system, MAF-sensoren, defekte brændstofindsprøjtningsdyser og styresystemets urfjedre.

  Passer Mercedes-hjul til VW

Passat-modeller fra begyndelsen til midten af 2000’erne synes at være de mest problematiske, mens de nyeste Passat-generationer synes at være de bedste. Dette skyldes, at den seneste Passat kun er en fortsættelse af den sidste, hvilket betyder, at mange problemer er blevet udjævnet gennem de mange årsmodeller, der kom før den, bortset fra urfjedrene.

VW Passat – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan få en VW Passat i stort set alle prisklasser, hvilket gør Passat til en så populær bil på 2. håndmarkedet. Den nyeste Passat er en ægte luksusbil, men det afhænger i høj grad af de muligheder, du vælger, da indgangsmodellerne mangler selv de mest basale luksusfunktioner som parkeringssensorer eller lædersæder.

VW Passat er en enormt praktisk bil, hvilket betyder, at den kan pakke alle dine ting uden problemer. Der er også rigeligt med siddepladser, hvilket betyder, at alle, der er interesserede i at købe en Passat, nemt kan bruge den som chaufførbil.

FAQ sektion

Hvilken VW Passat er den bedste?

Den seneste B8 Passat-generation er den bedste Passat af dem alle, fordi den endelig kan konkurrere med Audi A6, Mercedes Benz E-klasse og BMW 5-serie, men kun hvis du går efter en højt specificeret model. B8 er den mest pålidelige, mest avancerede, mest komfortable og mest sikre Passat nogensinde.

I betragtning af at Passat udgår af produktion i år, betyder det, at denne B8-generation sandsynligvis vil holde sin værdi meget godt. Som sådan er det nu et godt tidspunkt at overveje en, hvis du ikke allerede havde det.

  Er Volkswagen Atlas en god bil?

Hvorfor ophører VW Passat med at blive produceret?

Der er et par forskellige grunde, der falder mig ind, når det kommer til, hvorfor VW besluttede at droppe Passat. For det første udgår Passat sedanen af produktionen, men stationcarprogrammet bliver, fordi størstedelen af de europæiske kunder foretrækker stationcarprogrammet frem for sedanen. Desuden er Arteon nu ved at blive VW’s flagskib som sedan.

Endelig er SUV’er og crossovers blevet så populære, at mærkerne nu fokuserer det meste af deres opmærksomhed på at lave bedre og forbedrede SUV’er. Det betyder uundgåeligt, at sedans vil lide under det.

Er VW Arteon en bedre VW Passat?

Ikke rigtig, hvad angår substansen, selv om den ser langt mere tiltalende ud. Arteon er i bund og grund en omformet VW Passat, hvilket betyder, at den ikke er lavet på et selvstændigt chassis. Interiøret er identisk, motorerne er identiske, og den overordnede form og størrelse er næsten identisk.

De to er alt for ens til, at de begge kan eksistere, og det er sandsynligvis derfor, at Passat kun vil være tilgængelig som stationcar.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z