Er Volkswagen Golf en god bil?

VW Golf

Volkswagen Golf er en af de mest kendte biler, der overhovedet er blevet produceret. Siden 1970’erne har VW løbende formået at opgradere Golf’en, så den er blevet den vigtigste bil i VW’s sortiment. Nu, mere end 50 år senere, har VW formået at sælge mere end 35 millioner Golf-modeller over hele verden.

VW Golf-familietræet er fyldt med fantastiske Golf-modeller som GTI, Golf R, R32 Golf, GTD Golf og så videre. Det er ret umuligt at sige, at Golf ikke er en god bil, for den er så kendt og succesfuld, at det er let at besvare dette spørgsmål med ren statistik.

Designmæssigt ligner Golf en ret stor hatchback, som ikke er alt for speciel. Det indvendige design er flot i alle Golf-modeller, især i de seneste generationer. Golf er også en relativt pålidelig bil som helhed, men kun hvis du vedligeholder den tilstrækkeligt.

En VW Golf kan fås i næsten alle prisklasser, mens VW Golf’s praktiske egenskaber er lige en lille smule bedre end de fleste af dens konkurrenter. Golf tilbyder masser af siddepladser, masser af lastrum, et godt udsyn hele vejen rundt og en ergonomisk kabine, der også er fyldt med mange rum og opbevaringsplads.

VW Golf – Drivlinjen

VW Golf-serien består primært af 2,0L 4-cylindrede motorer, hvilket betyder, at du kan få en 1,2L, en 1,4L, en 1,6L, en 1,8L eller en 2,0L 4-cylindret motor i de seneste VW Golf-generationer. Den 4-cylindrede 2,0L-motor er den mest populære motor af slagsen, mens 1,6TDI- og 2,0L TDI-motorerne er de mest populære dieselvarianter.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Den 2,0L 4-cylindrede Golf er GTI/Golf R-modellen, hvilket betyder, at den kan yde omkring 320 hk. Golf har altid været en FWD-bil, men nogle modeller leveres med VW’s egen 4MOTION AWD-teknologi som f.eks. Golf R. Golf-transmissionen er som standard en manuel gearkasse, men du kan opgradere til en 7-trins DSG-boks i de nyere modeller.

Alle VW Golf-motorer er designet til at være smidige, kraftfulde og vigtigst af alt effektive. Den nyeste VW Golf fås også med en hybrid drivlinje, som kombinerer den 4-cylindrede 1,4L motor med en elmotor for en samlet ydelse på 205 hk.

VW Golf – Design og chassis

VW Golf benytter et ret genkendeligt designsprog, hvilket betyder, at det er ret svært at forveksle Golf med en anden bil. Mk7.5 synes at være den flotteste VW Golf til dato, men mange mener også, at Mk8 er den flotteste Golf nogensinde. Interiørmæssigt synes Mk7.5 at have den højeste kvalitet af materialer, mens Mk8 er den mest teknisk avancerede.

Affjedringen og chassiset i en Golf er umiskendeligt skræddersyet til komfort og brugervenlighed. VW Golf er ikke en sportsvogn, men Golf GTI og Golf R er det. Det betyder, at du bør overveje GTI og R, hvis du er interesseret i en bil, der både er komfortabel, nem at køre og relativt dynamisk gennem svingene.

VW Golf – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Golf er en solidt pålidelig bil, men kun hvis du vedligeholder den ordentligt. Der er mange af disse rundt om i verden, der lever deres bedste liv med ekstremt mange kilometer på uret. Derfor anser mange VW Golf for at være uforgængelig, hvilket betyder, at den vil holde evigt, hvis du passer ordentligt på den.

  Er Volkswagen Arteon en god bil?

Uanset hvad, så er de mest almindelige VW Golf-problemer forbundet med timingkædesystemet, alle former for utætheder, problemer med affjedring, problemer med udstyr og trim og problemer med masseluftmængdesensoren.

VW Golf – Værdi og funktionalitet

Du kan få en brugt VW Golf i næsten alle prisklasser, mens du et sted omkring 15.000 kr. kan få et relativt anstændigt eksemplar. Golf holder sin værdi relativt godt, især sammenlignet med mange andre biler i sit segment. GTI og Golf R holder deres værdi bedst, især de mere begrænsede udgaver af modellerne.

VW Golf er også en rigtig praktisk bil, og det er derfor, at så mange mennesker er interesserede i at købe den. VW Golf har mere plads end nogen anden tysk 4-dørs hatchback i premiumklassen. Sigtbarheden er også god, og det samme er de indvendige rum. VW Golf er også en fantastisk familiebil.

FAQ-afsnit

Hvad er den bedste generation af VW Golf?

VW Golf 7.5, eller Golf 7 efter faceliftet, er sandsynligvis den bedste VW Golf-generation derude. Dette skyldes, at 7.5 ser meget bedre ud end Golf 7, samtidig med at den også er et produkt af højere kvalitet sammenlignet med Golf 8. Golf 8 er først for nylig udkommet, hvilket betyder, at der skal gå et par år, før vi kan bedømme den ordentligt pålidelighedsmæssigt.

Uanset hvad er 7,5 Golf den bedste efterfulgt af Golf 5 efter faceliftet, Golf 3 og Golf 2. Det er de VW Golf-modeller, der har formået at flytte grænserne mest. Dermed ikke sagt, at andre VW Golf-modeller ikke er gode, men de er ikke lige så gode som disse.

  Volkswagen Atlas - Problemer & Fejl

Hvilken er den bedste VW Golf-model?

VW GTI er den bedste VW-model, fordi den balancerer spændende udseende og ydeevne på smukt vis. GTI’en er ikke gået for meget på kompromis for at være hurtig, men er snarere perfekt tunet. Golf R er lidt mere seriøs takket være sin effekt på over 300 hk, 4MOTION AWD og fire ondskabsfulde udstødningsrør.

GTI er bare en mere subtil, men lige så sjov at køre variant af Golf, som sandsynligvis er den bedste Golf-model nogensinde.

Er VW Golf en sikker bil?

VW Golf har altid været en 5-stjernet bil, når det kommer til sikkerhed, hvilket betyder, at du slet ikke skal bekymre dig om sikkerheden. Golf fås med alle moderne sikkerhedssystemer, men de er normalt en del af dyre ekstraudstyrspakker.

Uanset hvad, har Golf altid formået at opretholde sine sikkerhedsoplysninger, så sikkerhed bør ikke være din bekymring, hvis du kigger på en relativt moderne VW Golf-model.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z