Er Volkswagen Arteon en god bil?

Volkswagen Arteon

VW Arteon er en mere stilfuld version af VW Passat, som snart vil stoppe produktionen. Det betyder, at Arteon bliver den eneste premium-sedan fra VW, hvilket betyder, at den potentielt kan samle meget mere interesse fra købere af premium-sedaner.

Nogle siger dog, at Arteon ikke er sin premiumpris værd, mens andre mener, at den er en mere stilfuld og generelt flottere version af Audi A5. De drivliniemuligheder, som Arteon leveres med, er alle potente, effektive og sofistikerede, hvilket helt sikkert får den til at virke som en mere budgetvenlig version af Audi A5.

Arteons udvendige design er sandsynligvis det allerbedste aspekt af Arteon, fordi bilen ser futuristisk og smuk ud. Det indvendige design er lidt mere afdæmpet, da det ikke adskiller sig så meget fra selv en VW Golf. Arteon er en sporty 4-dørs coupé, men det er ikke rigtig en sportsvogn på nogen måde.

Pålidelighedsmæssigt er Arteon anstændig, men den lider dog af ret besynderlige problemer. Det er også den sedan med det største bagagerum på markedet, mens den indvendige plads også er over gennemsnittet for sin klasse. Man kan roligt sige, at Arteon faktisk er en rigtig god bil, men den konkurrerer dog med mere premium-rivaler.

VW Arteon – drivlinjen

VW Arteons benzinmotorprogram starter med den 4-cylindrede TSI-motor på 1,5 liter med 1,5 liter og 150 hk. Den næste i rækken er den 2,0L 4-cylindrede TSI-motor med 190 hk, mens den kraftigste Arteon-benzinmotor er den samme 2,0L 4-cylindrede motor med 280 hk i R-modellen. Arteon-dieselmotorsortimentet består af en 2,0L 4-cylindret TDI-motor med 4 cylindre med enten 150 hk, 190 hk eller 240 hk.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

Arteon får også en enkelt hybridversion, der drives af en 1,4L TSI 4-cylindret TSI-motor og en elmotor med en kombineret effekt på 220 hk. Den benzindrevne 2,0L Arteon med 2,0L benzinmotor kan give op til 35MPG, dieselmotoren med 2,0L dieselmotor kan give op til 45MPG, mens hybridmodellen med 1,4L hybridmotor kan give op til 214MPG.

Alle Arteon-versioner leveres med VW’s egen 7-trins DSG-automatgearkasse med 7-trins gearkasse. Arteon-modellerne på begynderniveau er FWD-biler, mens de højere modeller også fås med VW 4Motion AWD-teknologi. Alt i alt er Arteon-drivlinjerne effektive, sofistikerede og pålidelige.

VW Arteon – Design og chassis

Arteons stærke side er formentlig det ydre design, der oser af raffinement, luksus og futurisme, hvilket er det, som VW har tendens til at skildre bedst. Den aggressive front kombineret med fantastiske LED-lys er sikker på at tiltrække opmærksomhed, selv i selskab med dyrere biler. Arteon fås også som en Shooting Brake-version, hvilket adskiller den yderligere fra nogle af konkurrenterne.

Interiørmæssigt er Arteon ikke så lovende, fordi mange mener, at den er alt for Golf-agtig. Dermed ikke sagt, at VW Golf har et dårligt interiør, men at Golf næsten er halvt så dyr. Uanset hvad, er der nogle førsteklasses materialer her og der, men den samlede oplevelse afhænger i høj grad af de muligheder, du vælger.

Arteons affjedring og chassisafstemning gør den dynamisk, men ikke nær så meget som nogle af dens bayerske fætre. R-Line-modellerne med stivere affjedring føles mere adræt, men de vil aldrig kunne konkurrere med BMW 4-serie.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

VW Arteon – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Arteon ser også ud til at være en rimelig pålidelig bil, men nogle problemer er værd at nævne. Til at begynde med har Arteon tendens til at lide af problemer med bremsesystemet, problemer med affjedringen, problemer med trim og udstyr, problemer med soltaget og problemer med hybridsystemet.

Der vides ikke så meget om Arteons pålidelighed, fordi Arteon ikke er så populær som andre VW-modeller. Uanset hvad, så anfører de fleste ejere, at Arteon er en pålidelig bil, der sandsynligvis vil stå sin prøve.

VW Arteon – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan få en brugt VW Arteon for mellem 29.000 og 50.000 kroner afhængigt af modelår, motorer, udstyrsliste og den generelle stand. Til denne pris konkurrerer Arteon direkte med Audi A5, hvilket gør det lidt svært at vurdere Arteon.

Rent praktisk er Arteon kongen, fordi ingen anden 4-dørs sedan tilbyder et bagagerum af samme størrelse som det, der findes i Arteon. Desuden fører Arteon også an, når det gælder benplads, selv om hovedpladsen ikke er noget at prale af.

FAQ-sektion

Er VW Arteon det værd?

VW Arteon er placeret i et virkelig konkurrencepræget selskab, fordi den konkurrerer med biler som Audi A5 Sportback, BMW 4-serie Gran Coupe og Mercedes Benz C-klasse. Alle disse tre kommer med et mere premium badge, stærkere motorer og en bedre gensalgsværdi.

  Volvo vs. Volkswagen: Pålidelighed

På den anden side underbyder VW Arteon alle tre en smule, når det kommer til prisen, men ikke for meget til at gøre en massiv forskel. Som sådan er Arteon det værd, hvis du er virkelig glad for det, den leverer.

Er VW Arteon sikker?

Hvis du er interesseret i at købe VW Arteon, er sikkerhed ikke noget, du bør være alt for bekymret for, da Arteon generelt set er en virkelig sikker bil. Arteon kan fås med alle moderne sikkerhedsfunktioner, men de fleste af disse er en del af ret dyre ekstraudstyrspakker.

Arteon er en 5-stjernet bil, når det gælder beskyttelse mod kollisioner, hvilket betyder, at den burde opfylde de fleste menneskers sikkerhedsbehov i dag.

Er VW Arteon bedre end VW Passat?

VW Arteon er for Passat, hvad Audi A5 er for Audi A4, hvilket betyder, at de er baseret på mere eller mindre den samme platform, hvor den eneste forskel er køreoplevelsen og stylingen. VW Arteon er en mere tilfredsstillende pakke i forhold til Passat, men forskellene er marginale.

De fleste mennesker foretrækker Arteons udseende, mens folk, der foretrækker Passat, er mere til et afdæmpet udvendigt design, der ikke råber så meget.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z